Ismeritek ezt a sütit? Azt írja, "garantáltan gluténmentes"! Szerintetek is?
Ezen a világon semmi sem 100% biztos..
"3 csésze dió (vagy két csésze dió, és egy csésze mandula)
3 csésze aszalt datolya kimagozva (de aszalt szilvával is működik)
1 csésze kakaópor
1 csipet só"
De ha valaki nem szennyezi a kakaóporodat gluténnal, akkor ez mentes kellene legyen.
Igen, elvileg bármi lehet szennyezett, de bízzunk benne, hogy azért mégsem.
Egyébként ha valaki nem szigorúan fennálló betegség miatt kerüli a glutént, csak saját elhatározásból (=fogyókúra céljából), akkor egy kevéske szennyeződés még talán nem fog problémát okozni.
Majd még megpróbálok utána nézni a ch-tartalomnak is, ha kevesebb mint a kenyérféléké, akkor még esetleg azt is ki lehetne váltani????
Minek a ch tartalmát?
Ez a süti rendben van szerintem.
A datolya miatt nem szénhidrátszegény, viszont a legtöbb kenyérfélénél tuti zsírosabb az étel, amitől laktatóbb :) Plusz ugye, a zsír sokkal jobb az egészségünknek is, mint a glutén, a legmegátalkodottabb fitáttól óvók szerint is :D
Láttam már ilyen recepteket, igen. Én mazsolát szoktam használni, szerintem az sokkal jobb, mint a kommersz datolya, a fehér rágós részeivel és a szolidabb édességével (jóféle datolyát errefelé nem kapni, de az amúgyis extrém drága)... De sokaknak bejön, nincs ezzel semmi gond.
Mogyoróval is finom, bár azt hiszem, ezzel nem árultam el nagy titkot (nyilván törökmogyoróra gondolok, az amúgyis finomabb, mint a hüvelyes, ha drágább is).
Én sót nem szoktam bele rakni, a kakaó is opcionális (többnyire van benne, mert szeretem), s én bombonnak készítem. Némelyiket belehempergetem kakaóba (ha nincs benne, mert anélkül is működik, diós mazsolapép, legjobb) vagy kókuszreszelékbe... Egyszer kakaótlan rumosat is készítettem, rózsaszín lett :D Nagyon mutatósak :)
Az aszalt szilva érdekes, nem tudom, próbáltam-e már úgy (nem kizárt, szeretem az aszalt szilvát s csak annyiba kerül, mint egy mezei mazsola), de az nem annyira édes, mint a mazsola. Ami nem baj, csak megjegyeztem.
Pedig az aszalt szilva elég alap, csak jó árú helyet kell találni, az ilyen zacskósak gyakran dupla áron vannak itt-ott... Ezerpárszázért szoktam venni kilóját, nem apró mennyiségben, úti ételnek mindig viszek, a magok, magkenyerek s diós ghee/kókuszzsír mellé ;)
Részvétem az esőhöz, itt ma gyönyörű napsütéses idő volt, nem győztem neki örülni a hűvös, borult idő után (amivel nincs gond, csak érjen véget napokon belül :)).
Idén jó diótermés lett a környéken, tavaly lefagyott mind... Ez még ontopic is :P
Persze élelmiszer üzletek lehet kapni ezeket az 5-10 dekásakat, a Penny egy kicsit távolabb esik, majd odáig elmegyek, ha javul az idő.
Itt vasárnap óta esik, ma hogy le kellett menjek kenyérért, amikor készülődni kezdtem éppen nem esett, mire leértem a másodikról már ismét szakadt, szóval csak az megy ki, akinek feltétlenül szükséges. Szerencsére azért egyéb alapvető cuccok vannak itthon, úgyhogy kétségbe nem esek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!