Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok! Meg tudtok győzni?

Paleosok! Meg tudtok győzni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essen, nem támadni akarlak titeket. Szeretnék egészségesen étkezni, de kétségeim vannak.

El akartam kezdeni a paleot (ami elvileg a természeti népek étkezésén alapszik), de akkor megtaláltam ezt az oldalt:

[link]

Mi a véleményetek? Ezek alapján egészséges a húsfogyasztás? Tényleg ártalmas a gabona? Össze vagyok zavarodva.

2013. febr. 6. 11:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért kell egyből rám támadni...

Csak érdekelt, hogy akkor most mi van. Hogyan lehet ártalmas a gabona, ha sokan száz évig élnek tőle. És lehet, hogy a húsevés csak rövidtávon kifizetődő.

Ennek ellenére elkezdem ezt a diétát, de remélem a bunkóság nem a gluténhiánytól alakul ki... :)

Többieknek köszönöm a válaszokat!

2013. febr. 6. 21:39
 12/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Az én nagyapám 93 éves korában halt meg, nagyanyám 91 elmúlt, egyedül él, önellátó, csak a nagyobb munkákban igényel segítséget. (Az ő édesanyja 104 évig élt, nagyanyám is elszánt rá, hogy legalább addig). Ami nekem érdekes, hogy pl. a japánok az egyik legegészségesebb nép, nagyon magas átlagéletkorral, holott az étkezésük alapja a rizs.

Viszont az biztos, hogy azok az emberek, akik figyelnek arra, hogy minél kevesebb adalékanyagot, mesterséges ezt-azt, agyonfinomított élelmiszert egyenek, azok jobb eséllyel várhatják az öregkort.

2013. febr. 7. 15:29
 13/14 anonim ***** válasza:
43%

Én semmi támadót nem írtam :D

Csak szakirodalomnak magad kéne utánaolvasnod, mi nem olvashatunk helyetted, ez ne legyen már támadás.

Olvass a tények-tévhitek.hu-n a gabonákról.

2013. febr. 7. 15:42
 14/14 anonim ***** válasza:
62%

Engem nem izgat a szakirodalom meg az egymásnak ellentmondó tudományos érvek.

Kipróbáltam és szebb és egészségesebb vagyok, mint valaha.

Ha mégsem lenne egészséges, és nem élek 90 évig, hát legyen. De akkor a magam kis 60, 70 vagy 80 évét jó közérzetben élem le.

De tudod mit? legyen ártalmas a paleó. Nekem már két hét jó közérzetért is megérte volna! Akkora a különbség a mostani és a paleózás előtti életem között.

Próbáld ki, mit veszítesz? Egy hónap (sőt két hét) alatt tapasztalod az előnyeit és akkor nincs kérdés. Amíg a netet bújod úgysem vagy előrébb, egymásnak ellentmondó cikkek vannak fent. Ember legyen a talpán aki kibogozza. Amialatt ezeket bújod, már hatszor kipróbáltad volna. Többet lehet a tapasztalatból leszűrni!

2013. febr. 7. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!