Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogyan lehetne több akaraterőm...

Hogyan lehetne több akaraterőm hozzá?

Figyelt kérdés

Már 4-5 hónapja próbálom "magamévá tenni" a paleo életmódot, de egyszerűen nem megy. Nem azzal van gond, hogy miket lehet enni és miket nem.

Itthon vagyok két gyerekkel, és egyszerűen nem jut eszembe napközben, hogy ennem kéne, és amikor már remeg a gyomrom, akkor természetesen a péksütihez nyúlok meg a kenyérhez, mert ezek pikk-pakk ott vannak.

Ráadásul most szoktam le 4 hete a 16 évig tartó dohányzásról, egyik napról a másikra. Nagyon mérges vagyok magamra, hogy ha ezt meg tudtam csinálni, akkor a diéta miért nem megy? Segítenétek pár szóval?

2013. szept. 19. 07:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem készíts előre ételt, amihez ugyan olyan gyorsan nyúlhatsz mint a kenyérhez.

Ha van a hűtőben kacsacomb és lilakáposzta, akkor miért ennél gabonát?

Vagy: ha van otthon házi/bolti töpörtyű, hagyma, saláták bőséggel akkor megint csak - nem lesz kényszer hogy valami gabonát egyél, hiszen ehetsz zsíros vagy fehérjedús, tápláló ételt is amikor megéhezel. De ehhez előre készülni kell, vásárolni vagy sütni hogy legyen!

Péksütit venni vagy igazi sonkát és zöldséget venni ugyan annyi erőbe kerül, ha megéhezel azt eszed amelyik otthon van..

A gond (nálam) az, amikor egész nap nincs idő vásárolni, sütni-főzni.. Ez meg a kényszerhelyzet, amit túl kell élni fölösleges lelkizés nélkül, remélem Te a gyerekekkel el tudsz intézni 1-1 vásárlást, és tudsz otthon sütögetni, be kell vonni a srácokat (még ha picik is) :)

2013. szept. 19. 07:58
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
szerintem ne paleózzál, hanem vedd a fáradtságot és olvass el egy táplálkozástudomány könyvet, és próbálj egészségesen étkezni.
2013. szept. 19. 09:07
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
De hát akkor pont hogy paleózni fog, nem? :)
2013. szept. 19. 09:09
 4/17 anonim ***** válasza:
17%
nem hinném, hogy a paleo különösebben egészséges lenne. az egészség fele részben kaja, fele részben mozgás. vagyis: életmód. trillió ember nem paleós és mégsem kövér. és milliók paleósak és nem érnek vele el semmit, mert nem mozognak.
2013. szept. 19. 09:47
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
nem mellesleg az ősember sem azért volt vékony, mert paleózott, hanem azért, mert több mint rendszeresen mozgott.
2013. szept. 19. 09:52
 6/17 anonim ***** válasza:
60%

Hogy mi van? :)

A paleo mint életmód mozgásban gazdag, mint táplálkozás pedig megegyezik az evolúciós táplálkozással, gyulladáscsökkentő hatású.

Ne kezdjük már el, hogy az elhízott, cukorbeteg, gyulladásoktól szenvedő, szívbeteg emberek paleo táplálkozást követnek! A betegek a gabona, cukor és tejevők, legfeljebb betegen térnek át az egészséges táplálkozásra és így lesznek túlsúlyos paleósok. Mert még az előző életmódjuk hagyatékai a betegségeik..

Egyébként badarság az, hogy az egészséges életmód fele részben a mozgáson múlik. Azokkal a primitív, nevetséges mozgásokkal amiket csináltok (amik közül még az erősítés a legszínvonalasabb, értelmesebb edzés) rohadtul nem járultok hozzá fele részben az egészség építéséhez.. Ehhez belső edzések kellenének, qigong és jóga.. talán ezek valóban megközelítik az 50%-ot a táplálkozás mellett.

