Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A férjem gluténérzékenysége...

A férjem gluténérzékenysége miatt arra az elhatározásra jutottam, hogy paleolit életmódot folytatnánk?

Figyelt kérdés
3 és 6 éves gyerkőceimet (ovisok) hogyan lehetne rászoktatni erre az étrendre? Milyen plusz vitaminokat, illetve ásványi anyagokat kell naponta szedni?
2015. márc. 4. 07:19
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
61%
Én azt javaslom, hogy hagyd a gyerkőcöket a saját tempójukban átállni. Otthon étkezzetek paleolit szerint, ha megoldható a gyerkőcöknek csomagolj tízórait, ebédet, uzsit amit plaeo szerint készítesz. Ezt az értelmesebb óvónőkkel meglehet beszélni, nem szokott ebből gond lenni. Vannak nagyon jó paleo kenyér receptek, amiknek az íze alig különbözik a sima fehér kenyérétől. Általában a kenyér, tészta és az édesség szokta a legnagyobb gondot jelenteni a kezdő paleósoknál, de a jó hír, hogy vannak nagyon finom paleo tészták, mint mondtam, szuper kenyér receptek és isteni édességek is. Visszatérve, ha a gyerkőcök azt látják, hogy apa és anya is ezt eszi, ez lesz a normális. Ha szülinapi zsúrra mennek ott nyilván lesz torta, lesz csoki, ropi, valószínű, hogy enni is fog belőle, ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni. Fogd fel úgy, hogy nem mindennap van szülinap, egyszer-egyszer meg nem lesz baja tőle. :) Ami a nehezebb, az a nagyszülők, rokonok, akik majd folyton édességgel, cukros löttyökkel meg mindenféle ízfokozós xarral akarják tömni a gyerekeket, na meg titeket is. Itt határozottnak kell lenni a rokonokkal és a gyerkőcökkel is, de az a tapasztalatom, hogy a teljes tiltás nem vezet eredményre, az csak dacot szül. Meg kell találni azt az arany középutat. Fontos, hogy sokat beszélgess a gyerekekkel az egészséges táplálkozásról és az egészséges életmódról. Mesélj nekik arról, hogy aki egészséges ételeket fogyaszt és sokat mozog az nem lesz beteg, erős immunrendszere lesz, és ez milyen jó. Gyereke válogatja, hogy hogyan fogadja a változást, de általában könnyen alkalmazkodnak.
2015. márc. 19. 22:55
 12/33 anonim ***** válasza:
61%

Célszerű közösségi oldalon olyan csoportokat keresni, akik hasonlóan egészségtudatosak s ebben élnek.

Ott bőven olvashatsz életszerű válaszokat.

Szerintem nagyon jó az ötlet, próbáljatok paleós elvek szerint étkezni, a gyerekek meg nyilván megszokják. Tiszta sor, hogy minden gyerek a szíve szerint azokat a kajákat enné amik a legjobban függőséget okoznak, részben erről szól az élelmiszeripar, függőséget kialakítani az ízfokozókkal, cukorral, tejfehérjékkel, gluténnal.. amíg bele nem pusztulnak az emberek. De nem pusztulnak bele hanem gyógyszerfogyasztásra is rászoknak.. na mindegy ez hosszú.

Viszont a gyerekeket arra is rá lehet szoktatni, hogy azt egyék ami jó nekik.. és amit a szüleik adnak nekik!

Ez a közétkeztetés miatt persze nehézkes lesz, a magyar gyerekeket simán lemérgezik közétkeztetésben és ez szinte senkit nem zavar. De elintéztek egy normális orvossal egy tej- gluténallergia igazolást, és ez is könnyebb lesz. Ilyenekről is érdemes paleós csoportokban beszélgetni.

2015. márc. 21. 10:58
 13/33 A kérdező kommentje:
Végre két értelmes, nem azonnal támadó ember! Köszönöm nektek!
2015. márc. 22. 14:03
 14/33 anonim ***** válasza:
51%

Engem amikor rendszeresen írtam itt, a gyakorikérdések fogyókúra rovat 80-90% lényegében véve utált, meg egy primitív gyökérnek tartott. Örülök, ha valaki másképp vélekedik :D

