Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo diétában ez nagyon gáz?

Sága kérdése:

Paleo diétában ez nagyon gáz?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy hó vége van és kevés a lóvé.Paleot próbálom követni,csak hát ha nem eszek rizst,krumplit akkor éhes maradok.(nincs elég lóvé ahhoz,hogy husból,zöldségböl meg gyümölcsböl jóllakjak.)

Akkor így már sz@rt se ér az egész?

2013. aug. 27. 12:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Hát lóvé hiányában tényleg nehéz követni.

Én a rizs és krumpli helyett inkább a zabpelyhet ajánlanám. Egy tál zabkása reggelire (kókusztejből vagy vízből készítve, édesen vagy sósan, ez már csak ízlés kérdése), és egész nap nem vagy éhes.

2013. aug. 27. 15:03
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Ha nincs betegséged és nem szeretnél lefogyni, ehetsz rizst és krumplit (keményítősek), csak ne túl sokat. Valamint ne félj a zsírtól. Vegyél zsírosabb húsokat, vagy locsold meg vajjal, kókuszolajjal, sokkal laktatóbb lesz.

Plusz egyél több belsőséget! Azon kívül, hogy táplálók és sok nyomelemet tartalmaznak, elég laktatók is és olcsók.

A legjobb a marha és bárány belsőség (máj, vese, szív, stb...). Csak találj egy jó hentest, mert én ilyet nem vennék a szupermarketben (és még egy jobb helyen is olcsók!)

2013. aug. 27. 15:07
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Az elsőnek: a zabpelyhet nem ajánlanám, még akkor sem ha eltekintünk az esetleges gluténszennyeződésétől.

Mint minden gabona, ez is tartalmaz toxinokat, melyek rontják az emésztést. Persze, sokkal jobb mint a liszt és vészmegoldásnak jó, de egy keményítős köret sokkal jobban hasznosul és kevésbé "mérgez".

2013. aug. 27. 15:09
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,mentek a zöld jelek.
2013. aug. 27. 15:34
 5/14 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt, megtanul a szervezet jóllakni 'kevesebb' de táplálóbb kajával.

Utána: a zsír körülbelül olcsó, de sok kalóriát hordoz!

Utána: a rizs nem paleo, én elhiszem hogy rohadt sok baj van vele, közel sem fogyókúrás.. nagyon nagyon rossz.. viszont gluténmentes, és már ez sokat számít. Tehát ha egy kis rizst, krumplit eszel.. én senkinek sem ajánlom, főleg nem rendszeresen.. de nem lesz inzulinrezisztens, nemigen fog elhízni.. Fogyás alatt próbáljátok meg kerülni, autoimmunbetegek kerüljék.. egészségre törekvők kerüljék.. nem fér bele, de mégsem biztos hogy hó végén bajt okoz egy kicsi. Biztos jobb lenne ugyan mellőzni, na de ha a magyarok kenyér helyett MODERÁLT mennyiségű rizst ennének, mondjuk 1 étkezéshez, akkor nem itt lenne az EÜ helyzet..

De mondjuk gyógypaleo szempontjából tényleg felejtős, legalább egy időre!

2013. aug. 27. 16:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha az olcsón jóllakás a cél, akkor érdemes a jó ár/kalória arányú ételekhez fordulni. Más is írta a zsírt, nekem a lenmag is eszembe jut, főleg, ha nem félsz a fitátoktól. 530 ft-ért kb. 6000 kalória, az nem rossz. Tojással s vízzel, némi zsírral meg lehet sütni kenyérnek, fasírt fűszerezéssel még egész finom is lesz. Tojás nélkül lenmagropogós lesz belőle, az valószínűleg már durvább, bár ki tudja, de nehogy már pár tojás se férjen bele, a tojás túl jó étel, akkor se hagynám ki, ha kevés pénzem lenne.

De ha viszonylag egészséges ember vagy, nem hiszem, hogy némi rizstől bajod lenne, főleg, hogy nem könnyű a helyzeted, a muszáj nagy úr, a rizsben pedig legalább nincs glutén :). De könnyen lehet, hogy nagy mennyiségben nem esik jól Neked, úgyhogy igyekezz azért másra is alapozni (már nem arra gondolok, hogy egyél zöldséget is, feltételezem, hogy van annyi eszed, hogy úgyis teszed, csak ugye drága lenne főleg azzal jóllakni, zsírban sütve is)...

