Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » KEZDŐ PALEÓS vagyok, fetát...

KEZDŐ PALEÓS vagyok, fetát fogyaszthatok? Ha jól tudom, sajtokat szabad enni.

Figyelt kérdés
2012. dec. 7. 20:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
NEm vagytok semmik! :) Méghogy a tej rosz! Világra jön egy új emlős, az első, amit kapnia kell a tej. Ha a borjú vagy a csikó nem kapja meg azonnal a tejet, ahogy megszületik, elpusztul! Ez is valami új hűjítés, mint anno a margarin. Méghogy a tej rosz! A tej csak annyira rosz, hogy pusztán tejen el lehet élni úgy, hogy melette még kemény fizikai munkát is végezhetsz. Az anyatej is például a legjobb orvosság babáknak. Ha begyullad a szeme, cseppens bele egy kis anyatejet. Egyből elmúlik. Ha tej rosz volna, akkor a csicsből nem az fojna!!!
2012. dec. 14. 15:05
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló, szerintem összekeveri magát egy kedves kis borjúval.

Fel kell hogy sötétítsük, a maga immunrendszere, hormonrendszere nem ugyan azt a táplálékot igényli mint egy más fajhoz tartozó élőlény újszülött utóda.

Identitászavarával mindenképpen keressen fel orvost, mert ilyen felfogással könnyen egy mezőn fogja találni magát kedvesen legelészve, már ha egyszer kinő a tejivásból..

2012. dec. 14. 15:13
 13/22 anonim ***** válasza:

harcos Tréfás kedvében van :D

Akkor a gyerek is miért emlőből szopja a tejet?! Na meg nem is olyan régen a pásztork voltak a legeszségesebb emberek. Kecketejen éltek és júhsajtot, ordát, meg az utánnuk maradt mellékterméket, a zsendicét fogyasztották egészéletükben! Olyan, de olyan makkegészségesek, olyan ép fogakkal (fogorvost és fogkefét soha nem ismerve) hogy irigylésre méltó! Na ők nem tehenek voltak, hanem emberek, noha biztos egyszer, kétszer haraptak már fűbe :D

2012. dec. 14. 15:27
 14/22 Thailander87 válasza:
Szerény véleményem szerint,nem teljesen mindegy,hogy anyatej,vagy dobozos :) És a felnőtt és gyerek szervezet között is óriási a különbség.
2012. dec. 17. 04:22
 15/22 anonim ***** válasza:
A dobozos, tejnek titulált fehér színű folyadék, tehenet csak azért látott mert ráfestették a dobozára! Na az sz@r. Én az eredeti állati eredetű tejről beszélek, aminn a pásztorok és juhászok éltek és élnek mai napig! Ne félj egynek sem kell orvos. Olyan egészségesek, hogy csodájukra lehet jérni! Vajon azért, mert a tej és a tejtermékek egészségtelen?! Ugyan már!!!
2012. dec. 17. 11:28
 16/22 anonim ***** válasza:

Gyermeteg túlzás ez az egészséges paraszt elmélet.

Ahogy a bolti tej nem látott tehenet felvetés is az.

Ha valóban rászánnánk egy napot, és végig néznénk hogyan fejik le a teheneket, és viszik el mondjuk a Mizo (de nekem halál mindegy melyik magyar) tejüzembe, látnánk hogy bizony ugyan azt a löttyöt árulják a tecsóban mint amit a falvakban isznak.

Ugyan így utána lehet járni a tejivás rossz hatásainak, vidéken, parasztok között is. Nem lesznek egészségesebbek mint a városi tejivók, erre semmilyen statisztika nem utal tudomásom szerint (de várom az ellenpéldákat).

1-1 egészséges parasztot nem csak vidéken találni, vannak viszonylag egészséges tejivók városokban is! De sok ember nem ilyen szerencsés..

2012. dec. 17. 11:57
 17/22 anonim ***** válasza:
Én a hargita lábánál élek falun és régebb voltak juhaink is, amik a nyarat kint töltötték a legelőn a falu nyájával. A juhászt minen évben újraválasztották a gazdák (ilyen licitszerűen) tehát gyakran cserélődött, így rengeteg juhászt és életmódját meg tudtunk ismerni. Ezeknek a juhászoknak és familiájuknak a fő táplálkozásuk a juhtejből készült sajt, orda és az ezekből visszamaradt melléktermék a zsendice, vagy zsemlice (tájegységenként változik, hogy hogy hívják) volt, és össze tudtuk hasonlítani egészségi állapotukat és állóképességüket a faluban és a szomszédban élt emberekével. A juhászokat gyakran láttuk, mert megvolt, hogy egy juh után mennyi sajt és orda járt, és ezeket rendszerssen behozták a faluba, és házhosz hozták. Olyan, de olyan pirospozsgás makk egészséges gyerekeik voltak mindig, hogy csodájára lehetett járni. Olyan ép és fehér fogakkal, erős csontozattal, amilyen csak azoknak volt, akik így éltek. Soha orvoshoz nem kellett járniuk, nem fáztak. Lehet itt statisztikákat fel mutogatni (aminek nem tudsz utánna nézni, hogy úgy van-e). Lehet klinikai kimutatásokat hozni (a klinikai kimutatás érdek kimutatás, ha az érdek úgy kívánja, akkor a fogpasztába semmi ártalmas nincs, s ha kell még egy vörösiszapot is egészségesnek mutatnak ki, szóval engem, ami legkevésbé meggyőz ma az a klinikai igazolás.) És mégegy! Én falusi tejet iszom, a szomszédból hordjuk. Egész életembe csak ilyen házi tejet ittam és a zenekarral egy alkalommal kint turnáztunk magyarorságon és a vendéglátóink dobozos mizót meg egyéb tejeket raktak elénk. Én megkóstóltam,de ott kellett hagyjam, annyira nem hasonlított az íze a valódi tehéntejhez. Vajon, azért mert ugyanolyan tehénből fejik?! Ne légy már ennyire naív és irányítható! Ja és azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy ezek a juhászok a tejtermkeik után megmaradt savóval, disznókat tartanak és tejtermékek melett azt is megeszik. Szóval csupa olyan dolgot esznek, ami klinikailag káros és mégis gyakorlatilag ők az egészségesebbek! De mindenkinek magán ügye, hogy vaj helyett margarint eszik-e. A margarin sokkal károsabb a vajnál. Vajon azért, mert a tej rosz?! Ne vicceljünk már. HA igazatok lenne, már nem lenne emberiság ugyanis csak ebben a "modern" világban tiltakoznak a temészetes ellen, de egészen eddig csak természeteset evett az emberiság!
2012. dec. 18. 09:09
 18/22 anonim ***** válasza:

