Aszalt gyümölcsöt fogyaszthatok annak ellenére is, hogy tartósítják őket, így tartósítószert tartalmaznak? (Elsősorban paleósok válaszát várom. )
Bár, ha úgy nézzük, nincs 100%-osan egészséges táplálék. Az ún. friss gyümölcsöket és zöldségeket is évente akár 16x is lepermetezik.
Tehát az a kis tartósítószer már nem oszt, nem szoroz.
Egyébként remélem, senki nem jön ide a kérdésemhez, és nem kezd el kötekedni. Mert nekem a paleó pont ma bizonyított. Ugyanis, tegnap félrezabáltam, s ma már meg is jelentek rajtam a pattanások. Ez nem lehet a véletlen műve. Szóval a módszer működik, állítsa bárki is az ellenkezőjét.
Köszönöm a választ! :) Hát, igen, ilyenkor főleg nehéz megállni, hogy az ember ne bűnözzön.
Nem emlékszem pontosan a tartósítószer nevére, de majd megnézem, s leírom.
Írd le.
Mert az aszalványokat a víz elpárologtatásával tartósítják, a konzerveket hőkezeléssel.. nem alkalmazhatnak (elvileg) tartósítószereket, fölösleges is volna.
Nem tudom pontosan melyik készítményre gondol.
Az aszalást már az ókor óta alkalmazzák tartósításra; az a lényege, hogy tartósító szer nélkül lehet így hónapokra, illetve évekre tartósítani úgy, hogy gyakorlatilag csak a nedvességét veszíti el..
De ha tart a kereskedelemben kapható aszalványoktól, már 6000 Ft-tól kaphatók otthoni aszalásra szolgáló aszaló gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!