Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mit gondolnak a paleósok a...

Mit gondolnak a paleósok a veganizmusról?

Figyelt kérdés
Figyelem, nem vegetáriánus, vegán!
2013. márc. 6. 22:14
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyilván nem tetszik nekik az, amit a vegánok esznek és a paleósok nem :)

Tudom, hogy direkt ideírják, hogy ne kérdezzek válaszban, de én nem írok ki hozzá kérdést: bennem inkább az merült fel, hogy mit gondolnak a nyersveganizmusról? :D Mivel az majdnem teljesen a paleo részhalmaza :) A nyersvegánok csíráztatnak búzát és hajdinát, s nem hiszem, hogy bármelyik mogyoróba belekötnének, de egyébként eléggé paleósok, csak ugye szigorúbbak. A gabonák kerülése egy nagyon erős kapcsolat a két csoport között, amivel erősen szembekerülnek az átlagember táplálkozásával.

Én most elég jó úton haladok afelé, hogy majdnem ovo-vegán és majdnem paleós legyek, erős nyersevő felhangokkal. A kenyerem mindenesetre nyersvegán paleo :P Próbáltam a sütött paleót, de a nyers nekem több szempontból is jobban tetszik.

Úgyhogy nagyon tetszik a kérdésed, ez egy izgalmas téma nekem.

2013. márc. 6. 23:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Kiegészítés: a nyersvegánok nyers borsót esznek és mungóbabot csíráztatnak... Még elfelejtek ilyen dolgokat.
2013. márc. 6. 23:31
 3/7 poiu ***** válasza:
0%

Hát igen, a nyers-evésnek vannak felhangjai :-)

A paleósok azt gondolják, hogy a veganizmus komplett marhaság, természetellenes és közel van az öngyilkossághoz. A szakmai szervezetek szerint a "jól tervezett" vegan diéta elfogadható és egészséges. A jó tervezés azt jelenti, hogy külön gondolni kell az esszenciális amino- és zsírsavak bevitelére, mert ezek nélkül megmurdelsz. Mivel viszik be a fehérjét? Szójával, ami a palosok (és sokna mások szerint is) méreg.

2013. márc. 7. 11:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van, aki szóját eszik, van, aki nem, a vegánok között is. A nyersvegánok pedig élből nem. Elég sok ember éli le teljesen jól az életét vegán diétával ahhoz, hogy bizonyítsa, lehetséges az egészséges élet úgy, de nekem is az a véleményem, hogy ha valaki vegán, ott már nagyon észnél kell lenni, ha minden fontos anyagot be akar vinni, pláne ha pl. natural vegan testépítő az ember :D Bár a normál táplálkozásúaknak sem ártana összeszedni pár alapinfót, rengetegen táplálkoznak elég rosszul, de ezt tudjátok.

Egy nem szűklátókörű paleós szerintem nem nézi hülyének a vegánokat. A fanatikus húsevők pedig úgyis azt teszik már a vegetáriánusokkal, paleo ide vagy oda.

2013. márc. 7. 12:04
 5/7 poiu ***** válasza:
0%
Ha nem szója, akkor bab. A paleosok ezt sem eszik.
2013. márc. 8. 08:38
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Shinin!

Búzacsíra - WGA (búzacsíra agglutinin). Nagyon nem 'paleo'.

Csak még egy eltérés, a csírákra írtam.

2013. márc. 11. 17:03
 7/7 anonim ***** válasza:

#6: Való igaz, csíra állapotban meg lehet enni a nyersen nem ehető nem paleós növényeket (az egyetlen, amiről tudok, hogy nem paleós, de jó nyersen, a zöldborsó).

Én speciel nem szeretem a gabonacsírákat, hüvelyest sem csíráztattam még, a retekcsírát favorizálom, illetve a bíborherét, az nem tudom, paleós-e. De majd kipróbálom a mustármagot is, az bizonyára szórakoztató :)

2013. márc. 11. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!