Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mi a biológiai magyarázata...

Mi a biológiai magyarázata annak, hogy a paleósok gyorsan, főkép zsírvesztéssel fogynak, akár magasabb kcalbevitel melett?

Figyelt kérdés
2013. márc. 26. 21:44
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. márc. 27. 06:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb meghatározás: nem az a lényeg, hogy mennyit eszel, hanem az, hogy MIT!
2013. márc. 27. 07:06
 3/5 anonim ***** válasza:
32%
Beviszik a rengeteg fehérjét, így az izomnak nem kell önmagát bontania. A paleosok nem fogynak viszont a végtelenségig, ha megnézed, egy paleos sem vékony, szálkás, marad rajtuk felesleg, egyensúly alakul ki. A tested megtanulja a zsírt felhasználni. Én is diétáztam így, 175cm vagyok, de 82 kg alá nem mentem sehogy, edzeni pedig baromi nehéz volt mellette, mert nem volt energiám hozzá.
2013. márc. 27. 10:29
 4/5 anonim ***** válasza:
86%

Paleóval 'sajna' nem lehet káros szintre lefogyni. Tehát annyira megfelelő és jó táplálkozás, hogy a mai anorexiás jellegű vékonyságot nemigen lehet elérni vele. Hát, az egészséges embernek van egy zsírtartalma, és ez a testzsír arány ritkán 2-3 % :D

A biológiai magyarázat az, hogy az egészséges emberi szervezet, normális táplálékai mellett nem beteg.. mivel a hízás, zsírosodás már egy hibás anyagcsereút következménye, a magas vércukor és inzulinszintek okozzák, így ez megfelelő táplálkozás mellett nem történik meg. Ha valaki nem eszik cukrot (keményítőt) akkor nem lesz magas a vércukorszintje, nem lesz magas az inzulinszintje, nem fog fölösleges mennyiségű zsírt raktározni (ami egy kóros folyamat lenne akárcsak a kórosan magas inzulinszint).

Ez a biológia. Meg az is, hogy az emberek többsége ha hirtelen abbahagyja a kenyérevést, akkor több hét is kell nekik, mire a rengeteg cukorhoz szokott szervezetük, hormonrendszerük visszatalál a normális állapotba, és nem szédelegnek kenyér nélkül.. Persze vannak akik már 1 hét kenyérmentesség után több energiáról számolnak be mint korábban, tök jó nekik.. néhány hét alatt egyébként csökkenhet az inzulinrezisztencia, és valóban jóval energikusabbak lehetnek az emberek, mint kenyérevés mellett. Egyszerűen a hatékonyabb, valójában az ősi és ideális anyagcsere visszaállása miatt.

2013. márc. 27. 11:15
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Anyukám tavalyelőtt, amikor elkezdte a paleót, teljesen lefogyott, 172 cm/52 kg volt, rajta nem maradt felesleg. Mondjuk ő akkor nem nagyon evett olajos magvakat és banánt. Most eszik és kicsit visszahízott, de én majdnem egy éve csinálom a paleót és 166/50 vagyok (nem tökéletes az alakom, de szerintem ezen már csak sporttal lehet javítani).
2013. márc. 28. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!