Mit csináltam rosszul? Vagy nem mindenkinek válik be ez a diéta?
Nagyon hamar összejött néhány ember és szubjektív rossz élményeket rögtön a táplálkozásra vetítetek ki.
Ha hús és zöldségfogyasztás mellett energiahiány, fáradtság érzés alakul ki, az az inzulinrezisztencia tünete lehet. Amit el lehet nyomi liszt, cukorevéssel - de idővel mint cukorbetegség jelenik meg. Ezért kell kezelni inkább, és ez időbe kerül.
Az egyéb tünetekre bármilyen allergia, érzékenység magyarázattal szolgálhat. Ha ma húst vagy zöldséget eszik valaki, az sajnos nagyon távol áll egy vegyszermentes, ideális tápláléktól.
Gondoljátok át honnan szerzitek be az élelmiszereket, megfelelő forrásból származnak-e, és hús néven nem valami csoda húsipari mocsok kerül az asztalra.
Mindenképpen javasolt sok zöldséget fogyasztani (ahogyan utolsó válaszoló teszi), de az emberi szervezet a leírt problémák nélkül képes húson és zsíron élni. A zsírfogyasztáshoz hozzá kell szokni, de ez rövid időn belül megtörténik, nem szokott gondot okozni. DE mivel hosszú éveken keresztül zsír helyett inkább keményítőt eszünk, elképzelhető hogy gondok alakulnak ki a zsíranyagcserében.
Szakértővel mikor konzultáltatok a témában?
A jelenlegi tünetek, panaszok okát kell kivizsgálni, nem rögtön a számtalan ember egészségét adó táplálkozásban hibát találni begyepesedett orvosok tanácsai miatt.
Tehát nem állítom, hogy a kérdés nem köthető ehhez a táplálkozáshoz, szimplán csak ki kell vizsgálni az okát: miért okoz 1-2 embernél a zsír problémát, addig is ajánlott több zöldség fogyasztása (zöldségből bármennyit lehet enni, a szénhidrátjuk a bizonyos lassan felszívódó rostok), és mindenképpen utána kell járni az állapotnak, mert nem normális reakció egy egyébként normális táplálkozási módra.
Nyugodtan fel lehet venni a kapcsolatot Szendi Gáborral és/vagy dr.Tótha Csabával, eddig mindig igen segítőkésznek bizonyultak.
Mert az a valóság egy könnyed leegyszerűsítése lenne, hogy kitaláljuk mit csinálsz rosszul. Ilyet az orvosok csinálnak, mindig a páciens a hibás. Csakis.
Fogyassz sok zöldséget, és kevesebb zsírt, húst. Ezzel elvileg el fogod kerülni az eperohamokat, pattanásokat.
DE az az állapot, ami mellett a húsfogyasztás ilyet okoz, mindenképpen mielőbbi kezelést igényel, ez gondolom nyilvánvaló.
Hogy mi lehet ez, azt nem tudom. A szakirodalomban ilyennel én nem találkoztam, az emberek tapasztalata pedig a bőr tisztulása, nem a gyulladása.
Nekem tisztább/simább lett tőle a bőröm, az arcomon és a többi testrészemen is. Energikusabb is vagyok, mint annak előtte (én vegetáriánus életmódról váltottam, nem gyenge... de nem zavart meg különösebben). Ezeket csak azért írtam le, hogy kompenzáljam az első oldal válaszadóinak negatív élményeit.
Bár én még csak kerek 1 hónapja élek így.
Nagyon különös. Azért érthető, hogy a zöldségek nem okoznak ilyen gondokat. Az állati táplálékok sem.
Pont a gabonafogyasztók szoktak ilyenekre panaszkodni.. Jobbulást kívánok, és sikeres kivizsgálást, utánajárást hogy mi okozza ezt. El lehet menni allergiákat is nézni, hiszen előfordulhatnak egyéni érzékenységek a legkülönfélébb táplálékokra sajnos.
Kedves kérdező, valószínűleg a "normál" táplálkozás elfed nálad valami betegséget, vagy allergiát. Ami persze nem jelenti azt, hogy neked az úgy jó, csupán nem tudsz róla. Elképzelhető az is, hogy az epéd már megsínylette az eddigi táplálkozásodat és többé már nem is lesz képes a normális működésre. Akkor valóban oda kell figyelned a zsír/olaj bevitelre, amire amúgy különösebben nem kéne.
Mi itt nem vagyunk orvosok és nem fogjuk tudni a monitor előtt megoldani a problémád. A te dolgod, hogy keress egy széles körűen tájékozott és jó orvost, aki kideríti, miért árt neked az, aminek normális esetben nem szabadna ilyen gondokat okozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!