Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan kezdtetek bele a futásba?

Hogyan kezdtetek bele a futásba?

Figyelt kérdés

Én már második napja kelek fel hajnalban, hogy fussak. Mivel dohányzom (tervezem leszokni, mert érzem, hogy nem jó)eléggé fájdalmas a tüdőmnek. De tudom, hogy hosszú távon megéri csinálni. Tegnap 800 métert sikerült egybe lefutni, ma már 200-al többet. Kissé kevésnek érzem. Bár őszintén megvallva én olyan típus voltam középsuliban is, aki ha lehetett kerülte a futást. Most őszintén szeretném megszeretni, és jól csinálni. Nincs pulzusmérőm és igazán jó cipőm sem, de majd igyekszem beszerezni. A szívemmel van némi probléma, kegyetlenül pulzál normál helyzetben is, orvos írt nekem rá béta blokkolót, de igazából csak a mellékhatásokat éreztem, hatást nem. Már nem szedem egy éve. Mostmár sokkal jobb. DE érzem hogy elég hamar elkezd szaporán verni a szívem. Igazából azt szeretném elérni a futással, hogy helyreálljon a keringésem. Én hiszem, hogy sikerülhet ezt elérni futással és egészségesebb életmóddal.

Nem feltétlenül a fogyás a célom, inkább az, hogy helyrerázzam magam. És ne kelljen mindenre gyógyszert szednem, és azok mellékhatásaira is egyet... Az orvos konkrétan kiröhögött és írt fel egy másik gyógyszert a béta blokkoló mellékhatásaira. Azt mondta így egyszerűbb, mert nem hiszi, hogy le tudnék fogyni. Szarul esett mert van rajtam durván 15 kilónyi felesleg és még 23 éves vagyok.

Szerintetek is meg lehet ezt csinálni?

2013. ápr. 19. 07:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Én tavaly kezdtem, ezt a programot: [link]

Neked is nagyon ajánlom. A dohányzás abbahagyásához is motiváció, mert ha futsz, akkor fáj a tüdőd. Én akkor tettem le, amikor keményebb lett a dolog és már sokat kellett futni. Napokon belül éreztem, hogy nem fáj már, nagyon jó érzés volt!

Mindenképpen próbáld ki, az a néhány hét, amíg keveset futsz, bőven belefér, és így különösebb gond nélkül tudod emelni a szintet.

2013. ápr. 19. 07:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Túlsúllyal miért éppen a futást választottad? Tönkre akarod tenni az izületeidet? Számtalan jó, otthon végezhető mozgásformát találsz a youtube-on, ami hasznosabb.
2013. ápr. 19. 07:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Az ízületeimmel nincs semmi baj. 165 centihez vagyok 68 kiló. ezt ne úgy képzeld el, hogy csak zsírból állok. Ez nem olyan vészes túlsúly amivel ne lehetne futni. Meg amúgy is, az ember szereti leküzdeni önmagát:)
2013. ápr. 19. 08:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Próbáld úgy, hogy ha már nem megy a futás, válts át sétára, aztán újra futás. Találd ki, hogy mekkora távot szeretnél egy nap megtenni, és összesen legyen annyi, a futás meg a séta együtt. Így szépen fejlődni fogsz.

Viszont jó lenne, ha elmennél egy normális orvoshoz is, elmondanád a kórtörténetedet (hogy milyen gondok voltak a szíveddel, vidd a leleteidet is erről), és hogy most szeretnél lefogyni és leszokni. Lehet, hogy jó lenne egy-két kardiológiai vizsgálat, meg adhatna tanácsokat, hogy hogyan ne terheld túl a szívedet.

De szerintem addig is folytathatod az elkezdett futást, ennyitől még nem lesz bajod, emiatt ne halogasd a sportot.

2013. ápr. 19. 08:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Az izületeiddel egyelőre nincs semmi baj. Majd lesz a futástól.
2013. ápr. 19. 09:00
 6/8 anonim ***** válasza:
55%

Miért lenne baj az izületeivel a futástól? Jó cipő kell, normális talaj és fokozatos terhelés, ha eddig nem futott. És ne sprint legyen, inkább kocogás vagy akár gyorsséta ha nem bírod.

Attól, hogy te tönkretetted az izületeidet gondolkodás nélküli futással vagy kifogásokat keresel, hogy miért nem futsz, nem kell elvenni más kedvét.

2013. ápr. 19. 09:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nem tettem tönkre az izületeimet a futással, mert egészen más mozgásokat végzek:)
2013. ápr. 19. 09:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Jólvan, akkor fitneszezgess otthon, de ne terjessz értelmetlen rémhíreket a futásról. Remélem van kerekesszéked, nehogy a gyaloglással tönkretedd az izületeidet (ne adj isten ha sietned kell).
2013. ápr. 19. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!