Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Kivánom az édességet. Mit...

Kivánom az édességet. Mit tegyek? Ilyenkor mit csináltok?

Figyelt kérdés
2013. febr. 1. 16:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

nem sanyargatom magam

megeszek egy tál fahéjas zabkását, joghurttal, kakaóporral, almával, mazsolávan vagy ami van

egy joghurtba teszek mézet és gyümölcsöket

almára szórok fahéjat

megeszek egy kanál mézet

gyümölcsök

pár kocka étcsoki

zabpehelyből csinálok kókuszgolyót közepébe teszek meggyet

túró almás fahéjas reszelékkel

2013. febr. 1. 16:27
 2/13 anonim ***** válasza:
édeset eszem... pl datolyát, aszalt szilvát, almát, banánt, kókuszt vagy amit akarok v ami van :D
2013. febr. 1. 16:35
 3/13 anonim ***** válasza:
vagy mákosrépa(vékony szeletek megfőzve) pár csepp mézzel :)
2013. febr. 1. 16:36
 4/13 Ovo(-semi?)-paleo-nV válasza:
Vannak paleó édességek is (méz, aszaltgyümölcsök, paleó süti stb.), de szerintem a legjobb, ha leszoksz a tömény édes ízről. Nehéz, de szerintem pár nap alatt le lehet szokni róla. Addig is egyél gyümölcsöt.
2013. febr. 1. 17:25
 5/13 A kérdező kommentje:
ha a paleo sütit választom,attól nem hizok? büntudat nélkül ehetem?
2013. febr. 1. 17:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok paleós, de szerintem az aszalt szilva jó választás lenne. Isteni finom, jó édes, bekapsz kettőt és kész.
2013. febr. 1. 17:40
 7/13 Ovo(-semi?)-paleo-nV válasza:
Az a helyzet, hogy "bűntudat nélkül" csak alacsony energiatartalmú gyümölcsöt lehetne enni édesség gyanánt. Ami tömény szénhidrát, attól már meg lehet hízni, tehát a cél a mértékletesség. Én őszintén szólva nem vagyok híve a paleó sütiknek, ráadásul drága és nagyobb macera, mint pár szem aszaltszilva. De azzal (ahogy a mézzel is), az a baj, hogy hirtelen emeli a vércukrot és nehéz mértékkel enni. Viszont a tojáshabos-gyümölcsös édességek jók, mert fehérje van bennük, ami lassítja a szénhidrát felszívódását. Ha nem akarsz macerálni, vagy nem szereted a nyers tojást, pár kocka étcsoki is megteszi.
2013. febr. 1. 18:47
 8/13 Ovo(-semi?)-paleo-nV válasza:

*mert alacsony a GI-je. Olyat keress, ami 70%-nál több kakaót tartalmaz, csak nyomokban tartalmazhat tejet, és lehetőleg kis kiszerelés!:D

Továbbá megleltem a Szent Grált:

[link]

Szerintem kókusz nélkül is működik (sőt kókuszzsír nélkül Szent Grál csak), a kávét helyettesítheted cikóriakávéval, és édesítőnek meg mehet xilit vagy méz is, te nem vagy ketogén diétán.:D

2013. febr. 1. 19:10
 9/13 anonim válasza:

Én mikor édességet kívánok mindig gyümölcsöt eszem, próbáld ki nekem már teljesen átvették az édességek helyét. :)

Reszelt alma fahéjjal meghintve is isteni tud lenni.

2013. febr. 1. 19:55
 10/13 Julie S ***** válasza:
Aszalt, vagy friss gyümölcsöt eszem olyankor. A friss jobb, mert nehéz belőle túlenni magad.
2013. febr. 1. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!