Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért támadják annyian, és...

Miért támadják annyian, és úgy, ahogyan az emberek a paleo életmódot?

Figyelt kérdés

Nagyon jókat szórakozok egyeseken,akik olyanokkal kontráznak gúnyosan,hogy ezaz,akkor együnk mindent nyersen,meg csigákat,bogarakat,stb.Na meg hogy ma már egyáltalán nem tartalmaz annyi vitamint,ásványi anyagot,szervezetnek hasznos dolgot a zöldség,gyümölcs.Könyörgöm,tényleg ennyire ostobák egyesek,vagy próbálnak védekezni,hogy még véletlenül se merüljön fel az a gyanu,hogy esetleg ők azok,akik helytelenül táplálkoznak?Na mert az,amit az átlag ember eszik még a paleolit által ajánlott ételek mellé(gyorskaják,szendvicsek,rizs,krumpli,édességek)talán mind bio termelésből származnak,és tele vannak minden jóval?Ki tud bármi olyat mondani,ami nem paleo,de eszenciális a szervezetnek,és semmi mással nem pótolható?

Ki,és miért állítja,hogy a gyümölcs-zöldség-hús-hal-tojás,meg még az a jó pár fűszer,meg egyéb dolog,amit preferál a paleolit diéta nem egészséges?

Én tudom,hogy nehéz elkezdeni,de aki bele se vág,miért kritizálja azt,amiről semmit se tud(főleg olyan hevesen,ahogy ezt teszik egyesek)?Miért köt bele ebbe a kőkori sztoriba,talán úgy gondolja,hogy a szervezetének jobb lesz,ha bemegy a McDonald'sba,és eszik inkább ott egy BigMacet,mintsem hogy enne egy rakott karfiolt pl?

Az ugasson,aki próbálta hosszú időn keresztül,és minden baja lett tőle,hogy nem evett gumicukrot,csokit,kenyeret :D

Azt is tudom,hogy elég időigényes minden nap magunknak kaját csinálni,főleg aránylag drága alapanyagokból,de miért nem lehet azt mondani,hogy ehhez nekem se kedvem,se türelmem,se pénzem,se időm?

MIÉRT TÁMADNAK VALAMI OLYASMIT,AMI MÁSOKNAK BEJÖN,DE PERSZE KIPRÓBÁLNI DEROGÁLNA??

2014. jan. 29. 01:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

19

IR is, magas prolaktin is, pm alul működés is.

A dokim nekem azt mondta hogy tartsak 1300-1400 kalóriát, és 160g szénhidrátot, mozogjak heti 3-4 szer. Én 4szer mozgok 40 percet hetente. Ennyit bírok a súlyomtól..

Ő azt mondta hogy akinek ilyen nyavajája van, az soha nem állhat le a gyógyszerekkel teljesen, max kevesebb kell...akkor meg minek szenvedjek azzal hogy megvonok magamtól dolgokat? Ha így is úgyis gyógyszeren fogok élni egész életemben...

2014. febr. 17. 19:26
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem vonsz meg magadtól mindent!

Igaz néha nekem is hiányoznak a pékes dolgok,de egy idő után hozzá lehet szokni...Tulajdonképpen nem is éhezel,kimondottan rosszat sem eszel,mert olyan kaját eszel amit magadnak készítesz.Tele van a net nagyon jó receptekkel,picit próbáld meg pozítívabban nézni a dolgokat!

2014. febr. 17. 19:32
 23/27 anonim ***** válasza:

Még annyit írnék ezzel kapcsolatban, hogy ahonnan kizárják a tésztát, krumplit, rizst, vagy ezek bármelyikét az igenis egyoldalú táplálkozás. Bár a rizs engem nem érint mert utálom...nem is eszem.

De mond már meg nekem: aki paleozik. Most tök komolyan nem ehet meg havonta 50 gramm mondjuk csökkentett szénhidráttartalmú diabetikus tésztát spagetti szósszal, csak mert tészta?

Én havonta 1x eszek ilyet egyébként. Mert nekem kell...kell a lelkemnek. Ha ezért fél évvel tovább kell egy bogyóval többet szednem akkor így teszek. Egyszerűen azért, mert én így tudom tartani a szabályokat. Így tudom megtartani azt a keveset amit eddig fogytam. Így nem kezdek el zabálni fél év kínszenvedés után 1 nap fél kg tésztát...

Azért tudom mert próbáltam. Évekig próbálkoztam azzal, hogy ezt vagy azt ami bűnös....kizárok.. elvoltam 2-3 hónapig. Volt hogy 5 hónapig is tészta, krumpli nélkül. De egyszerűen hiányzott...unalmas volt folyton nyúlkaját (zöldséget, salátát enni hússal. Nem bírtam. Rosszul vagyok összerakva, gyenge vagyok, tudom.

