Inzulinos cukorbeteg esetében szóba jöhet a paleo étrend?
Olvass el mindent a paleóról. Ott kitérnek kifejezetten a cukorbetegekre.
Ha a cukorbeteg meg akar gyógyulni, akkor szóba jöhet. Egyébként meg annyira nem.
Viszont az van vele, hogy hát ahogy egészségesen kezd enni az ember, a beteg szervezet behipózik.. ezt szokták a fokozatossággal elkerülni. És ezért szoktuk az evolúciós szemléletű orvosok segítségét kérni, ők orvosi felügyeletet adnak az inzulin és a ch bevitel csökkentése mellé!
Hát igen, erről senki sem számol be kellemes élményként..
Írni lehet Dr. Tóth Csabának, Szendi Gábornak vagy tapasztalt és gyógyult cukorbetegekkel is érdemes lehet felvenni a kapcsolatot ez ügyben. Vagy talán írtam, evolúciós szemléletű orvosok felügyelete mellett fokozatosan lehet csökkenteni a gyógyszer mennyiséget, kóma nélkül.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kedves utolsó! Nem fogok behipózni, mert ha nem eszek szénhidrátot akkor inzulint sem adok be, azért nem őrültem meg. Amikor mégis minden óvintézkedés ellenére leesik a cukrom, akkor szőlőcukrot eszek és úgy jövök ki a hipózásból, ilyen egyszerű.
Nem kezdtem még el a diétát, még olvasgatok, de ki fogom próbálni. A kezelőorvosommal beszéltünk már egy szénhidrátszegény diéta lehetőségéről, bár a paleo szót nem ejtettem ki a számon. Végülis azt mondta, hogy ha a reggeli és a déli inzulint nem adom be, van lehetőségem arra, hogy a reggelit, tízórait, ebédet és uzsonnát kihagyjam, vagy CH mentesen étkezzek. Azt már kipróbáltam, hogy délelőtt nem eszek szénhidrátot és nem volt gond belőle. A következő az ebéd és az uzsonna szénhidráttartalmának a csökkentése lesz. Viszont az orvosom szerint a vacsorát és az utóvacsorát nem hagyhatom ki, hogy éjszaka ne essen le a cukrom. Nekem ilyenkor kb. 30, illetve 20 gr CH-t kell ennem. Arra gondoltam, hogy ennyit talán paleo diéta szerint is meg tudok enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!