A paleosok szerint mi a baj a krumplival?

A paleóban logikát ne keres.
Valamlyeni amerikai álszakember egyszer eltalálta, hogy mi passzol bele és mi nem, az egésznek semmi biológiai alapja sincs, teljesen téves a kiindulási ötlete is.
Szerintem amit az illet nem szeretett, azt tette tiltólistára.

A krumpli az egy érdekes dolog....
Tudtad hogy elemeire bontva áttudod alakítani cukorrá a keményítőt?
Krumpliból ezért lehet szeszt csinálni mert a keményítőt cukorrá lehet alakítani és a cukor pedig élesztővel alkohollá.
Amúgy barmok azok akik itt pofáznak olyanról amivel nincsenek tisztában.Én is paelóok,nos ha csinálod akkor jössz rá igazán hogy mit is csináltál eddig,mikor a sok szemetet megeszed.

Tudtad hogy elemeire bontva áttudod alakítani cukorrá a keményítőt?
Ami azt illeti ezt csak az olyan síkhülyéknek újdonság, mint te, annak ellenére, hogy általános iskolás tananyag, és még abból is alap.

"...nos ha csinálod akkor jössz rá igazán hogy mit is csináltál eddig,mikor a sok szemetet megeszed."
Ennél jobban meg sem fogalmazhattad volna!!!
Én is akkor értettem meg mit műveltem korábban magammal, mikor megtapasztaltam mit jelent "a végre jól érzem magam a bőrömben" és hogy "eddig mennyire szarul voltam".
A krumplival az egyik baj, hogy nagyon gyorsan felszívódó szénhidrát és baromira megdobja a vércukorszintedet és inzulinodat. Majd utána a vércukorszint leesik. Vércukor hullámvasút.
A cél az, hogy egyenletes szinten legyen a vércukorod, de a krumpli, rízs, tészta túl nagy ch megterhelés egyszerre a szervezetnek.
A másik baj a krumplival, hogy sok benne a szaponin, ami egy olyan anyag, ami a belet szivárgóvá teszi.
Már az első ok is bővel elég, hogy kerülje az ember.

Látom azért akadnak normális válaszadók is :)
De mi ez a nagy paelo ellenesség?Normálisak ezek az emberek? :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!