Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Szerintetek ez a kaja kevés...

Szerintetek ez a kaja kevés vagy bőven elég, mennyiségre, kalóriára?

Figyelt kérdés

Szépen fogyok vele , éhes sem vagyok ,ami nagyon furcsa számomra,régen elképzelhetetlen volt hogy jóllakjak ennyitől ,2 hónapja csinálom előtte rengeteg tésztát,kenyeret,édességet ettem,szinte azon éltem .


Reggeli : nem szoktam ,mert ha akkor eszek egész nap éhes vagyok . egy kávét szoktam inni édesítővel .


ebéd: kb 15 deka marhahús , egy marék brokkoli ,egy paradicsom ,újhagyma,jégsali stb tehát elég sok zöldség hozzá,ezt leves formájában szoktam megenni


a másik verzió (általában hétvégén) sült karaj nyers,vagy zsíron sült zöldségekkel


Vacsora: vagy 2-3 tojás,egy kiskanál kacsazsíron megsütve baconnel,nagyon sok zöldséggel

vagy 1-2 doboz jó minőségű tonhal zöldségekkel,esetleg rántottába sütve .


Szóval nem kevés,ha nem vagyok éhes,gyenge,fáradékony igaz ? Mondjuk a zsírt nem szoktam sajnálni vacsoránál,tehát kalóriában gondolom megvan ezer fölött összesen .


2015. máj. 31. 13:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nyers hús? Ezt inkább nagy ívben kerülném a szarmonella fertőzés lehetősége miatt.
2015. jún. 7. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

Mutass egy szalmonella miatt megbetegedett embert.


Aki annyira ki van téve fertőzéseknek, az hiába főzi meg az ételét, úgyis megbetegszik mert gyenge az immunrendszere. Vagy rákos lesz, attól függ miért van így legyengülve, és mennyire.


Speciel a szalmonellák a szárnyasokkal élnek együtt, nem a szarvasmarhával.


A szarvasmarha inkább prionokkal lehetne fertőzött (a gyakorlatban nem az) de ezek meg akkor is a halálunkat okozzák, ha hőkezeljük a húst, úgyhogy édes mindegy.


Nyers marha jöhet, minden (normális:) ember szereti a bifszteket :)


Részemről a sertés is jöhet, de direkt írtam inkább a marhát, meg az volt a kérdező étrendjében is.


Ha meg marha, szalmonella - akkor ott már régen nagy gondok vannak a higiéniai gyakorlattal, és akkor megint nem a szalmonellával lesz gond, hanem a clostridium botulinummal. Amit megint csak lehet hőkezelni, de maga a toxinja a kajában marad, tehát ha nagyon úgy van akkor ebbe is bele lehet halni, bár baromi ritkán szokás.


Viszont akkor már itt van az érem másik oldala, a nyersevés előnyére: a hőkezelt húsokban a fehérje racemizáció állandó krónikus civilizációs ártalom (nem tudom megítélni az ártalom nagyságát). A gyakorlatban nem előforduló ételmérgezések/fertőzések kockázata a nagyobb, vagy a hőkezelt, torzult fehérjék (aminosavak) fogyasztása?


Hát ember legyen a talpán aki erre kielégítő és komoly választ adna :3

2015. jún. 7. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

De mi van a férgekkel, amit a nyers hús (talán marha?) evésével hoznak összefüggésbe? Én nem értek hozzá, azért kérdezem. S egy akárhol megvett húsban élből nem bíznék annyira, hogy nyersen egyem, halat sem eszem nyersen, pedig azt lehet, már amelyiket, de én pont a lazacot szeretem. Most az ilyen hipermarketben levő nem füstölt, nem fagyasztott darabot nem eszem meg úgy... Pedig milyen jó a nyers lazac :) S én nem is ettem még valóban frisset, csak sima kis japán étterembelit, ami nem olyan, ezt tapasztaltabbtól hallottam.


Sok étel nem is jó nyersen, némelyik mérgező... Rengeteg persze OK. A tojássárgája nyersen értékesebb, a zöldségek zöme is jobb nyersen, de pl. a padlizsánt inkább csak az elszántabb nyersvegánok eszik hőkezelés nélkül... Meg is változik az íz sütéskor, s ez sok növénynek jót tesz. Pl. a karfiol aranyos nyersen, de sokkal finomabb sütve.

2015. jún. 7. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem láttam még férges húst, de az állatorvosok akik ellenőrzik sem láttak még.


Mitől lenne férges egy sertés (marha) a kukoricától vagy a szójától?


Halakban is lehetnek paraziták, ha már itt tartunk. Azért ezek 3-4 hét fagyasztás után egyébként elpusztulnak.

2015. jún. 7. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 A kérdező kommentje:
a marha vékonyra van vágva,és cska ráöntöm a forró levest . Szaftos,omlós,és rózsaszín marad belül,én így szeretem.Teljesen nyersen engem taszít,de egászségyügyileg nem gondolom hogy lenne különbség ha úgy enném. Halat szoktam nyersen,lazacot,csak sajnos a pénztárcám nem sűrűn engedi :)
2015. jún. 8. 00:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Hát szerintem az úgy gyakorlatilag nyers, és tök jól hangzik! :)
2015. jún. 8. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!