Mennyi kg leadása után kezdtetek el "stagnálni? " Mi segített átlendülni a holtponton? Kb. meddig tartott ez az időszak?
Eddig minden gond nélkül lement 6 kg, de még rengeteget kell fogynom. Kb. 45 kg-t. Most még az elején minden "könnyű". Szűk egy hónapja csinálom, de már előre félek a stagnálástól. Honnan tudom eldönteni, hogy most éppen stagnál a súlyom, vagy valamit rosszul csinálok, esetleg már nem elég az, amit eddig tettem?
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha elkezd stagnálni annak általában 2 oka van:
Csökkent a súlyod ezért amennyi tápanyagmennyiségtől vagy kalóriától fogytál az a jelenlegi testsúlyodnak a súlytartó szintje, ilyenkor érdemes újraszámolni a tápanyagbevitelt/kalóriát, az étrendtervező kalkulátorok jellemzően testsúlykg/g tápanyagban adják meg.
A második ami valószínű hogy túl gyorsan akartál fogyni és a szervezeted "túlélő üzemmódba" kapcsolt, belassult az anyagcseréd.
Na meg még valami az elején több fogyást mutat a mérleg, de azt tudni kell hogy ez nem zsír, hanem vízveszteség.
hát 45 kiló súlyfeleslegnél még nem kell félned szerintem stagnálástól, ha odafigyelsz arra, amit az előző is mondott, hogy ha már nagyobb súlyt leadtál (mondjuk 10 kg-t), akkor újraszámolod, hogy mennyi az új energiaszükségleted és deficited.
onnan tudod majd, hogy mást kell csinálni, hogy pl szigorú diéta betartása esetén sem fogysz. de mondjuk ez 2-3 hét, mire ki lehet mondani, hogy nem oké. akkor ált. az edzést kellene változtatni (pl. több intervallumos vagy másfajta mozgás), vagy pl a szénhidrát mennyiséget felülvizsgálni stb.
én is stagnáltam, de én azért, mert egy időre hanyagoltam és súlytartó tartományba vittem a kajálást. de megnyugtató, hogy nem jött vissza semmi :) úgyhogy indulhat újra, már várom a következő eredményt :)
kitartás!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!