2013. aug. 27. 21:01
 7/14 anonim válasza:
Nem akarok kötözködni, de a paleo diétában az a jó, hogy kevesebbet eszel, de közben mégsem érzed magad éhesnek. Én régen szinte egész nap eszegettem valamit, rám is jött kb. 12 kiló felesleg, azonkívül meg akármennyit ettem, akkor is éhesnek éreztem magam. Aztán elkezdtem a paleót (egyébként nekem nem a súlyom volt az elsődleges szempont) és simán lement rólam az összes kiló. De a legfontosabb, hogy jóval kevesebbet eszek, mint azelőtt, és egyáltalán nem érzem magam éhesnek. Szerintem valamit nem teljesen jól értelmeztél a palóban. Nem tudom mióta csinálod, de kiemelek egy fontos irányelvet benne. Enni, akkor egyél, amikor valóban éhes vagy. Ha olvastad Szendi könyvét akkor tudod, hogy a nyugati táplálkozás miatt az emberek összetévesztik a valódi éhséget a nem valódival. Lehet, hogy te éhesnek érzed magad, de valójában nem vagy az, a szervezetednek nincs szüksége több kajára. Lehet, hogy furának hangzik ez így, de aki már böjtölt napokon keresztül, az pontosan tudja, hogy milyen az igazi éhség.
2013. aug. 27. 22:11
 8/14 anonim ***** válasza:
74%

#7: Szerintem pedig inkább neked nincs fogalmad arról, milyen az, amikor az embernek kevés a pénze...

Én is kevesebbet eszem most, mint korábban, de az a kevesebb is pénzbe kerül (nálam kb. ugyanannyiba). S ez az összeg lehet bármekkora, ha nincs annyi pénz, akkor nincs. Az olcsó keményítős ételekkel pedig nem lehet árban versenyezni... Azok a legolcsóbbak, ez van. Még ha többet is kell belőlük enni.

2013. aug. 27. 23:22
 9/14 anonim válasza:
Kedves #8! Nem akartam még véletlenül sem megsérteni senkit, és főleg nem írtam olyat, hogy "neked fogalmad sincs arról". Csak kiemeltem, hogy a paleóban számomra az is jó, hogy megtanultam mi az igazi éhség és a "nyugati éhség", így sokkal kevesebbet eszem. Én sem mondtam azt, hogy olcsó lenne ez a diéta, de sok olyan dolog van, amit alapvetően az ember megvásárol magának, viszont ezeket a dolgokat a paleót követő nem veszi meg, hiszen nem eszik/iszik már olyat, így az a pénz megmarad és abból vehet paleós termékeket (ja és persze az sem mindegy, hogy hol veszi meg az ember, mert nem mindenhol kerül ugyanannyiba). Ráadásul a paleóban is lehet túlzásokba esni, meg lehet venni a legdrágább liszteket, olajokat, és elég költségigényes recepteket elkészíteni. Mivel a kérdező nem írt részletesebben erről, ezért ötletként leírtam, hátha esetleg most is ugyanannyi adagot eszik egy-egy étkezésnél, pedig kevesebb is elég lenne, de akár írhattam volna azt is, hogy lehet interneten találni nagyon egyszerű és olcsó recepteket is. De ha valakinek tényleg nagyon kevés pénze van, és ennek ellenére is próbál egészséges maradni, a paleó diétát követni az nagyon becsülendő dolog, és ha az egészsége engedi, akkor egyen nyugodtan rizst és krumplit is, én viszont a betegségem miatt ezt a lehetőséget elfelejthetem.
2013. aug. 27. 23:59
 10/14 anonim ***** válasza:

Gerincműtét miatt sajna híztam, na nem vészesen, de nem tudok sportolni most,így paleo..

Süssél kenyeret, és azt edd a hús mellé.Sok recept van.Itt tanítják is, és finom..1 hétig friss is..Vegyészként beleástam magam újra,a tudományba. Reklámozni nem lehet, pedig szívesen segítenék...Á! Krumplit ne egyél..cukor helyett pl. méz..

2013. aug. 28. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!