Paleosok: hogy alakul a heti tojásfogyasztásotok?
Bár nem vagyok teljesen paleós, nem lazulós napjaimon közel állok hozzá. Nekem is megugrott picit, de sajna nem jutok akármennyi jóféle házi tojáshoz, így be kell érnem napi 3-4 darabbal. Fura, hogy azt írod, valamivel jól kell lakni. Még az én napi 4 tojásom is vajmi keveset jelent a jóllakásban, oly kevés kalória van benne... Én olajos magokkal lakom jól, zsírban sült zöldségekkel... Persze tojással is, de az önmagában semmi se lenne, reggelire talán megtenné szűkösen egy rántotta, olyankor nem vagyok nagyon éhes.
A paleo nem tojásos műfaj, választás kérdése. Nekem sok választásom nincs, szeretem a finom és sokoldalú tojást s nélküle már túl beszűkült lenne a táplálkozásom (ami közel áll a vega paleóhoz). Megoldható lenne, de már nem optimálisan hedonista...
A tojást remek ételnek tartom, szívesen kipróbálnék egy napi 10 tojásos időszakot is. A koleszterin egy szükséges dolog, amit termel a testünk ezerrel, a táplálkozás olyan veszettül nem befolyásolja, mint amennyire hitték régebben, amikor még virágkorát érte a tojáskerülés a koleszterin miatt... Legalábbis ilyesmit olvastam. A testem örül a tojásnak, én pedig neki hiszek. S ha vannak brutálisan sok tojást evő emberek probléma nélkül, ez a napi pár tojás nem hiszem, hogy bármi gondot okozna nekem, aki igyekszem egészségesen táplálkozni. A génjeim is jók, a testem jelzései is... Lehet, hogy más típusú embereknek jobban kell figyelniük, ehhez nem értek.
A koleszterinszint nem szokott csak úgy csökkenni, emelkedni. Mert az olyan, hogy van és kész.
Én sajna fehérjét eszem csak sokat, mert mostanában tolok edzés utáni tojásfehérjepor turmixot.
De a sárgája lenne a kedvencem, az az egyik legfinomabb étel, és abban van a vitamin és az élvezet! Egészségedre!
Ne együnk tojásfehérjét? Mekkora hülyeség. :) Nem ezen fog állni vagy bukni a dolog...
Töpörtyű tojással.. hm, így még nem ettem a kettőt együtt, jó ötletet adtál SemmiKözödHozzá. :-)
Légkamra. XD Én sosem gondoltam ilyen tudományos módon egy tojásra... jajj..:D:D:D
Vicces volt ,köszi.
Szerintem semmi baj nincs a tojássárgájával meg a zsinórjaival, hártyájaival és zacskójaival..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!