Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Karácsonyra milyen sütiket...

Karácsonyra milyen sütiket csináljak, amiket nyugodt szívvel fogyaszthatok?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy pár "normális" süti is be fog csúszni vendégségben, és nem más hibájából, de némelyik sütit imádom, és...namindegy:D Szerencsére barátommal tuti megyünk majd Karácsony napjain sétálni este felé, szóval az annyira nem lesz nagy bűn (remélem). Viszont itthonra szeretnék olyan sütiket csinálni, amiket nyugodtan ehetek. Tudom, a mézeskalácsnak biztos nincs diétás változata , de mi az, amit lehetne diétásan csinálni? Ha durum liszttel és édesítőszerrel csinálok sütit, jó lesz?
2012. dec. 4. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:

paleo sütiket.

ezek alacsony ch tartalmú, tej-gluténmentes sütik (recepteket találsz a neten)

2012. dec. 4. 22:08
 2/10 anonim ***** válasza:
A karácsonynak nem kell a diétázásról szólnia, az alatt a pár nap alatt nyugodtan eleresztheted magad, feltéve ha elég erős vagy ahhoz, hogy visszaállj az ünnepek után.
 3/10 anonim ***** válasza:
a durumliszt és az édesítőszer (már ami mesterséges) egyáltalán nem "diétás" :)
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Karácsonykor aztán tényleg ne azzal törődj, hogy mi diétás, és mi nem!! 2-3 napról van szó, ennyinek bele KELL férnie.

Én biztosan fogok finom, csokis sütiket enni (nem mértéktelenül persze!), és azokon a napokon kalóriákat sem fogok számolni, hogy ne legyek rosszul az eredménytől. :P

(Mondjuk én év közben sem vonom meg magamtól az ilyesmit, de nyilván a karácsony egy olyan alkalom, amikor a megszokottnál több ilyesmit fogok enni.)

2012. dec. 4. 22:14
 5/10 30BananasADay ***** válasza:
Szerintem ne aggódj a diéta miatt karácsony idején.Az a legjobb ha a lehető legkevesebb mesterséges anyagot használod a sütéshez.Legyen inkább cukros a süti mint mérgező.Méz plusz teljes kiőrlésű liszt, omnomnom.Én sem fogok csak gyümölcsöt és zöldséget kajálni az ünnepek alatt, de azt azért igénylem hogy vegan legyen a kaja. :D
2012. dec. 4. 22:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Rákerestem a paleo sütikre, és egész jól néznek ki. Ott xilitet használnak édesítéshez. Én süssina édesítőt szoktam, de több helyen is olvastam már, hogy az ártalmas. (nem pont ez a márka, hanem az ilyen édesítők) Amúgy tudom, tudom...csak az a gond, hogy nálunk olyan sok sütit csinál anyu, hogy ez az egész nem három napból áll, hanem már elkezdődik kb. 20-21-én, és Szilveszterig marad...és ha még milka szaloncukrot is vesz a fára, hát nekem végem :D
2012. dec. 4. 22:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is Milka szaloncukor van, nyami. :)

Figyi, igaza van annak, aki azt írta, hogy inkább természetes legyen, mint mérgező. Nem kell velem egyetérteni, de ezek a mű édesítőszerek nekem gyanúsak. Inkább legyen benne normális mennyiségű rendes cukor, mint valami ismeretlen izé, aminek ki tudja, mi a hatása hosszútávon... Én legalábbis ezt vallom, de - mint mondtam - természetesen nem kell velem egyetérteni.

Én nem paleo-izélek, még csak nem is teljes kiőrlésű cuccozok, egyszerűen csak tényleg megpróbálok folyamatosan mértéket tartani. Ritkán előfordul az is, hogy nem sikerül (pl. karácsonykor kicsit biztos, hogy elengedem magam :D), hát... ez van.

Ennek ellenére sikerült lefogynom több, mint 15 kilót, és azóta - kopp-kopp - tartani.

2012. dec. 4. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Süssél proteines sütit, vagy tényleg paleo sütiket. Édesíts sztíviával.

Itt vannak receptek:

[link]

2012. dec. 4. 22:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Na, ennyi. A válaszokat mutasd meg még anyudnak, aztán a végén ő is liszt-cukormentes gesztenyetortát fog sütni. :)
2012. dec. 5. 00:38
 10/10 anonim válasza:

Szia! A blogomon elég sok ilyen recept van, és szinte mindennap frissítem, folyamatosan kerülnek fel karácsonyi receptek is.

[link]

kipróbált recepteket töltök fel, mindegyiknél megadom a tápérték adatokat is (kcal, szénhidrát, fehérje,zsír). igaz én is édesítőszert használok, de ugyanúgy el lehet készíteni őket mondjuk steviával, ha valaki egészségtudatosabb. Zabpehelylisztet használok a sütikhez, a C-vel kezdődő szupermarketben 380 ft egy kiló.

2012. dec. 5. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!