Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ismertetnétek valami gyógyító...

Ismertetnétek valami gyógyító étrendet?

Figyelt kérdés
"Másodosztályú" cukorbeteg vagyok.D Gyógyszert elvből nem szedek, orvoshoz ne küldjetek. 54F vagyok, legutóbb (úgy 1,5-2 éve) 10 körül volt a cukrom. Túlsúllyal nem küzdök, sportos alkat vagyok, bár az utóbbi években ízületi problémák miatt nagyon lecsökkent a napi mozgásadagom. Előre is köszi.

2013. márc. 23. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:

A paleolit etrendnel olvasni föleg olyanokat, akik meggyogyultak allitolag a cukorbetegsegböl.

[link]

"Lektorált kutatások kimutatták, hogy a paleolit étrend jobb a mediterránnál, az USA kormánya által javasolt étrendnél és a cukorbetegek számára összeállított diétánál is."

[link]

Itt egy interjú Dr. Tóth Csabával, ez nem túl hosszú, 15 perces:

http://www.youtube.com/watch?v=3nY7htrrSqk

Engem amugy nem gyözött meg a paleolit, es mashol meg pont az ellentete van, sok olyan gyogyult, aki meg a husevest elhagyva szabadult meg az izületi problemaktol.

En ugy gondolom, a titok nyitja a "testkontroll" nevü etrend (ez egy, az agykontrollon belül ismert könyv cime). Sztem a magas zöldeg- es gyümölcsfogyasztas, ami "kimossa" a szervezetet, lehet hatasos a paleonal.

A testkontroll lenyege, röviden:

delelött csak termeszetes gyümölcs- es zöldsegle, viz, gyümölcsök, zöldsegek (cukor-es edesitöszermentesen), deltöl lehet mindent, de elvalasztva az elelmiszercsoportokat, azaz feherje es kemenyitö együtt ne legyen. Kemenyitö=liszttartalmuak+krumpli. De zöldseg mindenhez mehet. Igy pl. hus+feherje mehet együtt, de ehhez csak salata vagy zöldsegköret (nem rizs v. krumpli). Vagy rizs/krumpli es ehhez a salata/zöldsegek. Figyelni, hogy az elözö etelcsoport kiürüljön a szervezetböl az ujabb fogyasztas elött, mivel rothadasi folyamatok indulhatnak meg a szervezetben, ahogy a termeszetben is, amit ugye nem szeretnenk, ha felszivodna. Pl. a leglassabban a hus ürül ki, atlag 3 ora alatt, a leggyorsabban a gyümölcs (max. fel ora).

2013. márc. 23. 16:56
 2/2 anonim ***** válasza:
Engem mindig szomorúsággal tölt el hogyha valaki dacból játszik az életével. Gyógyító étrend nincsen, hiszen az inzulinrezisztancia nem egy ételfüggő dolog.
2013. márc. 23. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!