Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zabkása tényleg rossz táplálék?

A zabkása tényleg rossz táplálék?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdésél olvastam, hogy a zabkása nagyon megterhelő a szervezetnek, főleg reggelire, mert rengeteg inzulin kell a lebontásához, és egyáltalán nem olyan egészséges emiatt, mint ahogy a sportolók gondolják.


Ez így van? Akkor mi számít még egészségesnek?

Csak fehérhús, zöldség és gyümölcs?



2015. márc. 2. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:

A zabpehely - amiből a zabkása készül - alacsony klikémiás indexű, tehát olyan, ami nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és nem generál túlzott inzulintermelést, a tej viszont felpörgeti.

Szerintem ha felerészben tejjel, felerészben vízzel főzöd, és nem cukorral édesíted, akkor oké.

Persze a bolti, agyoncukrozott vacak kerülendő.

2015. márc. 10. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Sima, hagyományos cukor nélküli zabpehelyre gondoltam vízben megfőzve kevés cukorral vagy mézzel. :)
2015. márc. 10. 21:52
 3/3 anonim válasza:

Évek óta főleg zabkását eszek reggelire alapnak (+rozs, tönköly, árpa, magok stb...) ... a lényeg amiért írok hogy minimum 4-5 perc FŐZÉS szükséges hozzá hogy bizonyos anyagok (enzimek) átalakuljanak benne amik megterhelnék a hasnyálmirigyet az emésztés során.


Korábban csak simán leforráztam és állni hagytam, ez így hosszútávon nem egészséges.

2017. nov. 19. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!