Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ki szedi a gymnema sylvestre...

Ki szedi a gymnema sylvestre cukorcsökkentő gyógyitó kapszulát? Tényleg csökkenti a vércukorszintet és visszaállitja az inzulintermelő sejteket?

Figyelt kérdés
Válaszokat előre is köszi!
2009. szept. 21. 16:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi ez amit írsz és mekkora értékeid vannak?Nekem 9-12 között volt evés után a cukrom éhgyomri 7-8között,mostmár 6hónapja bio cróm D.I.A -t szedek napi 1!szemet ,a reggeli 5-6,az evés utáni 6-8közé állt be!Nem szedek ezenkívül semmi orvos által felírt gyógyszert,túlsúlyos vagyok,persze rozskenyeret eszem és stb..de hagyományosan főzök és étkezem csak kevesebbet,fogytam 15kg-ot,39éves vagyok és remélem még tudom évekig húzni gyógyszer nélkül!
2009. szept. 24. 13:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia!

A gymnema sylvestre egy indiai növény kivonata,ezt most javasolták nekem és kiváncsi voltam,hogy valakinek segitett-e visszaállitani az inzulintermelődését!Egyébként 43éves vagyok normális testsúllyal és már több mint 10éve inzulinozom magam,de évről évre többet nyomok magamban,mert igy is 6,5 és 25között mozog,sose áll be.Ezért gondoltam,hogy kipróbálom,mert én már végigpróbáltam a repertoárt,ami segiti a cukorbeállitást és csökkentést,de eddig még a feketeáfonyatea vált be a legjobban.Mindegy,akkor veszek és kipróbálom,nem drága,annyit megér!Köszi,hogy irtál,jó hogy neked a króm segit!

Vigyázz magadra és további jó erőt,egészséget kivánok!:)))

2009. szept. 24. 14:21
 3/9 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Meg tudnád adni az e-mail címed, kérlek? Én már jó ideje inzulinus cukorbeteg vagyok és érdeklődnék, bevált-e Neked ez a gymnema sylvestre nevű dolog, mert lehet, hogy én is kipróbálom akkor. Köszi és jó egészséget mindenkinek!
2011. jan. 5. 20:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha valakinek van már neuropátiája vagy retinopátiája, annak a koleszterin szintjét kell csökkenteni Atorvasztatinnal. Nálam nagyon jól bevált, a korábbi láb szurkálás és bele szurkáló fájdalmak teljesen elmúltak kb 3 hónap alatt a napi 80mg sztatintól. Azóta már legalább két éve szedem és kitanultam az egész cukor-zsír rendszer működését és tudom ezzel a sztaiinal kontrollálni, csökkenteni megfelelő mértékben a koleszterin szintet ahhoz, hogy semmi szövődmény ne alakuljon ki.

Korábban a szem már nagyon rossz álapotban volt retina ödéma volt rajta amit már többször meg akart kezelni lézerrel az orvos a szemészeti klinikán, de nem engedtem, mert már kialakult a fejemben a módszer, amivel ezt lézer sérülések nélkül is vissza tudom fejleszteni. A sztatin megoldotta a problémát.

2017. jan. 24. 13:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Amit még elfelejtettem leírni, szedek még GAL márkájú hal olajat amit jóval nagyobb dózisban lehet szedni mint ami a drága kapszulába bele fér. Szedek még CLA kapszulát is mellé, mert ezek a sztatinnal együtt (AtorvaTeva 40-80mg) csökkentik a vérben a koleszterin szintjét és ez segít eltávolítani az érfalakra rakódott és szűkületeket, az idegek vér és oxigén ellátását akadályozó lerakódásokat.

Ettő szabaddá válnak azok a receptorok is ami az inzulinra érzékeny és aminek az elzsírosodása csökkenti az inzulinra adott cukor bontó választ.

Vagyis ha a koleszterin leszorítjuk jóval a labor normál értéke alá, csak akkor fognak az erek kitisztulni, de akkor már három hónap után jelentős javulás érezhető. két év után meg teljes a gyógyulás a szövődményekből, ha még nem, hatalmasodott el korábban olyan mértékben ami már komoly károsodást okozhatott.

Bocs, hogy nem konkrétan a kérdésre válaszoltam, arra nem tudom a választ, de erre rájöttem magamon és ez okozza a legnagyobb károkat a diabéteszes szervezetben. Így viszont elkerülhetően a szövődmények. Legalább is nálam nagyon is bevált. És valamennyire a cukor anyagcserére is kedvező kell legyen a hatása. Ettől függetlenül a cukorbetegségből soha nem lehet úgy meggyógyulni, hogy fehérkenyeret és cukorral készült sütit ehessünk, ezzel már mindig diétázni kell, de ha egy kicsit javul az már előny, ha meg a szövődményeket el tudjuk kerülni az a legnagyobb "nyeremény" mert az tenné tönkre a szervezetet lassan és alattomosan.

2017. jan. 24. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Amit még nem írtam, korábban a derekam 106 centis volt.

Most mértem nadrág vásárlás ürügyén és nem hittem a szemenek és mégegyszer megmértem, 94 centis! 12 cetit fogytam belőle.

A súlyom ezzel arányosan nem csökkent hanem nőtt, 68-69 kilóról 71-72 körülire mert kerékpározok a hegyek között időnként és a lábizmom nyomja a többletet.

A nagyobb izom tömeg több cukort éget el, vagyis segít elégeti a cukrot a szervezetben. Ezért érdemes valami sportos intenzív mozgást is végezni. Ahhoz persze kell legyen nálunk szőlőcukor vagy müzli szelet, amiből elég kb egy harmad darabot megenni egyszerre,. mert közben időnként nagyon leeshet a cukor szint a mozgástól.

Egyébként nem vagyok inzulinos.

Metfogammát szedek a cukorra napi 2 x 1000 mg-ot.

Viszont amikor elmegyek kerékpározni, akkor nem veszem be mert a mozgás úgyis többet eléget mint amit a gyógyszer levinna, sőt még pótolni is kell közben.

2017. jan. 24. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Na meg azért nem veszek be olyankor metfogammát, mert akkor kb 15-20 km után sürgetően keresnem kell valami eldugott földes rdészeti utat, ahol le lehet guggolni. :)

Engem mindig meghajt a cukor gyógyszer, főleg ha elmegyek kerékpárral.. Azért inkább akkor kihagyom és inkább eégetem azt a cukrot az izomban.

2017. jan. 24. 14:18
 8/9 bgv válasza:
Nekem 30db kapszula napi egyesével szedve nem vált be.Semmi hatás.Az édességet ugyanúgy kívántam,a cukor szintem maradt 10 es körül az éhgyomri.Nem használt semmit a kérdésben feltett szer.
2017. aug. 26. 11:54
 9/9 krikiriki válasza:

Üdv.

Én dimizint szedek, napi 2db-ot. Evés után 1db reggel, délben.

Nekem stabilizálta a cukrom, az éhgyomri lement 5 körülre 7-ről, a napközbeni is 6 alatt van, pedig 8-10között volt. Most tervezem hogy kipróbálom az olcsóbb verziót chrommal.

2023. ápr. 26. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!