Miért híztam a paleo diétával?
Nos. A fogyáshoz kalóriadeficit kell. Anélkül én sem fogytam paleóval, ez teljesen természetes. Nekem speciel a szénhidrátot kellett csökkentenem, hogy fogyni tudjak, mivel a paleo egyáltalán nem jelent szénhidrátszegény táplálkozást.
Érdekes elképzeléseik vannak egyeseknek. A zsírdús és szénhidrátszegény diéták(=étrendek, a diéta nem feltétlenül fogyókúra) tipikusan alkalmasak fogyásra, természetesen ez esetben is szükséges kalóriadeficit. Ha valaki tényleg szinte egyáltalán nem eszik szénhidrátot, akkor sem fogy, ha sokat eszik, ez nem mágia. Viszont a zsír laktat, jó energia (OK, nem mind egyforma, ahogy a fehérjék és a szénhidrátok sem, de hogy mi egészséges és mi nem, abba én tuti nem megyek bele) és inzulinválasza sincs, ami a zsírbontás szempontjából jó dolog.
Ha az ember nagyon lecsökkenti a szénhidrát mennyiségét, akkor kvázi elkerülhetetlen, hogy emelje a zsírt. Nem azért, mert ne találhatna fehérjedús és zsírszegény ételeket, hanem mert szinte csak ilyeneken élni célszerűtlen és a legtöbbek szerint nem egészséges.
Sok dió az sok kalória, ráadásul annyira nem is laktat, legalábbis azonnal biztos nem. Bár zöldséget is eszel, ami térfogat, a tojás is laktató... Nem tudhatom, mit csinálsz rosszul, én megnézném, mennyi kalóriát viszek be és valószínűleg igyekeznék csökkenteni (akkor nem, ha nem sok, akkor inkább mozognék, bár az amúgyis jó). A saját életemben arra kellett rájönnöm, hogy mivel lakom jól kevesebb kalóriában, mint addig, mivel nagy fölösleggel stagnálva is igyekeztem csak annyit enni, hogy épp ne legyek éhes. De nem minden laktat ugyanannyira egységnyi kalóriában. Térfogat is kell és fehérje/zsír is (ami jobban laktat, mint a szénhidrát)...
Plusz 3 hét és 2 kiló nem sok, bár már ennyiből is látszik, hogy Te nem vagy az, aki automatikusan tempósan fogy a paleótól, legalábbis a félpaleótól, hisz Te nem teljesen paleózol - de az is lehet, hogy ez az elején van így, akár az is lehet, hogy több olajos maggal pótolod a kieső ételek élményét...
Amikor elkezdtem ketogénezni, én is sokat ettem, most már kevesebbet, mert belejöttem és tudom, hogy mivel van esélyem jóllakni és megadni magamnak a megfelelő mértékű élményt. De mozgás nélkül így se menne, pedig nekem sokkal többet kell fogynom, mint Neked.
Csak pár dolgot kell megérts és akkor fogyni fogsz, teljesen mindegy milyen diéta. Egyébként amit te csinálsz annak köze sincs a paleohoz. Az ember vagy paleos vagy nem.
Ha kalória pluszban vagy hízni fogsz. Több kalóriát viszel be mint amennyit a szervezeted elhasznál. A felesleget elraktározza zsírba, vagy beépíti az izomba ha edzel és nő az izom. (jó étrend esetén)
Ha kalória mínuszban vagy fogyni fogsz. Kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit a szervezeted elhasznál. ilyenkor van az hogy a működéséhez szükséges energiát vagy izomból vagy zsírból vagy mindkettőből pótolja a szervezet.
ha fogyni akarsz a képlet egyszerű. Kalória mínuszban kell legyél. Plusz jó alapanyag kell a kajához. Csirke, pulyka, hal, tojás, túró max este amit írtál is és sok zöldség meg kevés CH és max 1 alma semmi több gyümölcsnek. Sok víz, multivitamin és edzés. Vázlatosan. Mivel úgysem vagy paleos, ehetsz, t.k kenyeret, durum tésztát vagy akár zabpelyhet is CH-nak. Max testsúly kilogramm x 2g-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!