Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogyan kezdtetek neki a paleo...

Hogyan kezdtetek neki a paleo életmódnak?

Figyelt kérdés
Fokozatosan hagytátok el a "tiltott" dolgokat...vagy bevásároltatok minden használható élelmiszert már az elején ? Mi volt a legnehezebb az átállásban?
2014. jan. 31. 19:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tudom ajánlani a cocomast kakóval kikeverve, kis xilit/eritrit, ki mit használ...tök egyszerű és finom édesség. Elkészítése fél perc :-D
2014. febr. 2. 21:32
 12/18 anonim ***** válasza:

Ami az ízvilágot illeti, sokkal jobbakat eszem most, pedig korábban se volt okom panaszra... Találkoztam a nyersvegán és paleo konyhával s mindkettőből olyan csodás ételeket tanultam, amire egy normál ember nem is gondol... Kicsit fura, hogy eszek áldolgokat (paleo "túró", "müzli", miegymás), ami nálam nem helyettesítés, mert korábban se jutott volna eszembe túrót vagy müzlit enni. De a paleo verziók szuperek :D

Javulásról én nem számolhatok be, mivel előtte sem volt kb. semmi bajom. De szeretném az egészségemet megőrizni nagyon sokáig, s nemcsak a génjeimre akarok támaszkodni benne... A táplálkozás nyilván alapvetően fontos az egészségben, nem hanyagolom el a mozgást sem, igyekszem nem nagy stresszben élni, jó levegőn sétálni... Megteszem, ami tőlem telik.

(Bár nem vagyok teljesen paleós, saját döntéseimet és testem jelzéseit alkalmazom. De a nem paleós ételek zöme elég minimálisan van jelen, ha jelen van. Így alakult. Nem hiányoznak.)

2014. febr. 2. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:
Én ilyenre gondoltam mint egy kemencében sült kenyér aminek sonka van a belsejében,egy jó pizza,a halvát imádom,de az mostantól nuku,brassói is nagyon jó :) Szóval azért vannak dolgok amiket Én sajnálok,de ez van,viszont egyetlen egy dolgot ehetek amit nagyon szeretek,az a gyros! :) Annyi hogy csak zöldséggel kérem és nagyon király! :) Uhhh tényleg...pacalt is lehet enni :) Még ami hiányozna:tejbegríz,tejberízs,madártej...Van bőven a palettán amit nem szabad :)
2014. febr. 2. 23:05
 14/18 anonim válasza:
Én úgy kezdtem hozzá, hogy kezdettől fogva nagyon szigorúan csináltam, méghozzá egészségügyi okok miatt. Mivel már elég túlsúlyos voltam és közelítettem az elhízott kategóriához, ortopédiai problémám lett, mert előtte sosem voltam túlsúlyos, és nem engedhetem meg magamnak a harmincas éveim közepén, 4 gyerekkel, hogy én ne tudjak gyalogolni... hát ezért! 4 hó alatt 12 kiló ment le eddig.
2014. febr. 3. 10:45
 15/18 anonim ***** válasza:

13#-as

De en így gondolkodj. Eleve nem is igaz, amit mondasz...keresgélj...

Brassói iszonyat finom én is szeretem. simán van paleo változata, annyi hogy a krumpli helyett vagy zellert, vagy édesburgonyát sütsz ki...rendszeresen csinálom és imádom.

Pizza: simán lehet csinálni paleos lisztekből, vagy karfiolból...persze nem lesz ropogós, mint az eredeti. De tápióka lisztből is csinálhatod és akkor még ropogós is lesz.

A halva önmagában simán lehetne paleo, ha nem lenne tele cukorral...egyedül a cukor nem paleo.

Madártej, simán van paleoban...kókusztejből kell csinálni...ennyi. Tök finom, tök olyan ízű, mint a tejből készült.

Tejberízs, gríz...ilyesmit is lehet csinálni...ezek nem lesznek tök olyanok, mint az eredeti...de ha tejes desszertre vágysz simán lehet paleosan is csinálni...

Nézegess recepteket a neten, annyi van hogy Dunát lehet vele rekeszteni! Sokkal változatosabban lehet enni, mint gondoljátok! Határ a csillagos ég!

Én ilyenre gondoltam mint egy kemencében sült kenyér aminek sonka van a belsejében,egy jó pizza,a halvát imádom,de az mostantól nuku,brassói is nagyon jó :) Szóval azért vannak dolgok amiket Én sajnálok,de ez van,viszont egyetlen egy dolgot ehetek amit nagyon szeretek,az a gyros! :) Annyi hogy csak zöldséggel kérem és nagyon király! :) Uhhh tényleg...pacalt is lehet enni :) Még ami hiányozna:tejbegríz,tejberízs,madártej...Van bőven a palettán amit nem szabad :)

2014. febr. 3. 13:03
 16/18 anonim ***** válasza:
Jaj, onnan hogy tejberízs...az már idézet, de lemaradt az idézőjel :-/...azt nem én mondom
2014. febr. 3. 13:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Jaj bocsi, össze-vissza írogatok...

Tehát az előző HSZ-ból ez a rész már idézet:

"Én ilyenre gondoltam mint egy kemencében sült kenyér aminek sonka van a belsejében,egy jó pizza,a halvát imádom,de az mostantól nuku,brassói is nagyon jó :) Szóval azért vannak dolgok amiket Én sajnálok,de ez van,viszont egyetlen egy dolgot ehetek amit nagyon szeretek,az a gyros! :) Annyi hogy csak zöldséggel kérem és nagyon király! :) Uhhh tényleg...pacalt is lehet enni :) Még ami hiányozna:tejbegríz,tejberízs,madártej...Van bőven a palettán amit nem szabad :)"

2014. febr. 3. 13:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Tudom hogy a brassóinál meglehet csinálni másból,de az te is tudod hogy a sűlt krumplival az igazi.Pizzára is van nagyon jó szezámmagos recept,de néha néha legalább félévente valamit meg kellene engedni magamnak....

Madártej kókusztejből nem is rossz ötlet! :) Köszi hogy eszembe juttattad :) Nekem mindig is lesznek ételek amik hiányozni fognak,mert úgy jók ahogyan vannak.De ezt majd ünnepekre fogom korlátozni vagy csak szülinapokra :) A halva az meg az is úgy finom ahogy van,sajnos a cukortól gejj,meg jó sok szotyit tartalmaz,mást nem...

2014. febr. 3. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!