Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » KEZDŐ PALEÓS vagyok, fetát...

KEZDŐ PALEÓS vagyok, fetát fogyaszthatok? Ha jól tudom, sajtokat szabad enni.

Figyelt kérdés
2012. dec. 7. 20:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
A vérbeli megrögzött paleosok nem esznek sajtot sem, de a legtöbben azt mondják rá, hogy "kompromisszum", ezért megeszik.
2012. dec. 7. 22:04
 2/22 anonim ***** válasza:
Csak kemény sajtot ehetsz ritkán, így eme finomságról kénytelen leszel örök életedre lemondani.
2012. dec. 8. 22:59
 3/22 anonim ***** válasza:
85%

Annyira nem ajánlott, mint a gabonák.

Ha nem vagy beteg, nem lesz bajod a sajttól, de jót sem tesz, így nyilván senki sem ajánlhatja, én sem.

Csak azt írhatom le, hogy ha megkívánod akkor úgy is eszel belőle, de ne legyen rendszeres. Tisztelem azokat akik abszolút betartják a "szabályokat", de aki nem cukorbeteg, nem tejérzékeny annak végső soron ha nagyon muszáj akkor belefér ez-az.

No viszont hogy a kemény sajtok miért kompromisszumok, azt nem értem. Ugyanis azok is adják még a tej hatásait, lehet kevésbé.. aki érzékeny a tejfehérjékre, azon jól látszik mennyire 'jók' a sajtok. Tulajdonképpen nem kéne semmi tejszármazékot fogyasztani, ha szigorúan jól és egészségesen akarunk táplálkozni.

Én alkalmanként a drága, jóféle érlelt sajtokat eszem.

2012. dec. 9. 12:40
 4/22 Quorra ***** válasza:
43%
Harcművész, akkor a megfelelő Ca mennyiséget honnan a fenéből vigyük be? Pirulákból? Marha jó..
2012. dec. 9. 14:29
 5/22 anonim ***** válasza:
83%
valamit utaltam rá itt, hogy a megfelelő mennyiségű kalcium töredéke az ajánlásoknak, mai vadászó-gyűjtögető népcsoportok valami 30-60 mg kalciumot esznek naponta (hiszen nem esznek tejféléket meg tablettát) és ők azok, akik nem szenvednek csontritkulástól. Csak éppen éri nap a bőrüket, ennyi a különbség. Zöldségből és húsból vidd be, nem egy nagy varázslat. Enni kell leveles zöldségeket is, azoknak is magas ásványi anyag tartalmuk van, plusz a gabonák fitinsav és rost tartalma nélkül amit megeszel, az fel is fog szívódni!
2012. dec. 9. 17:11
 6/22 anonim ***** válasza:

3-ra:

Kemény sajtokat azért tartják még éppen elfogadható, kompromisszumos megoldásnak, mert a hosszú érlelési idő (akár több év) alatt a tejfehérje módosul, már kevésbé ártalmas, mint a tejben, friss sajtokban.

Azért ez se legyen mindennapos.

2012. dec. 10. 10:12
 7/22 anonim ***** válasza:

4-re:

A tejből, tejtermékből valójában nem hasznosul olyan mértékben a kalcium, mint amennyire hiszik sokan, sőt, a tej egyéb káros hatásai (nyálkásodás, bélfal károsítás) miatt a felszívódás még romlik is.

Ez itt elsősorban a tehéntejre vonatkozik, kecsketej általában jobban tolerálható (de azért az sem tartozik a rendszeresen fogyasztandó táplálékok közé. Azt mondanám, hogy ha már az ember úgysem eszik ilyesmit, de időnként, ritkán megkívánja, akkor megengedhet magának kisebb mennyiségű, drágább, de sokkal jobb minőségű és jobban emészthető kemény kecskesajtot.)

Sok növény nagy mennyiségben tartalmaz jól hasznosítható, szerves kötésben lévő kalciumot (és egyéb ásványi anyagokat, mivelhogy a kalcium önmagában nem fog hasznosulni, egy nagyon érzékeny "összjáték" kell hozzá), elsősorban a zöld leveles zöldségek, de még egy kis marék nyers szezámmag is jobb alternatíva, mint a tej.

2012. dec. 10. 10:19
 8/22 anonim ***** válasza:
Quorra kérdése miért van 0%-on? Teljesen jót kérdezett!
2012. dec. 10. 10:34
 9/22 anonim válasza:

Valóban, csak kemény sajtot szabad enni! (azt is csak kis mennyiségben és ritkán) A kalciumot D3 vitamintablettával tudod pótolni.

Ha már a kenyérről le tudtál szokni, akkor erről könnyebb.

2012. dec. 14. 05:57
 10/22 Quorra ***** válasza:
52%
Azért, mert sok itt az unintelligens barom.
2012. dec. 14. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!