Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért támadják annyian, és...

Miért támadják annyian, és úgy, ahogyan az emberek a paleo életmódot?

Figyelt kérdés

Nagyon jókat szórakozok egyeseken,akik olyanokkal kontráznak gúnyosan,hogy ezaz,akkor együnk mindent nyersen,meg csigákat,bogarakat,stb.Na meg hogy ma már egyáltalán nem tartalmaz annyi vitamint,ásványi anyagot,szervezetnek hasznos dolgot a zöldség,gyümölcs.Könyörgöm,tényleg ennyire ostobák egyesek,vagy próbálnak védekezni,hogy még véletlenül se merüljön fel az a gyanu,hogy esetleg ők azok,akik helytelenül táplálkoznak?Na mert az,amit az átlag ember eszik még a paleolit által ajánlott ételek mellé(gyorskaják,szendvicsek,rizs,krumpli,édességek)talán mind bio termelésből származnak,és tele vannak minden jóval?Ki tud bármi olyat mondani,ami nem paleo,de eszenciális a szervezetnek,és semmi mással nem pótolható?

Ki,és miért állítja,hogy a gyümölcs-zöldség-hús-hal-tojás,meg még az a jó pár fűszer,meg egyéb dolog,amit preferál a paleolit diéta nem egészséges?

Én tudom,hogy nehéz elkezdeni,de aki bele se vág,miért kritizálja azt,amiről semmit se tud(főleg olyan hevesen,ahogy ezt teszik egyesek)?Miért köt bele ebbe a kőkori sztoriba,talán úgy gondolja,hogy a szervezetének jobb lesz,ha bemegy a McDonald'sba,és eszik inkább ott egy BigMacet,mintsem hogy enne egy rakott karfiolt pl?

Az ugasson,aki próbálta hosszú időn keresztül,és minden baja lett tőle,hogy nem evett gumicukrot,csokit,kenyeret :D

Azt is tudom,hogy elég időigényes minden nap magunknak kaját csinálni,főleg aránylag drága alapanyagokból,de miért nem lehet azt mondani,hogy ehhez nekem se kedvem,se türelmem,se pénzem,se időm?

MIÉRT TÁMADNAK VALAMI OLYASMIT,AMI MÁSOKNAK BEJÖN,DE PERSZE KIPRÓBÁLNI DEROGÁLNA??

2014. jan. 29. 01:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
19%

Hát erőszakoskodj! Úgy sem mersz. Hi- hi!

Én nem nézek tv-t már hónapok óta... pedig lehet jobban járnék, mert akkor nem kéne olvasgatnom ezt a sok marhaságot a paleorol pl.

2014. jan. 29. 12:11
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Jó üzlet valakinek? No igen, bizonyára ebben is van valami. De valóban annyira oltárian naiv valaki, hogy azt hiszi, az ő normál, standard táplálkozása nem üzlet s az élelmiszeripar az ő érdekeit nézi s nem a profitot...? A paleo eleve nem lehet rosszabb ennél, de mivel egy csomó bolti cuccot kiszór, inkább jobb. Az pedig nekem nem fáj, hogy az alapanyaimat megvéve valakinek profitja lesz... Ez elég természetes. Mindenféle flancos izét nem veszek, bár az más területeken inkább jellemző (bioboltok, vegán cuccok, ott olyan drága flacok vannak, amire semmi szükség s nekem ugyan nem fáj, hogy léteznek, de korlátozottan értem, hogy miért... persze a normál emberek meg palacsintaport és muffinport vesznek)...

Hogy mennyien támadják a paleot (itt a gyk-n sokan, azt látom) és miért... Annyira nem érdekel, de amúgy Tápival értek egyet, bizonyára a kis megszokott világképükhöz ragaszkodnak az emberek, amiben felnőttek, éltek...

Nekem nem fáj különösebben, ha valaki a táplálkozásom miatt támad. Néha fárasztó a logikátlanság, a vaskalaposság (nem azzal van bajom, ha valaki máshogy él s én sem vagyok paleós, csak közel állok hozzá, mellesleg magamtól jött, az elején azt se tudtam, hogy mi a paleo) s jobban örülnék, ha az emberiség okosabb lenne, de igazából ez az egész nem az én bajom. Örülök, ha a saját magam életében kiigazodom, de a saját, erős alapokon álló döntéseimet nem ingatja meg egy vagy akár pármillió ellendrukker :D Megszoktam, hogy egy csomó dologban szembemegyek az uralkodó irányzattal. Ez jó nekem így. Néha vitázom picit, de ennyi.

