Paleósok, hogy is van ez? Tényleg nem szabad egyszerre húst és gyümölcsöt fogyasztani?
Vagy aki diétázik, az ne is egyen gyümölcsöt? Szóval csak húst, olajos magvakat és zöldséget fogyasszak? Vagy ehetek gyümölcsöt, csak az nem mindegy hogy mikor? Pl. csak délelőtt és csak "magában"?
És a mennyiségre is kell figyelnem? Szóval hiába eszem "paleósan", ha pukkadásig tömöm magam, akkor ne reméljek fogyást?
6 hónapig szeretnék diétázni, illeve addig, míg le nem megy rólam 20 kiló. Ma kezdtem el. (75kg vagyok, 55kg szeretnék lenni.)
Megköszönném, ha minél több válasz érkezne, illetve segítő szándékú hozzászólás, mert összezavarodtam.
Ne szidjatok meg érte, de én azt hittem, hogy a paleo életmód, nem fogyókúra.
Szerintem a paleos ételekből ehetsz bátran annyit, amennyi jólesik, pukkadásig meg amúgy sem egészséges enni magunkat.
Bár én kezdő paleós vagyok, de ilyenről sose hallottam.
Ehetsz, amennyit akarsz, husiból zöldségből, a gyümölcsökkel már vigyázz és a magvakkal is, meg az abból készült desszertekkel.
És egy jó tanács: érdemes lenne örök életedben tartani, mert ha abbahagyod... utána vissza mennek a kilók is! (újra eszel kenyeret, krumplit, cukrot, stb.)
7 kiló fogyás durván 7 hétnél kezdődik. Na most, aki gyorsabban halad.. az nem fogy, hanem koplal.
Húsokat és gyümölcsöket az emésztésük miatt nem célszerű együtt enni. Ez nem paleo kérdése, általános táplálkozási jó tanács. Amit vagy követ az ember, vagy nem :)
Nagyon szépen köszönöm, hálás vagyok!!!
Többi kérdésemre is megtennéd, hogy válaszolsz?
Lehet enni gyümölcsöt (bár nem lehet egész nap gyümölcsökre hagyatkozni, erre vannak a zöldségek).
Igen, étkezések között, amikor a gyomor elvileg üres, tehát tízóraira, uzsonnára, munkahelyen ha nincs megfelelő ebéd akkor ebédre.
Pukkadásig is eheted magad, csak normális ételekkel (paleo ételekkel).
6 hónap alatt szép eredményeket el lehet érni, fogyást is bőven.
Miért ne lenne szabad? Az más kérdés, hogy mindenki magán tudja csak megtapasztalni, hogy mi segíti a fogyását és mi gátolja. Paleóban annyit eszik az ember, amennyi jólesik neki. A pukkadásig, az viszont nem hinném, hogy gyakran kellemes. :)
Mellesleg úgy halkan megjegyezném, hogy nekem a másfél hónap alatt -10kg nem koplalás mellett sikerült, hanem normális adagok mellett (mondjuk egyáltalán nem a fogyásra koncentráltam). De utána be is lassult a dolog. Szerencsére, mert így is azt hallgathattam, hogy most már ne fogyj tovább. Azért a 78-ból mégis csak 58 lett a végére (az egész fogyás összesen fél év volt). És azóta sem bánom, mert az egészség a lényeg, nem az, hogy mások elégedettek legyenek az én túlsúlyommal. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!