Mit szóltok ehhez? Én teljesen kiakadtam!
Most olvastam ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Én is igyekszem jól enni. Kerülöm a tejet, lisztet, cukrot. De a kérdésben leírt liba kiverte nálam a biztosítékot! Hogy lehet az étel miatt legyilkosozni a születésnapos nagymamáját?! Ti mit szóltok ehhez? Ugye az ilyen fajta elvakultság nem csak szerintem felháborító!
Nem, nem csak szerinted.
Ez egy kategóriában van azzal, amikor a nyersvegánok azzal jönnek, hogy ha főzöl, akkor módszeresen MÉRGEZED a családodat. Ezt amúgy ki is írják blogba.
Én kedvelem a paleót és a nyersveganizmust is, rengeteg étkezésem nyersvegán és/vagy paleo, de a bigott intoleranciát nem bírom. A táplálkozás számomra béke és kellem, nem gyűlölködésre és felsőbbrendűségre okot adó dolog.
Te sem eszel jól, ha kerülöd a lisztet, tejet cukrot. A tejben sok kalcium és D vitamin van, ami kell a csontok erősségéhez. Ha nem eszel cukrot, akkor az inzulintermeléseddel lesz baj.
Az a liba pedig teljesen hülye,. A Paleo egy értelmetlen, és káros divat. De ha tökre akarja tenni a saját egészségét, akkor is pofátlanság így megsérteni a mamáját. Ha nem tetszik, amit főzött, akkor nem kell enni belőle, vagy nem kell elfogadni a mama meghívását.
#2: Nem ártana utánanézned a tényeknek és főleg helyretenni a logikádat. Csak mert valamiben van egy olyan anyag, ami az embernek kell, nem jelenti azt, hogy nélküle nem jut hozzá. Sőt, nem elég benne lenni, annak hatékonyan fel is kell szívódnia.
Én rég nem iszom tejet és rengeteg kalciumhoz jutok olyan forrásból, amiből remekül fel is szívódik. A D-vitamin is megvan oly sok mindenben, én személy szerint gyártom is, csak süssön a nap.
Totális idiotizmus, az agyára ment már a dolog. A paleo sem hatásosabb semmilyen más diétánál, hosszabb távú hatását pedig senki nem tudja megmondani.
Az tuti ha az én gyerekem csinálta volna ezt az én anyukámmal, úgy pofán vágom, hogy többet a paleo szót se tudná kiejteni.
#4-es
Káros a tej? Te is begolyóztál? Azt aláírom hogy a bolti agyonpasztőrözött tejek nem jók de istenem! Az emberiség évezredek óta issza. Bajuk lett belőle? NEM! marhaság.. Maximum a fogyókúrázók kerüljék punktum.. De persze te azt csinálsz amit akarsz, én imádom a tejet szóval nem fogok lemondani róla mert hogy "nem jó a szervezetnek" Egyszer élünk..
Ha a tej, cukor, gabona egészséges lenne nem gyógyult volna meg sok ismerősöm refluxból, IR-ből, Chron betegségből, ekcémából én meg a pikkelysömörömből. Puszi.
A húgnak igaza van, de túl durván adta elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!