Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit szóltok ehhez? Én teljesen...

Mit szóltok ehhez? Én teljesen kiakadtam!

Figyelt kérdés

Most olvastam ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Én is igyekszem jól enni. Kerülöm a tejet, lisztet, cukrot. De a kérdésben leírt liba kiverte nálam a biztosítékot! Hogy lehet az étel miatt legyilkosozni a születésnapos nagymamáját?! Ti mit szóltok ehhez? Ugye az ilyen fajta elvakultság nem csak szerintem felháborító!

2013. ápr. 2. 22:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
39%

Sajnos ilyen esetekben mindkét oldal hibás. Most Húsvétkor megtapasztaltam, hogy milyen az, amikor egy nagy csapat rád akarja kényszeríteni, hogy az ő szájízük szerint egyél. Nagy családi társasággal étteremben voltunk vasárnap. Mindenki étlapról választott, mégis csak velem foglalkoztak, hogy ünnepkor hogy ehetek csak cézár salátát, miért nem eszem desszertet, stb.

Elolvastam a belinkelt bejegyzést. Miért volt probléma, hogy a nővér tészta nélkül akarta enni a levest? Miért kell egymásra rátukmálni az étkezési szokásokat és nem tolerálni a másikét? Ez mindkét oldalra igaz, nem csak a paleósokat kéne támadni.

2013. ápr. 3. 08:50
 12/19 Julie S ***** válasza:

#11: Az átlagtól eltérő szokások sokakban ellenállást váltanak ki, mert hajlamosak magukra venni kritikaként. Akkor is, ha egy szóval sem említjük, hogy az adott étel káros hatással bír.

De erre jó az, ha az embernek olyan tünetei vannak azoktól az ételektől, amiket kerül, amiket megemlítve mindenki csak bólogat és rád hagyja a dolgot. Esetleg még sajnálnak is. :D

Viszont a család részéről meg sok helyen még így is hosszú idő, mire megszokják, hogy valóban következetesen nem kérsz bizonyos ételekből. És nem az ellenük irányuló ellenszenvből, hanem egyszerűen azért, mert te ezeket sosem eszed.

2013. ápr. 3. 10:25
 13/19 anonim ***** válasza:
95%

Hiába van igaza a húgnak, a stílus mutatja milyen az ember..

Ha alapértékünk, hogy tisztelünk másokat, akkor nem adjuk így elő a nagyszülőknek a sütinemevést :) Lehet csendben nem elfogadni, megköszönni és ennyi. Nem hiszem, hogy egy cöliákiás valaha is ráförmedne egy rokonára, hogy mégis meg akarja tán mérgezni.

Na már pedig a lisztérzékenyek valóban nagyon betegek lehetnek a gluténtól.. Egy kevésbé érzékeny embernek sem kell SOHA drámát rendeznie, semmiből.

Az emberek hajlamosak túlzásba esni, de elvileg van az a 'szeretet' meg 'tisztelet' egymás irányába, aminek segítségével befogjuk a szánkat és nem mondunk ki mindig mindent és segít nekünk megérteni másokat.

2013. ápr. 3. 11:16
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát sztem tuti nem volt ilyen durva ahogy leírja. Én is kiakasztottam már a nagyim, pedig csak annyi volt h nem ettem egyszer se amit csinált, elmondtam h sztem ez meg ez káros és mindig magamnak főztem, meg a kezébe adtam Robb Wolf könyvét és elkezdte fikázni úgy h el se olvasta stb..-.- amúgy nem veszekedtem meg semmi, csak nem ettem abból amit csinál és már felnőtt vagyok és pl nem vettem papucsot és mezitláb voltam a hideg kövön és ezen is kiakadt.. és ha így érzem jól magam? na de sztem nem kéne ilyenen kiakadni, a lánynak meg normálisabban kéne elmondania, h az mérgező és ezért nem eszik belőle. attól még a többiek mérgezhetik magukat
2013. ápr. 4. 22:36
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Pedig energetikai okok miatt a talpunkat érő hideg (kő) hatással van a testre :D Jó, nem szóltam :P
2013. ápr. 5. 00:11
 16/19 anonim ***** válasza:
de egy ideig bírom :D sőt jól esik
2013. ápr. 5. 00:58
 17/19 anonim ***** válasza:
10-es vagyok: lehet lepontozni de mi már nem vagyunk legalább betegek! ;)
2013. ápr. 7. 11:24
 18/19 anonim válasza:
0%
Ha tejet,cukrot,gabonát nem eszel sokkal roszabúl jársz mit eszed a sok szemetet amit meg tudsz venni a boltban,én élelmiszervizsgáló laborban vagyok és pont ezekben van a legtöbb olyan dolog ami elengedhetetlen a szervezetnek.Ez az egész megint csak e divathóbort, de később a szervezet majd megmutatja hogy mit is jelent ezeknek a hiánya.
2013. ápr. 15. 13:58
 19/19 anonim ***** válasza:
A hiánya? Eddig csak az előnyét tapasztalom, hogy nincs már tokától-bokáig tele a testem sömörrel. ;)
2013. ápr. 22. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!