A zabkása tényleg rossz táplálék?
Az egyik kérdésél olvastam, hogy a zabkása nagyon megterhelő a szervezetnek, főleg reggelire, mert rengeteg inzulin kell a lebontásához, és egyáltalán nem olyan egészséges emiatt, mint ahogy a sportolók gondolják.
Ez így van? Akkor mi számít még egészségesnek?
Csak fehérhús, zöldség és gyümölcs?
A zabpehely - amiből a zabkása készül - alacsony klikémiás indexű, tehát olyan, ami nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és nem generál túlzott inzulintermelést, a tej viszont felpörgeti.
Szerintem ha felerészben tejjel, felerészben vízzel főzöd, és nem cukorral édesíted, akkor oké.
Persze a bolti, agyoncukrozott vacak kerülendő.
Évek óta főleg zabkását eszek reggelire alapnak (+rozs, tönköly, árpa, magok stb...) ... a lényeg amiért írok hogy minimum 4-5 perc FŐZÉS szükséges hozzá hogy bizonyos anyagok (enzimek) átalakuljanak benne amik megterhelnék a hasnyálmirigyet az emésztés során.
Korábban csak simán leforráztam és állni hagytam, ez így hosszútávon nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!