Üdv. Aczél

2015. márc. 22. 16:54
 15/33 anonim ***** válasza:
48%
Ennyi erővel ha azt kérdezted volna, hogy hogy etess velük mérget, arra az lett volna ÉRTELMES válasz, ha megmondják, hogy hogy. Örülnél inkább, hogy ehetnek! Nézőpont kérdése, hogy a maradék étel egészséges-e, és sokszínű-e. Ha annak a nézőpontját nézzük, aki nem ehet szinte semmit, de ehet pár dolgot, akkor az a pár is több mint a semmi. De aki ehet, annak semmi. És még a rendes élelmiszerekből is sokat és vegyesen kéne enni, nemhogy a pár fajta ételből, amit adni akarsz nekik. Pláne fejlődő szervezetnek, a saját gyerekednek, akiknek jót kéne akarnod. Még ha gonosz mostoha lennél, megérteném. Rendre kell nevelni őket, hogy ne keverjék az ő cuccaival a sajátjukat, figyeljenek rá!
2015. márc. 29. 17:53
 16/33 anonim ***** válasza:
45%
A betegségipar támogatása a megbetegítő 'ételek' (élelmiSZEREK) fogyasztása.
2015. márc. 29. 17:56
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

15-ös válaszoló és a többi! Mi a rendes élelmiszer szerinted? A fehér kenyér, ami tele van szénhidráttal és úgy felk*rja a vércukrot az egekbe, mint az állat? Persze, ettek kenyeret a nagyanyáink és vígan éltek 80 éves korukig, és nem voltak emésztőszervi problémáik... de, először is, ők nem azt a génmódosított, agyon műtrágyázott gabonát fogyasztották mint ti, másrészt pedig kemény fizikai munkát végeztek, tehát felhasználták azt a nagy és hirtelen energiabombát, amit a fehér kenyérrel vagy más gabonával bevittek. Napjainkban egyre több a gluténérzékeny (egy csomónál sajnos ki sem derül, csak évekkel évtizedekkel később, mire már súlyos társbetegségek jelentkeznek) egyre több az emésztőrendszeri megbetegedéssel küzdő, pl refluxos, ibs-es beteg, akik érdekes mód javulnak, ha elhagyják a fehér lisztes és más gabona tartalmú termékeket... Vagy a tej, az rendes élelmiszer? Nincs a földön az emberen kívül más élőlény, aki önszántából idegen állat tejét inná. Ez szerinted véletlen? Mit gondolsz, a borjúból mégis miért lesz egy nagy szarvasmarha? Naná, hogy azoktól a tápanyagoktól és hormonoktól amik a szarvasmarha tejében találhatók. Nekünk embereknek, nincs szükségünk a tehén tejre, csak és kizárólag női tejre van szükségünk legalább fél- egy éves korunkig. A tej Ca tartalma miatti fogyasztásának meg már rég megdőlt a mítosza... Akkor minek is? Elárulom itt minden nyugati táplálkozás hívőnek, hogy az én családom is paleo életmódot folytat, a kislányom, egy éves és még csak hírből sem ismeri a babapiskótát. Helyette tepertőt rágcsál és lássatok csodát, az egy év alatt 2 kisebb megfázáson kívül semmi baja nem volt. Nem volt hasfájós, nem ordított állandóan, nyugodt kiegyensúlyozott baba újszülött korától fogva. Se a férjem, sem én nem vagyunk betegek, sokkal több az energiánk, a közérzetünk mindenünk, mióta paleózunk. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miként étkezik és étkezteti a családját. Ne akarjatok már lelkifurkát kelteni a kérdezőben azért, amiért egy egészséges, természetes életmódot szeretne folytatni, bele vonva ebbe a családját is. Sokan, akik itt köpködtök a paleóra és a kérdezőre, lefogadom, hogy nüansznyi hiteles információtok sincs erről az életmódról... Előbb tessék tájékozódni, vagy húzzatok vissza kenyeret zabálni! :)

Kérdező, bocsi az offért!

2015. márc. 29. 23:53
 18/33 anonim ***** válasza:

17: Kezdhetjük azzal, hogy attól, hogy sokan sokat zabálnak, én mondjuk kb. 50 kiló vagyok, mert nem eszek sokat, vagy eleget. És igen, le lehet dolgozni is. Te abból indulsz ki, hogy mindenkinek fogyni kell, én meg abból, hogy a gyereknek nőni. Másrészt úgy beszélsz a kenyérről, mintha csak azt cserélné másfélére.