Amúgy az alapanyagokat nem tartom olyan vészesen drágának, ha az ember figyelembe veszi eme szempontot... Az, hogy drágább vagy olcsóbb lesz paleósan enni, ember- és döntésfüggő (ha közben átvált saját főzésre vagy előtte sok túlárazott bolti édességet evett vagy efféle, akkor durván leeshetnek a költségek, persze ez speciális eset s nem fair összehasonlítás, bár a sok felesleges kis édesség és efféle kihagyása a paleo része, úgyhogy talán mégis). Nem vettem észre, hogy különösebben drágább lenne az étkezésem (régen is magam főztem, most is), viszont jobbakat eszem... Az igaz, hogy több időt áldozok rá, de nekem az ételkészítés az egyik hobbim.

Az valóban érdekes, amikor előadják, hogy márpedig kihagyok valami fontos tápanyagot az életemből az adott étrendemmel. Amikor ez nem is igaz.

Kiakasztottam már húsevőket és vegákat azzal, hogy nagyon ritkán eszem húst és az utóbbiakat azzal, hogy kerülöm a glutént, pedig szerintük a kenyér kötelező az energikussághoz. Tejet sokkal régebben nem iszom, mint ahogy a paleóról hallottam volna, egyeseket ez is irritál, fogalmam sincs, miért. Van, aki szerint tilos gyümölcsöt enni (legalábbis, ha az ember fogyni akar, de én még a ketogén napjaimon is eszem gyümölcsöt), mások szerint heti 1 tojás fölött önveszélyes vagyok (a szintem csupán úgy 20-30, de szívesen emelném, ha tudnám). A nyersvegánok (őket kedvelem) bigottjai (őket nem) szerint mérgezem magam és családomat a hőkezeléssel és sose tudom meg, mi az igazi vibráló életenergia. Ésatöbbi, ésatöbbi... Hmmm nem, nem hiszem, hogy a gyk-ra korlátozódna az ilyesmi. Külföldi blogokon ugyanezt tapasztaltam. Fene se tudja, de a táplálkozási irányzatok valamiféle vallások. Vannak hittérítők, meggyőződéses hívek és bigottak, akik elvesztik szem elől a lényeget, azonkívül hírből sem ismerik a toleranciát. Valószínűleg jelentős részük jót akar, vagy legalább azt hiszi, ők meglátták a Fényt s ezt akarják kiterjeszteni másokra is... Az a bajom ezekkel, hogy többnyire nem lehet velük építő vitát folytatni, érvekkel. Utálják az érveket, én pedig nem tudok mit kezdeni azok nélkül, csak a szenvedélyes "ezt mondom és így van" hozzáállással...

2014. jan. 29. 23:09
 13/27 anonim ***** válasza:

Sokan támadják, de nem mindenki. Nem kell vele foglalkozni.

Te tudod a magadét, más meg csináljon azt, amit jónak lát.

Ne húzd fel magad.

Igaza van annak, aki a világnézetekről beszélt...

Egyrészt tényleg rossz, ha erőltetünk, mert senki sem szereti ha szabad döntédében korlátozzák (még ha magát is pusztitja esetleg)...az ember ilyen, maga szeret dönteni. Ez az egyik legfontosabb dolog szerintem.

De van olyan, aki azért támad, mert idegesíti, hogy te jól vagy, neki meg nincs kedve olyan sokat tenni magáért, pedig titkon tudja, hogy kéne.

Mert azért valljuk be a paleo elég macerás tud lenni, sok munkával jár. Nem lehet csak bemenni a boltba és megvenni a kész paleos kaját. Sokat kell főzni...

Aztán van, aki csak azért beszél hülyeségeket mert fogalma sincs miből áll a paleo, azt hiszi az valami drága dolog, amin sokan meggazdagoznak...ja igen...a hentes, zöldséges, magos kb Ennyi kell a paleohoz...egy piac.

