Most vágok bele a futásba. Ti mennyit, hol, milyen gyakran futtok? Mennyire hatásosan?
Szia!
Első jó tanács, ne foglalkozz a bámuló, vigyoró emberekkel!!!
Kezd el kis távval, legyen az első hét 1 km, a második 2 és ez alá már ne menj, csak emeld.
Olyan 1-1,5 hónap után fogod drasztikusan érezni a változást. Gyönyörűen feszesedik a popsi, a comb. A közérzeteden hamarabb érzed majd. Kevésbé fogsz fáradni, fittebbnek érzed magad, könnyebb reggel felkelni.
Nem leszel olyan beteges sem, erősíti az immunrendszert is.
Én évek óta futok, télen is. Ha nagyon vacak az idő, akkor nem, de egyébként minden este igyekszem kimenni.
Ha kimarad pár hét, volt már ilyen, akkor rossz újra visszaszokni, mert nehéz elkezdeni, de 2 hét után már az életed részévé válik és szinte hiányozni fog, ha nem tudsz kimenni.
Soha ne edd degeszre magad futás előtt, mert égni fog a gyomrod!
Én faluban sportpályán futottam, néha utcán. Most városban élek, itt az utcán futok, sajnos betonon.
Amit még ajánlani tudok, figyelj az egyenletes légzésre. 2 be, 2 ki, így nem fog szúrni az oldalad.
Ha van mp3-as; 4-es, használd, mert elvonja a figyelmet, jobb zenére futni.
Ha lenne kérdésed a kisregényem után, írj privit!
23/N
Még egy fontos tanács:
Mindig nyújtsd a lábad izmait futás előtt. 1-2 bemelgítő nyújtás elég.
"Kezd el kis távval, legyen az első hét 1 km, a második 2 és ez alá már ne menj, csak emeld."
Szerintem ez nem jo modszer. Azt csinald, hogy midnen nap adott idomennyiseget szanj ra, mondjuk 45 percet. Eleinte futas-seta-futas-seta-futas-seta valtogatva legyen. Ha semmi kondod nincs, 2 perc futas, 2 seta felvaltogatva igen jo es nem megerolteto. De a 45 perc legyen meg. Aztan idovel tudod emelni a futast kisse, 3 perc futas, 2 seta, aztan 4 futas, 2 seta. Seta mindig fog kelleni, mert eleinte nem birod szusszal, es a labad is fajni fog. Ne lepodj meg rajta, vadli, lovaglo izom, nekem minden bajom volt. Aztan ahogy mar irtak, kb 1.5-2 honap mulva drasztikusan javulni fogsz 10 perc futas, 2 seta siman menni fog mar. Aztan kialakul, hogy mennyire birod. Az a lenyeg, eleinte futas es seta felvaltva legyen, olyat ne csinalj, hogy "addig futok ameddig birok, es utana abbahagyom ha csak 15 perc akkor annyi". Ez a legrosszabb. Az adott idot amit raszansz mindig toltsd ki, es amikor mar nem birod erovel valts setara, amikor birod emeld a futast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!