Paleósok, hogy is van ez? Tényleg nem szabad egyszerre húst és gyümölcsöt fogyasztani?
Vagy aki diétázik, az ne is egyen gyümölcsöt? Szóval csak húst, olajos magvakat és zöldséget fogyasszak? Vagy ehetek gyümölcsöt, csak az nem mindegy hogy mikor? Pl. csak délelőtt és csak "magában"?
És a mennyiségre is kell figyelnem? Szóval hiába eszem "paleósan", ha pukkadásig tömöm magam, akkor ne reméljek fogyást?
6 hónapig szeretnék diétázni, illeve addig, míg le nem megy rólam 20 kiló. Ma kezdtem el. (75kg vagyok, 55kg szeretnék lenni.)
Megköszönném, ha minél több válasz érkezne, illetve segítő szándékú hozzászólás, mert összezavarodtam.
Utolsó, miről beszélsz?
A 38% azt jelenti, hogy olvasottabb vagyok a 62%-nál (de több mint 62%-nál, mindegy).
De ha a lelked így nyugodtabb, akkor igen, átlagban csak minden 3. válaszom helyes, hiszen 10 millió magyar (vagy amennyien a GYIK-en írnak) nem tévedhet, biztos hogy a többségük helyesen pontoz, erre azért mérget is vennél?
Sima paleolit táplálkozást folytattam, és bár fogytam, nem volt teljes az eredmény. 82kg-ról indultam, durván 60 kilónál megállt a fogyás és az aknéim is megmaradtak, a menstruációs problémákkal együtt.
50kg lenne az ideális súlyom.
Most orvos ajánlotta nekem a ketogén irányzatot, és úgy tapasztalom, hogy működik. Annyit eszel, amennyit igényel a szervezeted (amennyit kívánsz), de meg kell tartanod az arányt. (70% zsír legyen!)
Persze itt zsír van meg hús, szó sincs arról, hogy a sertéssült mellé bedobjak pár almát is...
A kérdésedre válaszolva: húst gyümölccsel szabad enni, csak nem ajánlott. Nem tesz jót az emésztésnek. :)
És ha komolyan csinálod, akkor a diétának sem.
Ha tényleg fogyni akarsz, neked is ezt kellene megpróbálnod, aztán ahogy javul az állapotod, lassan visszavezeted a gyümölcsöket a táplálkozásba. De mindenből keveset és mindent csak szezonjában, frissen.
Tehát tavasszal már ehetsz egy kevés epret például.
Nekem 70%zsír, 25% fehérje és 5% szénhidrát (zöldségből) van előírva, de van akinek ennél is szigorúbb az ajánlás.
1-2 hét és rájön a szervezeted, hogy mostantól zsírból kell az energiát előállítania. Ehhez a zsírraktárakat is üríteni kezdi. :)
Nekem nehezen indult, mert először nem esett le, hogy most aztán tényleg enni kell, itt nem lehet viccelni napi fél deka kajával, itt falni kell a zsírt. Az ember nem mer zsírt enni zsírral, de gondoltam, valaminek segítenie kell. És ez tényleg működik. És sokat ehetsz.
Tisztul az arcbőröm, megjött a menzeszem hosszú kihagyás után. :) Még fogytam is, bár az most inkább bosszúság mert sok pénz új ruhatárat venni. Várok még egy kicsit hol lesz a vége. :)
14. válaszoló, még mindig félreértesz (vajon direkt?).
Nem bosszúból, szimpla inkompetencia miatt amit én írok, az idegen nekik. Lepontozzák, de ez lényegtelen, mert értelmetlen szubjektív döntés alapján pontozzák le, mert nem értenek hozzá, azt sem tudják mit olvastak többnyire, a megnemértésből pedig következik az én 30%-om.
Ami egyébként is mióta 38%? ?? Eddig 30% körül volt, az hogy emelkedik a statisztikám vagy azt jelenti hogy mainstream hülyeségeket kezdtem el írni (ami nem igaz) hanem a pontozók értékelése változott meg. Vajon miért..
Tehát te akkor adnál nekem zöld kezet, ha butaságokat írnék, amiket írok számodra felfoghatatlanok, és legfeljebb piros kezet kapnék tőled.
Saját magad válaszolod meg a kérdésed, az iskolapéldája vagy a megvezetett embereknek, akik kényszeresen értelmetlenül akarnak enni, netán kalóriákat számolgatni. Ez is egy út, most írjam az hogy ez nem jó? Ha neked jó... én aztán nem kritizálhatom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!