Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleosok szerint mi a baj a...

A paleosok szerint mi a baj a krumplival?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 4. 07:37
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
40%
Ha szereted a krumplit, akkor nyugodtan egyél belőle. Az ember első számú energiaforrása a szénhidrát kéne legyen, nem pedig a zsír, vagy a fehérje. Ha könnyen emészted (nem lesz tőle székrekedésed), akkor nem hinném, hogy bármi kárt okozna. Nyilván párolva vagy főzve fogyaszd.
2014. ápr. 4. 14:40
 12/21 Mi közöd Tőle ***** válasza:
74%

Az első pár nehéz fiú kommentje az olyan tipikus mocskolódós stílusú. Tök jó. Fel is szívódtak, ahogy az elő van írva. :D

Egyébként már megírtátok a jót.

2014. ápr. 4. 19:22
 13/21 anonim ***** válasza:

nem feltétlenü van baj vele, vannak paleósok, akik eszik: [link]

Jamineték szerint is belefér

2014. ápr. 4. 19:55
 14/21 anonim ***** válasza:

gondolom sokat számít az elkészítési módja is,pl ne olajban hanem zsírban kell kisütni meg ilyenek.

Nem értem minek mocskolódnak egyből az ilyen gyépések! Lehet fizetett trollok :)

2014. ápr. 5. 04:57
 15/21 anonim ***** válasza:
78%

1. Ch. mint fő energiaforrás elmélet következménye a mai elhízás járvány és a civilizációs betegségek többsége (ezt divatból szokás vitatni, de igazából nem nagyon vitatható)

2. Burgonya, ez sem egyik napról a másikra fog halálos betegségeket okozni vagy az elhagyása hatalmas gyógyulásokat. De mennyi embernek vannak gyomorpanaszai, reflux betegsége például. És ha ők nem tömnék magukba a szénhidrátot burgonyával sem, milyen lenne 1-2 hét alatt rendbe jönniük?

Lehet valaki jobban bírja a krumplit. Próbálja ki a táplálkozását burgonyával és nélküle is.

DE ha valaki úgy dönt, hogy burgonyát eszik (mert gluténmentes, meg sokáig ettek bizonyos embercsoportok burgonyát és 'nem haltak ki'..) akkor majd 40 meg 60 éves korban ha fáj egy csomó ízületük, gondolkodjanak el az emberi bélfal betegségein, ÁBSZ-en, és hogy a károsodott bélfalon kóros módon átkerülő anyagok milyen gyulladásokat (ízületit is) tudnak okozni. Tehát legkésőbb amikor már betegség tünetek vannak, akkor mindenképpen gondolják újra a burgonyafogyasztást is..

Addig persze teljesen magánügy ki mit eszik, sőt mindig magánügy, csak amikor a közösen fenntartott egészségügytől akarunk ellátást kapni, akkor talán már picit közös üggyé válik, hogy magukért is tegyenek az emberek.

Ja, amúgy késő lesz megvárni a betegségek kialakulását. Nem lesz sokáig egészségügyi ellátás (TB). Olvassatok bele az alkotmányba, semmi sem mondja ki azt, hogy nektek (vagy a betegeknek) járja orvosi ellátás. Csak a pénzetekből vonnak le.

Ennek tudatában éljen, űzzön káros sportot vagy egyen krónikus betegségekhez vezető nem megfelelő élelmiszereket mindenki.

2014. ápr. 5. 09:45
 16/21 anonim válasza:
49%
Nem értem,hogy erre miért csak az elmúlt években jöttek rá. Ha valakinek a reflux rá megoldás az étrend egye. De nem gondolom, hogy mértékletes burgonya (vagy gluten) fogyasztás káros lenne. Én is szoktam paleontology sütiket sütni, de tej nélkül megorulnek. S őszintén nem értem azokat a gyökereket, akik azért mert valaki szereti a krumplit vagyvszenhidratot, akkor már csak idióta lehet. 3-an mindenki ahogy akar, nem a te dolgod megváltoztatni.
2014. ápr. 7. 07:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondta senki sem hogy idióta az aki krumplizik! :)

Viszont az egészséges táplálkozás mikor volt fontos?Nézd meg a gyárakat,nézd meg a boltban a kajákat,nézd meg azokat akik naponta több colát is isznak.Mérgezik magukat és mégis .Tömeggyártásban is rengeteg szemetet dolgoznak fel ,mi meg már me sem nézzük hogy mit eszünk ,sejtésünk sem lehet hogy miféle gusztustalan dolgokat csinálhatnak gyártás során...Szóval étkezéseink kulturálatlanok,a paleo annyiban jobb hogy ott nem eszel olyan dolgot amit nem látod hogy miből raknak össze.

2014. ápr. 7. 08:31
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

Sajnos igen van olyan, ami árt de nem egyből érzed.

Én paleozom, de személy szeritn úgy gondolom, hogy a NAGYON mértékletes krumpli evés nem ár. Havonta 1-2x enni, és nem fél kilót egyszerre.

Tipikusan a magas CH-s dolgok olyanok, hogy nem fogod egyből érezni hogy árt :-/. Az csak szépen időbel fejti ki hatását...egy kis inzulinrezisztenica, amiből csak annyit észlelsz hogy picit hízol hasra, úszógumi ilyesmi. Aztán ha nem is feltétlen 2-es számú cukorbetegség, elég csak egy kis izüli fájadolom it-ott.

Hidd el saját tapasztalatoból beszélek.

Miven nálam MÁR kialakult az IR, én érzem hogy leesik a cukorom kaja után idő után, ha túl sok a CH. Vagyis éreztem, míg ettem ilyesmit. Viszont sosem értettem miért vagyok olyan álmos kaja után.

Hát aztán kiderült.

Viszont paleosként is úgy gondolom, hogy rízs és krumpli rita fogyasztása és nem óriás mennyiségben, ahogy szokták Mo-on...nem okoz gondot. Főleg, ha nincs igazán semmi betegség.

Attól még persze finom a krumpli, én is szerettem míg ettem, rízs is a kedvenceim közé tartozott ;-).

2014. ápr. 7. 12:11
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérlek tekints el a rengeteg hibától, amit sikerült összesűrítenem abba az 1db HSZ-ba :-D...jááááj.

Remélem ki tudsz rajta igazodni :-D.

2014. ápr. 7. 12:13
 20/21 A kérdező kommentje:
Akkor az édesburgonyát és a csicsókát is kerüljem inkább?
2014. ápr. 13. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!