Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleosok! Meg tudtok győzni?

Paleosok! Meg tudtok győzni?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essen, nem támadni akarlak titeket. Szeretnék egészségesen étkezni, de kétségeim vannak.

El akartam kezdeni a paleot (ami elvileg a természeti népek étkezésén alapszik), de akkor megtaláltam ezt az oldalt:

[link]

Mi a véleményetek? Ezek alapján egészséges a húsfogyasztás? Tényleg ártalmas a gabona? Össze vagyok zavarodva.

2013. febr. 6. 11:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Hit kérdése :) Kövesd azt, amelyiket könnyebben tartod be, amelyikkel jobban érzed magad és amelyik számodra logikusabb.
2013. febr. 6. 11:37
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Nézd, én kipróbáltam a testkontrollt --> vegetarianizmust, és ugyan jó volt, de most sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Feszesebb a bőröm (testkontrollos időszakomban eléggé löttyedtre sikerült fogynom, bár itt még nem tartok 30 kilónál, csak 5-nél, de látom a különbséget ez és az között), nem duzzadtak a szemeim reggel, energikus vagyok, nem vagyok éhes szinte soha és nem rakódik le a fogaimra semmi, ami általában le szokott rakódni akkor is, ha fogat mosol kaja után. A fejem néha tompán fájdogál, de ez állítólag normális az első hónapban, én a 2. héten vagyok túl. Ja és eddig majd' meghaltam a menstruációs görcseimtől (hánytam is mellette és haza kellett jönnöm munkából, ha egyáltalán el tudtam menni) - ennek vége lett (remélem örökre, még csak egy alkalommal volt lehetőségem megtapasztalni, 1 hét paleo életmód után, úgyhogy ha másért nem, már ezért bőven megérte).

Tudományos vizsgálatokat én magam nem végeztem, csak leírtam a tapasztalataimat, de lehet, hogy ez neked pont nem válik be. Próbáld ki, s meglátod, jó-e ez neked, avagy sem. Tudod, a puding próbája az evés :)

Mindettől függetlenül még lehet, hogy egészségtelen az, amit csinálunk, de rajtam egyelőre segít, és amíg jobban érzem magam tőle, addig miért ne folytatnám?

De ha tudományosabb magyarázatot akarsz, látogass el a [link] oldalra és kicsit böngészd.

2013. febr. 6. 11:56
 3/14 anonim ***** válasza:
szerintem nem ugyanazt a gabonát eszik mint amit nálunk lehet kapni fehérlisztként.. pl az alakor, az ősi búza teljesen más mint a mai, nincs benne glutén se.
2013. febr. 6. 12:53
 4/14 A kérdező kommentje:

Hasznos válaszok, köszönöm. :)

Valóban mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, hogy melyik diéta a nyerő.

Az alakorról még nem hallottam. Azt paleoban lehet fogyasztani? Vagy egyáltalán az milyen formában kapható? Kenyeret lehet belőle sütni?

2013. febr. 6. 13:22
 5/14 Andizsuzsi ***** válasza:
75%

Nem a paleósok ellen mondom, csak elmondom a saját véleményemet.

A paleósok törekednek arra, hogy csak olyan élelmiszert egyenek, amit már az ősember is evett. De. Melyikőjük eszik csak vadhúst? Nyersen? Gyümölcsök közül csak azokat a fajtákat, amik ősi formában a leginkább megmaradtak? Eszükbe jut-e a boltban, hogy ne nyúljon az almáért-körtéért, mert csak a vackor természetes? Miben különbözik a Jonatán alma a nemesített búzától?

Tény, hogy jóval több szénhidrátot eszünk, mint kellene. De szerintem sokkal nagyobb baj az, hogy lényegesen több feldolgozott élelmiszert, mint amennyit kellene. Lehet valaki paleós, ha csak főtt zöldségeket eszik nagyüzemben "termelt" állatok húsával, amik füvet életükben nem láttak. Attól az nem lesz egészséges. Valahogy szerintem arra kellene törekedni, hogy az ételünk minél nagyobb részét a feldolgozatlan ételek tegyék ki, valamint sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a mozgásra. Az ősember egész nap ment az élelme után. Mi legfeljebb a legközelebbi közértig megyünk érte. A mai természeti népeknek(busmanoknak, inuitoknak, pigmeusoknak stb.) a táplálkozása nagyon eltérő egymástól, mégis mentesek a civilizációs betegségektől. Valahol az arany középutat kellene megtalálni, és a természethez minél jobban visszafordulni.

2013. febr. 6. 14:00
 6/14 anonim ***** válasza:
36%
Én itthon nevelem a disznót, a nyulat és a tyúkot (így a tojást sem veszem meg), illetve van házikertem, amiben szinte minden megterem, pontosabban az terem, amit szeretnék, hogy teremjen. Van horgász a családban, így a halat sem megvesszük, hanem kifogjuk. Eddig nincs vele semmi baj. Az pedig, hogy miért nem nyersen esszük a húst, milyen kérdés már? Amint az ősember rájött, hogy tud tüzet pattintani, ő sem nyersen ette...
2013. febr. 6. 15:58
 7/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Igen, és amint rájött, hogy tud gabonát termeszteni, termesztett. És mihelyt rájött, hogy tud állatot tartani, tartott. És amint rájött, hogy meg is tudja fejni, megfejte. Ez a fejlődés.

De kezdetben nem tudta. Amikor az ember, mint olyan kialakult, akkor bizony nyersen ette a húst. És a zöldet is hozzá. Amint tudjuk, az ember az egyetlen állat, ami nem úgy fogyasztja el az élelmét, ahogy az a természetben előáll. Amúgy mivel eteted az állataidat? A takarmányt is te állítod elő? (Mondom mégegyszer, nem kekeckedni akarok, és tiszteletben tartom mindenki véleményét, csak továbbgondoltam a teóriát.)

2013. febr. 6. 16:06
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"Melyikőjük eszik csak vadhúst? Nyersen?"

Miért enné nyersen? A hús sütését már emberelődök is alkalmazták, és sokak szerint jelentős szerepe volt emberré válásunkban annak, hogy a sült húsból könnyebben ki tudjuk vonni a tápanyagokat.

A magam részéről mondjuk csak akkor találkozom paleóval, ha az unokatestvéremékhez látogatok (ő mondjuk nem divathóbortból kezdte el, hanem mert elég durva ételallergiája van), és csak annyit tudok róla mondani, hogy finom. :)

2013. febr. 6. 17:24
 9/14 anonim ***** válasza:

# 6:

No igen. Nagyapámék is maguk tartották a disznókat, tyúkot, libát, kecskét és persze a veteményesük is elég tekintélyes volt. :)

Nagyanyám be is állította a rekordot a család feljegyzett történetében... a maga 78 életévével. Egyúttal ő volt az egyetlen családtag, aki nem valamilyen egzotikus rákfélében halt meg (pontosabban nem az egzotikus rákos megbetegedése okozta a halálát). Szóval a mesének ebben a részében nem hiszek. :)

2013. febr. 6. 17:35
 10/14 anonim ***** válasza:
59%

Egyél úgy, és egy hónap múlva meggyőződsz az eredménytől.. itt senki sem fog győzködni, ha még nem olvastál a gabonák, a tej káros hatásairól akkor eddig mit olvastál? Twilight-ot?

Néha megy itt az oldalon a paleós rábeszélés, de az csak móka, rohadtul senki nem akar győzködni senkit, tények vannak amiket nem muszáj elfogadni.. de például saját bőrön meg lehet tapasztalni, vagy utánuk lehet járni.

2013. febr. 6. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!