Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleosok annyit esznek...

A paleosok annyit esznek amennyit akarnak?

Figyelt kérdés
2012. dec. 25. 17:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

miért ennenek annyit?

napi 5 szor kisebb adagokban.

nekem gyomoproblémáim vannak igy tanacsoltak h térjek át a paleora.akiket ismerk és paleoznak,szinten gyomorproblémájuk van,nem jókedvükben választottak,hanem a rendes kajatól kivan a gyomruk.

2012. dec. 25. 17:59
 2/16 A kérdező kommentje:
azért gondoltam, mert annyira mondják, hogy nem hízlal a hús, zöldség stb.....
2012. dec. 25. 18:02
 3/16 anonim ***** válasza:
6%

"hanem a rendes kajatól kivan a gyomruk."

xdddddddddddddddd rendes kaja? csipsz, mi?:D

amúgy cica, elmagyarázom századjára is, de csak mert karácsony van.

NINCS OLYAN HOGY "HIZLAL"

szerinted ha megeszek egy nap 1 darab palacsintát összesen, de mást nem, akkor a palacsinta fogyaszt? hiszen fogytam, ugyanis maximum 100 kalóriát vittem be egész nap.

megettem 9 kg húst, híztam. akkor a hús hizlal?

ILYEN NINCSSSSSSSSSS..fogjátok már fel. semmiből sem lehet zabálni.

2012. dec. 25. 18:08
 4/16 anonim ***** válasza:
87%

Utolsó is jó nagy hülyeséget mondd. Akkor teszem fel,hogy a napi energiaszükségleted fogyáshoz 1500 kcal. Te megeszel 3 tábla csokit (az kb annyi) akkor is lehet,hogy fogysz,csak izomból. De te másnap megszel 1,5 kiló csirkemellet. Aznap is fogyni fogsz,de akkor már zsírból.

Meg szerinted a szervezeted úgy van beprogramozva,hogy hopp pontosan 1562 kcal kell a fogyáshoz és akkor fogysz?Sokkal összetetteb dolog ez.

2012. dec. 25. 18:15
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Idén végzek biológia-kémia tagozaton, azt hiszem elég sok mindent tudok erről, órákig tudnék mesélni erről.

Te is tudod, hogy értettem. Nyilván az musculusok felépítéséhez szükséges protein hiánya nélkül teljesen máshogy alakul az egész fogyás.

Más részt a kalória nem csak irányadó dolog amit a nők lapja szerkesztősége talált ki, hanem biokémiai tény.

Például egy gramm zsír 39 kilójoulenyi energiát emészt fel. Ez puszta számadat.

Te is tudod hogy értettem, nem kell kioktatni. A magyarázatot pedig teljesen felesleges volt, csak azt mondtad el, amit mindannyian tudunk.

És 9 kiló hústól bizony hízunk ám, mert mit csináljon a felesleges energiával szerencsétlen szervezetünk?: )

2012. dec. 25. 18:21
 6/16 anonim ***** válasza:

"Te megeszel 3 tábla csokit (az kb annyi) akkor is lehet,hogy fogysz,csak izomból. De te másnap megszel 1,5 kiló csirkemellet. Aznap is fogyni fogsz,de akkor már zsírból."

Cumi, mert ez is baromság. Az izom egy nagyon energiaigényes szövet, így bontását elsősorban az határozza meg, hogy mennyire van használatban - erről ugyebár testépítől tudnak mesélni, hogy bizony nem elég pusztán a megfelelő étrend az izom megtartásához. Szóval eheted te naphosszat a fehérjét, ha nem használod az izmot, akkor leépül. A különbség pusztán annyi, hogy amikor nem eszel fehérjét, akkor már, mint fehérjeraktár is bontásra kerül az izom.

2012. dec. 25. 18:46
 7/16 anonim ***** válasza:
92%

A biokémi a szakosnak és az olvasóknak röviden leírva:

Valóban, a paleósok annyit esznek amennyi jólesik nekik. A 9 kiló hús, 25 kg zsír egyike sem okoz olyan hormonális problémát, ami beteges elzsírosodást váltana ki a testünkből.

Aki biokémiát tanul, nem gondolom hogy képzetlen lenne az evolúció elmélete terén.

Na most, evolúció szabta módon az ember egy olyan mindenevő, aki húsokat, zsírokat, és alacsony szénhidrát tartalmú növényeket evett, húsok közül nagyon meghatározók voltak a tengeri állatok. Így elég könnyen megtalálhatók az "egészséges" táplálékaink.. Ezekről jó dolog észrevenni, hogy ha egész nap esszük is őket, óriási kalória mennyiséget viszünk be velük (fölöslegben) akkor sem lesz beteges az anyagcserénk, nem halmozunk fel zsírt kellően magas inzulinszint nélkül. Úgymond pocsékba is mehet a megevett étel, igen. Ezért is gyógyító táplálkozás a paleó, mivel a legnagyobb "zabagépek" száját is be lehet tömni zsírral és hússal, miközben a hormonrendszerük normalizálódik, és egész egyszerűen fogyni kezd a pajzsmirigy alulműködéses beteg, az inzulin rezisztens páciens stb.

A biokémia még nem az emberi test működése, ne felejtsük el. Az emberi test pedig nem egy motorra kötött lombik, hogy különböző bevitt energia - leadott energia energiamérlegek alapján működjön.

2012. dec. 25. 18:52
 8/16 anonim ***** válasza:
Én annyit eszem amennyit akarok és semmi bajom nem volt, nem azért választottam ezt :) amúgy meg ma egy csomó szar cukros süti volt az asztalon és egyáltalán semmi vonzalmat nem éreztem h egyet is megegyek :D húsból zöldségből annyi amennyivel jóllakok..:D de gyümölcsöt is szoktam meg magokból is annyit amennyit akarok :) én érdekes módon (nem nagyon edzettem mostanában kb csak havonta), mégis megmaradt a kockás hasam, meg az izmaim :) még erősödtem is :)
2012. dec. 25. 20:45
 9/16 anonim ***** válasza:
57%
ja, ha többet eszem többet kakilok, ilyen egyszerű :D
2012. dec. 25. 20:46
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

TáplálkozásHazugságművész, az ember nem mindenevő.Hogy miért? Mert csak a növényevők szenvedhetnek érelmeszesedésben.A mindenevők és ragadozók nem.Szóval, mi alapján is vagyunk mi mindenevők?Mert az 5.es biológiatanárod ezt tanította vagy az egyik kövér paleos book author etette ezt meg veled? :D

Izmot pedig éhezés idején lehet csak veszíteni.A fehérjeszükségletünk minimális és még ha csak gyümölcsökön élnénk akkor is meglenne a kellő mennyiség.Mi alapon merek én ilyet állítani? Anyatej = 5% fehérje.A fehérjeminőség pedig alaptalan, nyers ételeket a jelenlegi technológiával nem lehet tanulmányozni.Akkor mi alapon lehet kijelenteni azt hogy hiányos az aminosav-lánc?Mert mi csak főve esszük a gyümölcsöket és zöldségeket, persze.

2012. dec. 25. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!