Egy dolgot tehetsz, paleozol tovább és leszarod ki mit gondol :-D. Tudom nehéz, az elején engem is halálra idegesített.

De sokan tényleg tudatlanságból mondanak hülyeségeket, jobban megismernék, akkor más véleményük lenne...

Ha nem akarják megismerni, ahhoz is joguk van.

Mindenki azt csinál, amit akar...szabság van :-), mi paleozunk, más meg mást csinál...oszt jónapot!

:-D

2014. jan. 31. 16:52
 14/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Én még erről nem is halottam hogy valaki támadná...

De ha van ilyen ember az süti és megérdemli ha bután éli életét.És hogy paleósok vagyunk még így sem tudunk mi sem 100%-kosak lenni mert nem magunknak termeljük a dolgokat,ki tudja hogy már a zöldségek is milyen génmanipuláltak...Meg amit a boltokban lehet kapni az mind szörnyű!!!Tele vágják mindenféle kémiai vegyületekkel a kajákat...

Na mindegy...Amúgy mi is osztottunk szoroztunk ha paleós vagy az többe kerül mintha nem lennél az.Nem tagadom néha azért hiányzik egykét étel de majd ha lesz valami alkalom majd akkor eszek és kész,néha muszáj jutalmazni magunkat valamivel...

2014. febr. 2. 19:02
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem azért támadják, aki ezt teszi, mert van támadási felülete.

Minden diéta, fogyókúra, és ehhez hasonló, még az is ami paleo életmódnak nevezett dolog mivel kezd? Ezt azt amazt ne edd...tehát megnevez bizonyos dolgokat amit KIZÁR az étrendből, és ez hiba.

Amivel az a probléma hogy ha valami tiltva van, annál jobban kell az embernek... az egyoldalú táplálkozás unalmas. Nagyon kevés ember van aki képes egész életében húson meg zöldségen élni, és 100%osan örökre kizárja a rizst, krumplit , tésztát meg minden olyat, amit ez vagy az a diéta, táplálkozási mód megtilt.

Ezáltal annak is nagy esélye van hogy ideig óráig az ember tudja csinálni ezeket, de eltelik pár hónap, 1-2 év, és halál unalmas lesz, mert a zöldség, hús, hal tojás nem változatos!

A változatos nagyobb arányban zöldség, hús, hal, tojás, sajt, vaj, magok, teljes kiőrlésű dolgok

kisebb arányban de szerepelnek az étrendben: tészta, rizs, burgonya , és néha egy kis cukormentes édesség...

Rá kéne már jönni arra, hogy az nem megoldás ha valamit kizárunk az étrendünkből, mert nem lehet így élvezni az életet ha azelőtt azt a dolgot szerettük. Csak tudni kell mértéket tartani.

pl nem hetente 4x enni tésztás ételt, csak 1x, és nem sima tésztát enni hanem kicserélni pl csökkentett szénhidráttartalmúra.

2014. febr. 17. 06:23
 16/27 anonim ***** válasza:

A paleonak semmi köze az egyoldalú táplálkozához.

Egyoldalúan az táplálkozik, akinek semmi fantáziája és az nem diéta függő. Aki nem tud főzni és nincs fanziája, az unalmasan fog enni.

Aki nem tudja mit lehet köretként enni, az valóban egyoldalúan fog táplálkozni, pont úgy ahogy egy nem paleozó is egy étteremben 10 köret közül választhat, ez kb a krumpli/rízs kolónjai...krumpli így sütve, pürésítve, kroketnek megcsinálva...ez vajon változatos?

A paleoban minden egyéb zöldség rendelkezésre áll, amit ezerféleképpen el lehet készíteni. Fantázia kell hozzá és kísérletező kedv.

A diéta azért zár ki dolgokat, mert rossznak tartja...egy allergiában szenvedő embernek hiába mondod, hogy persze egyél csak mogyorót, de mértékletesen attól bajod nem lesz...mert megfullad egy kicsitől is. A kicsi is számít.

A kicsi rossz is tud ártani. Glutén pl.

Nehéz elképzelned, hogy a sok kicsi rossz (mértékletesség elvén eszed) igenis összeadódik és a végén valami rosszt fog eredményeznei.

