Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleósok! Mi a véleményetek a...

Paleósok! Mi a véleményetek a durumtésztáról?

Figyelt kérdés

Komolyan lehet venni ez a cikket, hogy nem hizlal?

[link]

2013. márc. 29. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Most hagyjuk azt, hogy mi annak a definíciója, hogy "hizlal", de a durumbúza glutént tartalmaz, ergo nem paleo, ennyi :)

Nem elég a kompromisszumosoknak a zab? Az is túlságosan könnyíti/nehezíti a dolgokat, ahogy nézzük, hardcore játékosoknak eszébe se jut ;) Bár nem azért nem eszik, persze :P

2013. márc. 29. 12:10
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem a zab sem kell. Vitám volt valakivel a témáról, aki belinkelte nekem a hivatkozott cikket. Mivel a paleóval szimpatizálok, a paleósokhoz fordultam. Ennyi.
2013. márc. 29. 12:13
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Ó, értem. Ez esetben passz. Én is tanulom a tényeket a táplálkozásról, nem értek hozzá. De a hizlal eleve egy olyan megfoghatatlan valami. Alapból semmi sem "hizlal", max. esélye van hízásra annak, aki sokat eszik belőle vagy ilyesmi, úgy gondolom. Persze lehet játszani azzal, hogy az átlagember mennyitől lakik jól és annak mi a kalóriaértéke, figyelembe lehet venni az inzulinszintet... Nem tudom, pontosan mit jelent az, hogy "hizlal".
2013. márc. 29. 12:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Az hizlal, amitől zsír rakódik le.
2013. márc. 29. 12:26
 5/11 anonim ***** válasza:
54%

Magas keményítő tartalmú étel, nincs olyan, hogy nem hizlal. Nem emberi táplálék.

Amúgy a cikk hatására megkívántam egy kis KEFIRES TÉSZTÁÁÁÁÁÁT. Milyen cikk ez? Ez 20 éves dietetikus tanonc értelmesebb hülyeséget ír 1 óra alatt mint ez a szerencsétlenség.

Forrás: Ideál Életmódmagazin szerintem szimplán valami nlcafe vagy hasonló kaliberű oldalról van lenyúlva ez az írás. Ilyet én is tudok írni, csak egyelőre van gerincem, meg hát nem fizetnek meg hogy hülyeségeket írjak.

2013. márc. 29. 13:13
 6/11 anonim ***** válasza:

"Az hizlal, amitől zsír rakódik le."

De az nem önmagában az ételen múlik... Valaki megeszi és fogy, valaki megeszi és hízik, mert amit mellette, vele eszik és mozog, + genetika, az úgy hozza ki. Na mindegy, sose leszek kompatibilis ezzel a szóval. Még az "egészséges" is egyértelműbb, bár ott is belejátszanak a körümények.

No megint megpróbáltam elolvasni a cikket, most egész sikerült. A receptek számomra borzalmasak, a testem nem szereti a tészta+tejtermék összeállítást, a legtöbb étterem vega fogásaival is az volt a bajom, hogy mindenre rányomják a sajtot, ha akarom, ha nem (nagyon ritkán akarom). Persze ez egyéni szoc. problem. De valahogy az olvasmányaim alapján is "egészséges" cuccok jól szoktak esni a testemnek, az egyértelműen nem egészségesek pedig inkább nem. A durumtésztával speciel nem volt baja, csak egy idő után valamiért nem kívántam és elmaradt.

Érvként használják, hogy kevesebb benne a kalória a tojásos tésztához képest. Ja, úgyhogy sokkal többet kell belőle enni ugyanahhoz a jóllakottsághoz, legalábbis nekem így logikus (egyszer véletlenül sikerült light margarint venni életem ama időszakában, amikor még ettem margarint, otthon, sok-sok éve. feleannyi kalóriát tartalmazott, én 3szor annyit kentem a kenyérre, de így se volt elég íze), persze ha valaki szemre eszik vagy sormintának használja zöldségételben, annak jó lehet.

2013. márc. 29. 15:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy bárki fogyna tésztától.
2013. márc. 29. 17:20
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Nem tőle, de tészta evése mellett nyilván lehet.
2013. márc. 29. 18:15
 9/11 anonim ***** válasza:
(Bár nem arról volt szó, hogy fogyaszt-e vagy meggátolja-e a fogyást, hanem hogy hizlal-e... Súlytartásra pedig számos ember képes tésztával.)
2013. márc. 29. 18:21
 10/11 anonim ***** válasza:
61%
És szép lassan nő közben az inzulinrezisztenciájuk ugyebár, lehet nem látszik de a szerveik, ereik zsírosodnak közben.
2013. máj. 22. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!