KEZDŐ PALEÓS vagyok, fetát fogyaszthatok? Ha jól tudom, sajtokat szabad enni.
Utolsó válaszoló, szerintem összekeveri magát egy kedves kis borjúval.
Fel kell hogy sötétítsük, a maga immunrendszere, hormonrendszere nem ugyan azt a táplálékot igényli mint egy más fajhoz tartozó élőlény újszülött utóda.
Identitászavarával mindenképpen keressen fel orvost, mert ilyen felfogással könnyen egy mezőn fogja találni magát kedvesen legelészve, már ha egyszer kinő a tejivásból..
harcos Tréfás kedvében van :D
Akkor a gyerek is miért emlőből szopja a tejet?! Na meg nem is olyan régen a pásztork voltak a legeszségesebb emberek. Kecketejen éltek és júhsajtot, ordát, meg az utánnuk maradt mellékterméket, a zsendicét fogyasztották egészéletükben! Olyan, de olyan makkegészségesek, olyan ép fogakkal (fogorvost és fogkefét soha nem ismerve) hogy irigylésre méltó! Na ők nem tehenek voltak, hanem emberek, noha biztos egyszer, kétszer haraptak már fűbe :D
Gyermeteg túlzás ez az egészséges paraszt elmélet.
Ahogy a bolti tej nem látott tehenet felvetés is az.
Ha valóban rászánnánk egy napot, és végig néznénk hogyan fejik le a teheneket, és viszik el mondjuk a Mizo (de nekem halál mindegy melyik magyar) tejüzembe, látnánk hogy bizony ugyan azt a löttyöt árulják a tecsóban mint amit a falvakban isznak.
Ugyan így utána lehet járni a tejivás rossz hatásainak, vidéken, parasztok között is. Nem lesznek egészségesebbek mint a városi tejivók, erre semmilyen statisztika nem utal tudomásom szerint (de várom az ellenpéldákat).
1-1 egészséges parasztot nem csak vidéken találni, vannak viszonylag egészséges tejivók városokban is! De sok ember nem ilyen szerencsés..
Nagyon tetszik az írás, az erdélyi stílus.
De a valóságtartalma ennyi: szép.
Nem reprezentatív néhány juhász szubjektíven megállapított egészsége.
Élelmiszeripari technológiák: TEJ. A pasztörizált tej íze a hőkezelés miatt más lesz, mint amit te ismersz.
A statisztikákról annyit, hogy megfelelő körültekintéssel és háttér ismeretekkel érdemes hozzájuk állni. Vannak statisztikák melyek a tehéntej egészségességét próbálják igazolni.. nem szabad mindent elhinni.
A juhtej eleve más mint a tehéntej, én a tehéntej autoimmun folyamatokat beindító fehérjéit (A1 tehén) és a marhainzulin káros hatásait ismerem. Nem értek a juhtejhez, és nem próbálok meg úgy csinálni mintha értenék hozzá. Nem általánosítok, a tehéntej káros, más állat teje lehet kevésbé.
Kedves harcos! :)
Miért?! Szerinted én nem főzőm fel a tejet?! Falusi gyerek vagyok, tudom milyen íze van a tejnek, ellentétben azokkal, akik mizón élnek :) Akkor te biztos azt is elhiszed, hogy a Chips krumpliból van :) Meg a püre, amit az éttermekben eszel! :)
Elmondok egy másik példát:
A lányunk most 1 éves és Csenge lányunk 9 hónapos korában elkellett hagyja az anyatejet, mert kedves feleségem várandós lett a második babánkal és áttértünk a legjobb minőségű bébitápszerekre (tejporokra) Persze a valódi tej után szegény nem nagyon szerette, de jobb híján bele kellett szokjon. Amíg szopizott, olyan jó lehellete volt a kis csajnak, tényleg olyan friss, üde, hihetetlen, olyat még nem éreztem. Aztán pár nap bébitápszerezés után (tejpor) olyan büdös lett a lehellete, hogy borzasztó. Mondtam a feleségemnek, hogy nem tudom mi lehet ezekbe a tápokba, de szörnyű. Mondtam neki, hogy ne tegyünk kárt ebbe a pici lányba, ezt a sok szintetikus mocskot ne etessük vele, inkább adjunk neki tehéntejet (friss bornyús tehéntejet. Azért kell olyan tehén tejét adni, ami nemrég elleett, mert annak a tehénnek a tejében sok immunanyag van és nem olyan zsíros) Ahogy áttértünk erre a tehéntejre, a lehellete újra a régi volt, jó illatú.
Egy másik történet. BElázasodott a lányunk és 2 orvoshoz is levittük és mind a kettő antibiotikumot írt fel (az elsőnél nem akartuk beadni, ezért vittük máshoz is) Így aztán el kezdtük adni. Az antibotikum az élő flórát is költe a kicsi lányból és úgy begombásodott a popsija, hogy mélyen sebes lett. Visszaa dokihoz, az adott kenőcsöt és mondta, hogy aktíviát kell adni, mert abban sok az élő flóra és így visszaáll a szervezet. Tbb napig adtuk és semmi hatás. Mondom a feleségemnek, hogy nem vegye tovább ezt a kamu aktíviát, hanem abból a jó házi tehéntejből tegyen le savanyodni (aludni) Úgy is tett, és egyik este ezt a házi "aktíviát" adta. Ha hiszed, ha nem másnapra mintha kicserélték volna a popsiát! Hála a jó tehéntejnek! :)
Szóval Vivát TEJ! :D
Egy példa még eszembe jutott!
Egészen a 2000-es évek elejéig, mindig voltak méheink, már pici korom óta. Ha egy méh megcsípet vagy darázs, az első, amit hamar adtak, egy csupor tej. Ha méhcsípés után rögtön nem kapsz tehéntejet, akkor csúnyán feldagadnak a csípésre érzékenyek, a komolyabb csípésekbe (lódarázs) sokan bele is halnak. Kivéve, ha azonnal tejet iszik. Szóval Vivát TEJ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!