2013. szept. 19. 10:03
 7/17 Julie S ***** válasza:

Hát, ez tényleg annyi, hogy ne kenyeret és péksütit tarts otthon, hanem egészséges ételeket. Akkor csak ezekhez tudsz nyúlni. A szokásokat nem mindig lehet egyik napról a másikra megváltoztatni. Sokszor előre kell készülni, hogy az évek óta berögzült cselekvéseket felül tudd írni, amikor épp kell. Nekem mondjuk az átállásban erősen segített az, hogy rosszul voltam a gluténtól, szóval meg sem fordult a fejemben, hogy "vészhelyzetben" péksütihez nyúljak. Inkább éheztem, vagy bármi, csak a gyomrom ne fájjon úgy, mint előtte évekig... Akinek ilyen nincs, annak más módszerekre van szüksége. De ha "hirtelen ételek" kellenek, akkor tarts otthon/magadnál aszalt gyümölcsöt, banánt, étcsokit, magokat. Ezek jobb alternatívák, mint a gabona. És amíg megmelegíted, vagy összedobod a kaját, addig ki lehet húzni velük. Persze, a rendes étkezést ne váltsd ki velük, mert az se jó, ha ezekből eszed degeszre magad.

#2, #4, #5:

A paleo életmódnak nagyon ajánlott része a mozgás. Viszont az a szép benne, hogy mozgás nélkül sem hízik el tőle az ember, ha nem esik folyamatosan óriási túlzásokba és kitapasztalja, hogy milyen összetételű étrend az ideális számára. Viszont mozgás mellett még pozitívabb változást hoz.

Az, hogy paleo nélkül sem kövérek sokan, tök szép dolog, de a paleo alapvetően nem fogyókúra, hanem az egészséget hivatott helyreállítani és megtartani. Az egészséghez pedig az ideális testsúly is hozzátartozik. Ahogy a rendszeres fizikai aktivitás is - kinek milyen intenzitással (vagyis nem feltétlenül kell kihajtania az embernek a lelkét azért, hogy egészséges és/vagy vékony legyen).

2013. szept. 19. 10:17
 8/17 anonim ***** válasza:
35%

TaplalkozasHarcmuves:

értem amit mondasz. én csak azt mondom, hogy mozgás (sport) és táplálkozás egyaránt fontos. nemlehet csak kajareformokkal eredményeket elérni ha valaki fogyni akar. de nincs is szükség rendkívül szigorú paleóra és egyéb hülye diétákra ahhoz, hogy lefogyjunk, ha rendesen mozgunk. és a mozgás alatt természetesen én sem a rendszeres sétát meg a sakkot értem, hanem a rendes munkával járó teljes test edzést. egyszerűen figyelni kell a lehetőleg egészséges táplálkozásra, méginkább az energiabevitel nagyságára, sportolni rendszeresen, és szép lassan jönni fognak az eredmények. de ez egy életmód és munka.

2013. szept. 19. 10:23
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán kevesebb pékárut kéne otthon tartanod, de több zöldárut. Ha néhány tojást keményre főzöl, ahhoz is lehet nyúlni, ha rád tör az éhség, nem csak egy zsemléhez.
2013. szept. 19. 11:13
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

8. válaszoló, gyönyörű szép az álláspontod.

Egyszerűen én nem látom, hogy a gyakorlatban működne.

Élhetnek bármilyen aktívan az emberek, azok a gabonás kaják amiket ma olyan elfogadott rendszeresen enni, tönkre fogja vágni a hormonháztartásukat, az egészségüket és ez hízással fog járni, bármennyit is edzenek.

Azt mondod figyeljenek az energia bevitelre. Tehát fogják vissza a kaja mennyiséget. Ez okos gondolat, meg takarékos. De ha eleve nem minőségi élelmiszereket esznek (hiszen ettől híznak el) és még kevesebbet is esznek, akkor mit fog okozni a fellépő tápanyaghiány, vitaminhiány? Persze, tolják a táplálék kiegészítőket.. Vajon az megoldás lesz?

Szerintem nem, én úgy látom hogy csak az segít, ha minőségi ételeket eszünk, és még abból is kell egy jó mennyiség, hogy a mai mezőgazdaságból kikerült tápanyagban szerényebb élelmiszerek akár csak nagyjából kielégíthessék az igényeinket.. Ebből nincs mit visszavonni, mértéket tartani. Ezért káros üres kalóriák gyanánt még glutént, keményítőt enni, mert elveszi a helyet értékes anyagok elől, rontják az emésztést.. tápanyagfelszívást. És akkor hogy ne jönnének a betegségek, hormonzavarok?

2013. szept. 19. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!