Mennyi mézet lehet fogyasztani paleo diétában?
Figyelt kérdés
Ezen a héten eléggé megugrott a mézfogyasztásom, már majdnem egy kilót megettem. Teában, kajában, kávéban. Valahogy automatikusan nyúltam érte, és ma rádöbbentem, hogy alig van az üvegben. Hozzáteszem, ez az első ilyen, máskor napi 1 teáskanálnyi a max, de volt, hogy napokig nem jutott eszembe, hogy méhészek vagyunk. :D Szóval, ha most visszaveszek a tempóból, nem ártottam nagyot magamnak? :)2013. febr. 15. 16:35
1/5 anonim válasza:
a méz gyorsan felszívódó cukor, szóval kb. a gyümölccsel egy szinten van a paleóban, a kulcs a mérték. napi egy kiskanál szerintem belefér. de a xilit, eritriol is jó alternatíva.
2/5 anonim válasza:
Hú, ezt én is megjártam már... sok kicsi sokra megy ugye. De hát utólag már kár bánkódni rajta.
Első válaszoló: hogyhogy egy szinten van a gyümölccsel? A paleóban nincs szigorú korlátozaása a gyümölcsfogyasztásnak.
3/5 anonim válasza:
első vagyok. hát ha nem is szigorú, de mértéket javasol a gyümölcsfogyasztásnál, mert vércukoremelő hatása van, gyorsan felszívódó szénhidrát. én is reménykedtem benne eleinte, hogy lehet két pofára falni, de utánaolvastam, és egyöntetű vélemény, hogy nem szabad túlzásba vinni, napi 2-3 szem gyümölcsöt ajánlanak.
4/5 anonim válasza:
Szigorú paleóban számít! Egészségügyi okokból nagyon szigorúan betartom, hogy napi max. egy alma (nálam legtöbbször még annyi sem). Ennyit a cukorról.
Mézet nem eszem, csak ha nagyon muszáj, pl. torokfájás, vagy paleo sütiben ünnepnapokon.
5/5 A kérdező kommentje:
Annyira nem veszem szigorúan, de 1-2 gyümölcsnél többet nem eszem. A teát általában üresen iszom, amit szükséges, eritrittel édesítek. Mézet eddig nem ettem túlzottan sokat, csak most valahogy automatikusan mindenbe azt raktam. De mostmár figyelni fogok rá.
2013. febr. 16. 09:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!