Paleosok! Házicsokis kérdés?
Sziasztok! (Azért is köszönök, mert a fő kérdésnél ezt nem engedik, és nem vagyok bunkó!)
Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek mit ronthatok el, mert egyszer tök jól sikerül a csoki, amit csinálok, máskor pedig a tetejére feljön a zsiradék és mikor harapok bele, undorító lesz, mert a tetején ízetlen viaszt harapok, a legalján pedig nagyon édes az egész, egyszerűen nem értem, mit rontok el. Máskor meg egyfora íze van mindenhol.... És hogy csináljátok, hűtő, vagy fagyasztó?
Sziiaa!
Szerintem nem homogenizálod megfelelően, és szétválik hűtés közben. Ami fura.
Úgy keverd össze az alapanyagokat, hogy minél sűrűbb-viszkózusabb legyen a zsiradék benne, azaz már majdnem szilárd legyen (de nyilván keverhető).
Na ha már majdnem szilárd krém, akkor nem igazán tud majd szétválni. Bár a zsírok mint kristályos szerkezetű anyagok, amik ráadásul átkristályosodásra képesek tudnak furcsa dolgokat művelni :D
Milyen édesítést teszel bele, ami leülepedik az aljára?
Aha! Akkor itt lehet a bibi! Mert volt, hogy gépi habverővel kevertem össze, de most csak kézzel és kiskanállal.... :D a méz is képes leülepedni, de sztem az is akkor, mikor nem keverem el rendesen...
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!