Hogyan lehetne több akaraterőm hozzá?
Már 4-5 hónapja próbálom "magamévá tenni" a paleo életmódot, de egyszerűen nem megy. Nem azzal van gond, hogy miket lehet enni és miket nem.
Itthon vagyok két gyerekkel, és egyszerűen nem jut eszembe napközben, hogy ennem kéne, és amikor már remeg a gyomrom, akkor természetesen a péksütihez nyúlok meg a kenyérhez, mert ezek pikk-pakk ott vannak.
Ráadásul most szoktam le 4 hete a 16 évig tartó dohányzásról, egyik napról a másikra. Nagyon mérges vagyok magamra, hogy ha ezt meg tudtam csinálni, akkor a diéta miért nem megy? Segítenétek pár szóval?
értelek harcművész, csak aki egész eddigi életében szeméttel tömte magát, annak nagyon nehéz full egészséges kajára váltani. szerintem még egy úgymond egészségesen evő embernek is nehéz tartania a szintet. de azt kicsit túlparának tartom, hogy ha néha megeszek egy pár szelet kenyeret, azzal bármi bajom lenne. ha már valaki mondjuk 80%-ban tud tartani egy egészséges étrendet, és mellette edzeni rendesen, már hatalmas előrelépés és nagy eredményeket érhet el ahhoz képest, hogy addig csak ült egy helyben a 200 kilójával és csipszet tömött az arcba :)
én ezért nem hiszek igazán abban, hogy valaki hipp-hopp egyszercsak full egészségesen kezd el kajálni. sokkal inkább hajlamos lesz a visszaesésre. inkább egy cél felé kell minél jobban közelíteni. már ahhoz is épp elég nagy akaraterő kell. de ismétlem, igazad van szerintem is.
"és amikor már remeg a gyomrom, akkor természetesen a péksütihez nyúlok meg a kenyérhez, mert ezek pikk-pakk ott vannak."
Na ez az, ami nekem fura. Én egészségügyi okokból hagytam el a glutént (nem mintha rosszul lettem volna tőle, de éreztem, hogy nem a legkönnyedebb vagyok utána, miközben vannak teljesen jó ételek, amivel úgy lakom jól, hogy nem tompulok, lustulok el s én arra a könnyed érzésre vágytam :)), úgyhogy miután egy gluténban szokatlanul gazdag időszak után a testem szólt, hogy ez talán nem jó így, s utánaolvastam, a gluténos dolgokat már nehezemre esik ételnek tekinteni. Igaz, ebben van gyakorlatom, zártam már ki ételcsoportokat ;)
Úgyhogy nekem ez segít, a tudat, hogy az nekem nem jó. Amennyire egészségre vágyó hedonista vagyok, egy átlagos péksütinél ahhoz kéne akaraterő, hogy megegyem, nem ahhoz, hogy ne, az automatikus. Úgyhogy első tippem, hogy olvass utána s döntsd el, miért is nem akarsz kenyeret enni.
A másik: miért van otthon kenyér? Nálunk soha nincs. Ha valakinek, akivel együtt élsz, kell, arra van pár megoldás: a rosszabb, hogy megbeszélitek, a péksüti az övé és kész (sosem nyúlok más ételéhez, nálam ehhez sem kell akaraterő :P), a jobb, hogy valami mást eszik helyette. A korábban nagyon durván kenyérfüggő párom áttért a rizsre, de feleszi a paleós ételeket is. A paleo kenyérnek nagy előnye, hogy sokkal egyszerűbb, mint a normál (amely utóbbi nekem még mindig egyszerűbb, de főleg finomabb, mint elmenni a boltba, de tudom, nem mindenkinél ez a helyzet). De igazából semmilyen kenyeret nem kell enni, ez emberfüggő. Nekem sem kenyér kell, csak valami, amivel jóllakom, bolti húst tuti nem fogok enni, amúgyis megunnám a második napom.
Simán lehet pár perc alatt mikrós tojásos-magos cuccot kreálni (vagy ugyanezt serpenyőben sütögetni és széttörögetni, egy paleo blogon találtam morzsóka néven, szerintem igen szórakoztató), vagy 1 perc alatt tükörtojást zöldségekkel, de előre is lehet sütni fasírt ízesítésű lenmagkenyeret (az az általános úti ételem :D olcsó és nekem ízlik), ésatöbbi. De persze a már ajánlott hús és zöldség is pofonegyszerű tud lenni. Úgyhogy nem muszáj kenyérhez nyúlni. Tűzoltásra írták már a banánt és az olajos magvakat, csatlakozom, ezek teljesen jók, bekapsz egy kicsit, majd összeütsz valamit.
A dohányzásról való leszokás bámulatos, gratulálok hozzá, ez roppant komoly lépés :)
Kedves utolsó! Köszönöm szépen, igyekszem! :)
Nem tudom, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy ne legyen itthon kenyér, mert a férjem és a két kicsi gyermekem általában azt reggeliznek. Teljes kiőrlésű, de igazából mindegy.
2 hónapig olyan szépen ment a paleó, szuperul éreztem magam, mentek is lefelé a kilók, most meg megzavarodtam. Valószínűleg a cigi elhagyása miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!