Milyen hasonlatokkal jössz? Az ember nem annyiban különbözik az állatoktól, hogy más a neve... Az agynak is kell energia. Meg mi az, hogy megdőlt, hogy a Ca jobban felszívódik tejjel? Mi ez az összehasonlítás a megfázással? Ismerek olyat aki télen is pólóba jár kint is, és nem fázik meg soha, és mindent eszik. Szerinted véletlen, hogy tüzet se raknak az állatok? Vagy csak a tej nemivás érdekes? És nem mindegy, hogy valaki saját felelősségére hülye, pl. csak vizet iszik, és nem eszik, mert a hit ereje majd életben tartja, vagy a gyerekét is ráveszi. Vagy úgy gondolja természetesnek, hogy ne kapjon védőoltást, mert nem hisz benne, mert melyik állat oltja be magát? Meg nem termesztenek növényeket, nem tartanak állatokat. Nem öltöznek fel. Ha természetesen akarnál élni, magadra utalva, növénytermesztés, és állattartás nélkül, valószínűleg nem éheznél, hanem éhen halnál. Állatok nem fűtenek. Semmi se természetes amit csinálsz. Én nem azt mondtam, hogy csak kenyeret egyen kenyérrel.

De rengeteg élelmiszerben van búza vagy árpa, vagy rozs.

És ezekbe nem csak az van, de a többit se kapja meg, ha az anyja hülyesége miatt nem ehet, nem azért, mert baja van tőle.

2015. márc. 30. 01:50
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeknek nem kell gyorsított ütemben nőniük, nézzünk már végig egy általános iskolás osztályon arányaiban mennyi túlsúlyos van már az ő korukban.. Ráadásul a 'nem paleó' allergén és gyulladásfokozó kaják ő rájuk ugyan úgy rossz hatással lehet. Miért jó az, ha a gyerekek betegszenek meg?

Az agynak kell tápanyag, a gabonaevők ezt csökkentik le a vércukorszintük ingadoztatásával.

A nyugati étrend negatívan hat az immunrendszer működésére, a tejfogyasztás rák kockázatot növel, a benne lévő kalcium gyulladt szervezetben szervi elmeszesedéseket okoz (d és k vitamin hiányában).

A védőoltás kérdése nem hiten alapul, számtalan bizonyíték van a védőoltások mellékhatásaira és hatástalanságára. Nem irracionális döntés megkímélni ettől a saját gyerekünket. Persze összességében előnyei is lehetnek, az a logikus, ha másoktól elvárjuk, hogy vállalják az immunizálás kockázatait, mi és a családunk pedig természetes módon éljünk, az immunizáltak révén persze valószínűleg eleve elkerülhetnek bizonyos fertőző betegségek.

Vagy nem, mert ezek az immunizálástól függetlenül is ritkábbak, kevésbé veszélyesek..

Minden esetre nagy parasztvakítás megy a védőoltás kérdésben, ugyan úgy ahogyan a táplálkozásban, gyógyításban. A tudatos, jól informált, egészséges társadalom egyébként nem érdeke senkinek csak a tagjainak!

Az egy korrekt mondat. Rengeteg élelmiSZERBEN van búza árpa vagy rozs. Hozzátenném szója, tejcukor, tejfehérje is. Élelmiszermérnök vagyok, ez sokat elmond az élelmiszeriparról. Minden esetre azokra az élelmiszerekre amelyek ilyen anyagokkal szennyezettek, semmi szükség nincsen a humán étkezésben. Eleve lehet tudni róluk, hogy kerülendő kaják - tessék, ha valaki nem tudná mit lehet enni és mit nem, mitől hízik mitől betegszik meg, ilyen egyszerű mankók állnak rendelkezésre még saját zsebben hordott dietetikus sem kell :D

2015. márc. 30. 07:13
 20/33 anonim ***** válasza:

Egyrészt beszélt már nekem egészségügyi képtelenségeket olyan, aki azzal akarta igazolni a hülyeségét, hogy nővér, holott szégyellnie kellett volna, hogy még így sincs tisztába dolgokkal.

Másrészt én is mondhatom, hogy élelmiszermérnök vagyok.

Én sose voltam túlsúlyos, de súlyos se...

Miért kéne úgy ennem, mint a túlsúlyosoknak? Azért ne egyek, mert te dagadt vagy? Ez a mindenki nélkülözzön, csak azért van, hogy a nélkülözőknek könnyebb legyen.

Ne kelljen már kevesebb energiát bevinnie annak akinek hízni kéne azért, mert többen vannak akiknek fogyni kéne... Egyszerűen csak a kövérek vannak figyelembe véve... Mármint nem csak a ti hülyeségetekben, hanem úgy egyébként is.

2015. márc. 30. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!