A férjem gluténérzékenysége miatt arra az elhatározásra jutottam, hogy paleolit életmódot folytatnánk?
De hiszen úgy eszel ahogyan akarsz, nem? ('_' )
Ha nem vagy élelmiszermérnök, miért állítanád ezt? Én rálátok valamennyire az élelmiszeriparra, a műkajákra, ezért írtam le.
Egészségügyi dolgozóknak nem sok fogalmuk van az egészségről, a táplálkozásról, ők ellátáshoz értenek.. ami néha persze életmentő, de alapvetően nem segít elkerülni a betegségeket.
Az ápolónővel nem táplálkozásról volt szó. Te állítod ezt, pedig, nyilván ha az lennél, akkor nem írnál ilyeneket.
És te gátolnál meg, ha rajtad múlna, ahogy a gyerekednél is gátolod, és ahogy globálisan mindenkire vonatkozóan károsnak nevezed az összes ételt, amit eszek. Így se viszek be elég kalóriát, de egyek még kalóriaszegényebb ételeket!
A nem megfelelő táplálkozástól kialakult még adott esetben tünetmentes bélgyulladás soványságot is okozhat, hiszen nem tudnak a tápanyagok felszívódni.
Senki sem mondta, hogy mindenkinek kevesebb kalóriát kelle bevinnie, és az sem igaz, hogy csak a kövérek lennének figyelembe véve. Ez egy életmód, nem diéta.
Egy életmódnál nem az a lényeg, hogy sovány vagy kövér vagy, és nem egyik vagy másik a cél, hanem maga az egészség a cél, ezzel mellékhatásként jár a normális testsúly. Az meg kinek mi. Ennyi.
Amúgy meg kenyér és tej és cukor nélkül is be tudsz vinni akár 5000 kalóriát is ha akarsz.
Ja, és nem kell ezt csinálnia senkinek sem. Ez nem kényszer, hanem egyéni döntésen alapuló életforma.
A gyerek még nyilván nem tud ebben döntést hozni, de azt sem ő dönti el, hogyha kenyeret, vagy ha éppen rántott húst eszik. Mert azt kap és kész. Egy gyerek életében egészen sok minden a szülő döntése, övé a felelősség, hogy milyen oviba megy, hogy hová megy iskolába stb.
A gyerekek a világ minden táján azt eszik amit a szülei vagy ami éppen van. Nem kell ebből óriás problémát kreálni, ez a világ rendje. Hogy aztán egy módszer, elv, iskola beválik-e, ez vagy később derül ki vagy sosem, de egy biztos, olyan hogy valami tökéletes, olyan nincs.
Ezért felesleges győzködni egymást erről vagy arról. Amíg nem petri csészében tenyésztik az embereket egy egyetemes knowhow alapján, addig szerencsére mindenki saját belátása szerint sönt.
A kérdező így döntött. Szerintem nem az volt a kérdés, hogy ez helyes-e szerintetek. Nem kell telepi..csogni ezzel a kérdést.
1. én állítom, és? Mindenkinek van valami szerencsétlen szakmája, nyilván valakik dolgoznak az élelmiszeriparban is. (és?)
2. nyilván ha az lennék, akkor te megmondanád mit írok.. majd a nyilvánvaló logikába vezess be kicsit :D
3. Én nem szólok bele senki étrendjébe, nem gátolok senkit. Persze hogy jót akarok, ha rajtam múlna senkinek sem lenne rossz (leállítanám a háborúkat, leállítanám a műkaja-szemét forgalmazást, népmérgezést, a betegségipart, a rabszolgákat teremtő bankrendszert.. változtatnék, jó dolgokat tennék ha tehetnék. de nincs hatalmam, elvesztettem a Gyűrűt)
3. minden szülő beleszól a gyereke életébe. Mivel a világgal ellenben, ami csak rabszolgának akarja a gyerekeket, a szülők szeretik a kölkeiket és a legjobbat akarják nekik. Boldogság, egészség miegymás.. vannak a cukorbeteg gyerekeket nevelő családok ahol már fiatal korban a szemét kaják miatt autoimmun betegség alakul ki, meg az elhízott gyerekeket nevelő családok, de ők információhiányban szenvednek.. hála a szuper modern rendszernek, ők is azt hiszik hogy jót tesznek a gyerekeikkel. Kissé félre vannak vezetve. Vagy nem kicsit, nagyon :)
Ami szemétkaja, az globálisan mindenkire káros. Nem mondhatom azt sem, hogy ha én pofont adok, akkor az valakinek egészséges.. sajnos nem, a pofon fáj és árt, a szemétkaja finom, de ettől még káros. Lehet elképzelni olyan saját szubjektív valóságot, ahol a búzás hamburger egészséges, sokan élnek így. Vagy teljes kiőrlésű gabonákkal, bármiről lehet elvont képet alkotni. Csak az még nem lesz valóság, attól még rákos lesz egy csomó ember aki azt eszi :(
Büntessük a gyereket apa betegsége miatt
Ezaz, mintaanyuka!
Nem létezik hiteles tudomány, a tudomány csak egy vallás, amivel jó esetben lehet közelíteni a valóságot, valamennyire meg lehet ismerni.. vagy éppen meg lehet hamisítani, így teljesen hamis valóságképet lehet az emberek fejében létrehozni.
Végül minden hitté válik, hogy hiszel-e a tudományban, hogy mely tudományban hiszel..
Egészségügyi szervezetek nem hitelesek, nem céljuk vagy érdekük az emberek tájékoztatása vagy a lakosság egészségének megóvása. Az ilyenek álláspontjával fölösleges foglalkozni, általában hazudnak, ferdítenek, idejétmúlt nézeteket képviselnek, gyakran káros nézőponton állnak (és ezt persze a formalitás kedvéért fals, áltudományos eredményekkel alá is támasztják, mert azt hiszik a tudomány mindenek fölött áll, még ha hamisított vagy téves akkor is) :)
Én rengeteg hülyeséget tanultam, az élelmiszeripar termékek előállításával foglalkozik, nem az egészséggel. Az egészséget mint marketing eszközt használja fel a termékek eladhatóvá tételéhez, és természetesen a mainstream egészséges táplálkozás dogmákat veszik át. Ezeket tanítják nálunk a Corvinuson is. Értelmetlen, téves, idejétmúlt butaságok, de akinek esze van, az nem is az élelmiszeripartól vagy a betegségipartól, egészségügyi szervezetektől vár útmutatást az egész-ség elérése vagy megőrzése érdekében.
28. azért.. jogos amit írsz, na most képzelj el engem, én a hozzád hasonló tudományhívőkkel (akik azért sokan vannak és okosnak hiszik magukat)
Lucy, azért azt is vágod, hogy nyugati étrend mellett ennyi sem lenne eü. nélkül? :D
Sok cukorbeteg ott halná össze magát ahol van.
Amúgy gyermekhalandóságot tudod mennyire számolják bele az átlagéletkorba? Pl. amikor a paleolit kor emberéről beszélnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!