Valakinek akkor van hiányérzete, ha nem eszik jól. A paleot, ha jól követi az ember, akkor egyáltalán nem okoz semmiféle kívánását a régi rossz ételeknek. Értem mire célzol ezzel, de nem próbáltad ki, ergo ezt nem tudhatod, hogy nem fogsz sóvárogni, mert JÓL TÁPLÁLT leszel a szó szoros értelmében. Megkap mindent a szervezet, amire szüksége van és nem háborog.

Én másfél éve paleozom és semmi unalmasat nem találok benn. Nagyon változatosan eszek.

"mert nem lehet így élvezni az életet ha azelőtt azt a dolgot szerettük."

Sokmindent szerettem, amit ma már nem eszek meg és nem hiányzik és nem vagyok ettől boldogtalan.

Viszont az sokkal boldogabbá tett, hogy mivel nem eszem azokat a "finom" dolgokat nem vagyok beteg és nem kell újabb műtéteken átesnem, meg nincsenek fájdamaim.

Szerintem ez mindent kárpótol!

"Csak tudni kell mértéket tartani."

A mértékletesség nem gyógyit, hidd el. Próbáltam, de nem elég a gyógyuláshoz.

"pl nem hetente 4x enni tésztás ételt, csak 1x, és nem sima tésztát enni hanem kicserélni pl csökkentett szénhidráttartalmúra."

Erről beszélek, ha ezt teszed és beteg vagy már ennyi félreevés miatt nem fogsz gyógyulni, nem fogsz haladni a javulás felé.

Sajnos, ezt tapasztalatból mondom.

2014. febr. 17. 13:44
 17/27 anonim ***** válasza:

Hát én a dokimat kérdeztem, hogy mit is kéne csinálni hogy fogyhassak, és ő azt javasolta hogy mértékletesen ehetek mindenből, és olyan életmódot válasszak, hogy semmi a világon ne legyen kizárva az étrendemből, mert minden ami bármit is kizár az étrendből, az egyoldalú táplálkozás. Nekem ő ezt mondta. Mert volt doki akihez jártam, de b...szottul nem foglalkozott velem, és így azt sem tudta kideríteni mi a baj a hormonjaimmal.

Amióta kiderült minden részlet a másik doki által, azóta tök jól vagyok, szép lassan fogyok, szedem a gyógyszerkéimet, és normálisan eszem, mozgok és nem sóvárgok semmi után mert nincs kizárva. És egyszer el fogom érni a célsúlyomat is. De nem sietek sehová, mert megtanultam, hogy az sem jó....hiába b...szogatnak azzal a családtagjaim hogy fél év alatt már rég le kellett volna fogynom az 50 kiló feleslegemet.... én ezt nem így látom. Nekem az is jó hogy csak 30 ment le ez idő alatt.

2014. febr. 17. 16:05
 18/27 anonim ***** válasza:

Hát, örülök hogy fogysz! Nem baj, hogy lassan a lényeg hogy haladsz előre.

Én nem fogyókúra miatt paleozom, hanem betegség miatt.

A mértékletesség, hogy mindenből együnk de kicsit...az nekem már megvolt paleo előtt, és semmire sem mentem vele, mert ugyanolyan beteg voltam...

Szintén hormonokkal.

2014. febr. 17. 17:24
 19/27 anonim ***** válasza:

# 17 csak azt szeretném még mondani, hogy örülök hogy jól vagy és fogysz, de azért az belátod hogy a gyógyszer miatt is van...főleg amiatt.

Feltételezem fiatal vagy. Életed végéig gyógyszert akarsz szedni? Mikor lehetne nélküle is?

Csak tippelek, hogy valami IR lehet a dolog. Javíts ki, ha rosszul tippeltem :-).

2014. febr. 17. 17:30
 20/27 anonim ***** válasza:

A paelo az egy jó dolog,aki nem csinálja az hülyeségnek látja,pedig ez olyan hogy kipróbálod és érzed úgy is hogy változik a helyzet.

Fogyásra jó ez a paeló,cukorbetegségre is nagyon jó,családtagom ha így folytatja akkor le lehet állnia a szurikkal.

2014. febr. 17. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!