Nagyon tetszik az írás, az erdélyi stílus.

De a valóságtartalma ennyi: szép.

Nem reprezentatív néhány juhász szubjektíven megállapított egészsége.

Élelmiszeripari technológiák: TEJ. A pasztörizált tej íze a hőkezelés miatt más lesz, mint amit te ismersz.

A statisztikákról annyit, hogy megfelelő körültekintéssel és háttér ismeretekkel érdemes hozzájuk állni. Vannak statisztikák melyek a tehéntej egészségességét próbálják igazolni.. nem szabad mindent elhinni.

A juhtej eleve más mint a tehéntej, én a tehéntej autoimmun folyamatokat beindító fehérjéit (A1 tehén) és a marhainzulin káros hatásait ismerem. Nem értek a juhtejhez, és nem próbálok meg úgy csinálni mintha értenék hozzá. Nem általánosítok, a tehéntej káros, más állat teje lehet kevésbé.

2012. dec. 18. 09:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Kedves harcos! :)

Miért?! Szerinted én nem főzőm fel a tejet?! Falusi gyerek vagyok, tudom milyen íze van a tejnek, ellentétben azokkal, akik mizón élnek :) Akkor te biztos azt is elhiszed, hogy a Chips krumpliból van :) Meg a püre, amit az éttermekben eszel! :)

Elmondok egy másik példát:

A lányunk most 1 éves és Csenge lányunk 9 hónapos korában elkellett hagyja az anyatejet, mert kedves feleségem várandós lett a második babánkal és áttértünk a legjobb minőségű bébitápszerekre (tejporokra) Persze a valódi tej után szegény nem nagyon szerette, de jobb híján bele kellett szokjon. Amíg szopizott, olyan jó lehellete volt a kis csajnak, tényleg olyan friss, üde, hihetetlen, olyat még nem éreztem. Aztán pár nap bébitápszerezés után (tejpor) olyan büdös lett a lehellete, hogy borzasztó. Mondtam a feleségemnek, hogy nem tudom mi lehet ezekbe a tápokba, de szörnyű. Mondtam neki, hogy ne tegyünk kárt ebbe a pici lányba, ezt a sok szintetikus mocskot ne etessük vele, inkább adjunk neki tehéntejet (friss bornyús tehéntejet. Azért kell olyan tehén tejét adni, ami nemrég elleett, mert annak a tehénnek a tejében sok immunanyag van és nem olyan zsíros) Ahogy áttértünk erre a tehéntejre, a lehellete újra a régi volt, jó illatú.

Egy másik történet. BElázasodott a lányunk és 2 orvoshoz is levittük és mind a kettő antibiotikumot írt fel (az elsőnél nem akartuk beadni, ezért vittük máshoz is) Így aztán el kezdtük adni. Az antibotikum az élő flórát is költe a kicsi lányból és úgy begombásodott a popsija, hogy mélyen sebes lett. Visszaa dokihoz, az adott kenőcsöt és mondta, hogy aktíviát kell adni, mert abban sok az élő flóra és így visszaáll a szervezet. Tbb napig adtuk és semmi hatás. Mondom a feleségemnek, hogy nem vegye tovább ezt a kamu aktíviát, hanem abból a jó házi tehéntejből tegyen le savanyodni (aludni) Úgy is tett, és egyik este ezt a házi "aktíviát" adta. Ha hiszed, ha nem másnapra mintha kicserélték volna a popsiát! Hála a jó tehéntejnek! :)

Szóval Vivát TEJ! :D

2012. dec. 18. 10:43
 20/22 anonim ***** válasza:

Egy példa még eszembe jutott!

Egészen a 2000-es évek elejéig, mindig voltak méheink, már pici korom óta. Ha egy méh megcsípet vagy darázs, az első, amit hamar adtak, egy csupor tej. Ha méhcsípés után rögtön nem kapsz tehéntejet, akkor csúnyán feldagadnak a csípésre érzékenyek, a komolyabb csípésekbe (lódarázs) sokan bele is halnak. Kivéve, ha azonnal tejet iszik. Szóval Vivát TEJ! :)

2012. dec. 18. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!