2014. febr. 17. 19:33
 24/27 anonim ***** válasza:

#23: Ez nem gyengeség, az nem jó, ha az ember akaraterővel tart fenn egy életmódot.

Nos, nekem nem hiányzik a glutén. Az zavarna, ha le akarnák nyomni a torkomon, nélküle fantasztikusan jól elvagyok. Akinek kell egy pici a lelkének, az egye. S ha minimálisat eszik, az azért nem ugyanaz, mintha naponta enné.

De nem tudom belátni, hogy tragikus, ha sosem eszem péksütit vagy ha nem adok a nem létező gyerekemnek túró rudit... Pedig egyesek szerint ez borzalmas. Milyen nyúlkaja? A paleo nem nyúlkajáról szól. Nekem még a nyersvegán ételek sem tűnnek annak, amúgy meg az ember mindenevő, a nyers zöldségek pedig jók, nincs azzal baj. Úgyse lakunk vele jól, úgyhogy muszáj mást is ennünk, de elég széles a lehetőségek köre, glutén és tejtermékek nélkül is.

Amúgy a hús sem hiányzik, csak színesíti a táplálkozásomat évente egypár alkalommal. De a tészta még azt sem. Rém unalmas étel, csak a feltét menti meg. Azt pedig inkább egy finom tojásos-olajos magvas morzsókára teszem, ami magában is jóízű. A házi tészták már jobbak, de azokban is a jóféle tojás a finom, ami pedig ugyanúgy megvan az én ételeimben is... Úgyhogy nulla a kísértés.

2014. febr. 17. 20:42
 25/27 anonim ***** válasza:

Én szigórubb vagyok magamhoz egy picivel ,a cigit is úgy tettem le hogy egy szálat sem szívtam többé és nem is szívok(kivéve mikor nem emlékszem rá).

A paelo egy picivel nehezebb tartani hosszabb távon de inkább elkezdeni nagyon nehéz.Viszont egy idő után hozzá lehet szokni,meg egyedül nehezebb,szal érdemes együtt mással elkezdeni a pároddal.

Nekem amúgy eszembe se jutott hogy azért egyek így hogy egészségesebben éljek.Így meg marha nehéz :)

De ne izgulj nem vagy egyedül!!!

2014. febr. 17. 20:59
 26/27 anonim ***** válasza:

Kedves 21#-es!

Én kérdeztem tegnap milyen hormon bajod van.

Akkor látod jól tippeltem.

Nekem is IR volt az egyik bajom, magas prolaktin és tesztoszteron szint és enyhe alulműködés. De nem kezdtem el gyógyszert szedni, hanem egyből diétázni kezdtem, mert nem akarok egy életen át gyógyszert szedni.

Ráadásul ez nekem csak egy a többi egészségügyi gondból.

Figyelj, én azt mondom hogy dícséretes hogy foglalkozol magaddal. Más ezeket sem teszi meg magáért.

Én nem akarlak téged rábeszélni semmire :-).

De a paleoról kicsit feketébb képed van, mint amilyen valójában. Az nem az önsanyargatásról szól :-D.

Nekem a paleotól 3 hónap alatt rendeződött a prolaktin szintem és tesztoszteronom is. Azóta sem szedem ezt az M betűs gyógyszert :-D.

Az inzulinrezisztenciára nagyon jól lehet hatni diétával.

Az alulműködésre viszont már kevésbé. Viszont érdemes utánaolvasni, hogy aglutén mit tud művelni a pajzsmiriggyel :-/. Sajnos rosszat.

Már csak emiatt is érdemes lenne elhagyni azoknak, akinek a pajzsmirigyukkel bármi bajuk van.

A paleo nem az alacsony kalóriákról szól, hanem az egészségre ártalmas dolgok kerüléséről. A gluténmentes tészta pl. tényleg glutén mentes, ergo lehetne jó is, viszont a gluténmentes dolgok nagy része magam glikémiás indexű dolgokból készülnek (kukorica liszt, rízs liszt, burgonya liszt)...ezek erősen vércukorszint emelő dolgok.

Ha valakinek gondja van a cukrával, mint neked vagy nekem...azokank ez nem jelenthet pótlékot. Nyílván havonta, vagy x időnként 1-2 eszeik az ember, akkor nem hal bele..

Na mindegy. Jó gyógyulást!!!

Ki ki csinálja a maga módján.

:-)

2014. febr. 18. 09:50
 27/27 anonim ***** válasza:

Jaj bocsi, szénhidrátcsökkentett tésztát írtál...

Azzal az a baj, hogy ott van benne a glutén és ha valami, akkor a glutén az, ami kicsi mennyiségben is ultra gáz hatású és baromi sok idő, míg kiürül a szervezetből (több hónap) :-(

2014. febr. 18. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!