Epekimélő ételek a paleoba? A zsíros ételek, húsok nem annyira kedveznek .!
Karamellás izé?
A hagymaszószos zöldséges sülthúsom csirkével (zsírszegényen) is elkészíthető, ha erre gondolsz:
Hagymás-mézes sertés comb zöldség ágyon.
Képeket már raktam fel, a receptet még ide leírom. Az itt leírt, lefotózott sertés sültek inspiráltak az alábbi receptnél, elég egyszerű mivel egyetemista ember ZH-k előtt nem képes túl komplex dolgokra :))Letettem hámozott, darabolt zsenge tököket, paprikát, gumós köményt, sok vöröshagymát (mindent nagyobb darabokban) kizsírozott edénybe. Rá kerültek a sózott sertéscomb szeletek, és erre pakoltam fel az 'ízesítőt'. Ez egy kicsit ilyen mindent bele hajrá lett. Összeturmixoltam emberes mennyiségű lila hagymát, fokhagymát, kis csípős olajat, rózsaborsot, sót, kevés mézet (elhagyható - hiszen) kerül bele még szőlő az édeskés ízért + a cukortartalom segíti majd pirulni a húst. Kis ecetet (nos, a balzsamecet a szekrény hátuljában volt és könnyebb volt elérni a sima ételecetet..) kevés zöldfűszert, fokhagymás fűszersót és pár csepp citromlét is adtam hozzá. Turmix amíg egészen homogén szép barnás mártás lett, majd jól felvittem a húsokra, betuszkoltam közéjük is hadd kerüljön a zöldségekre.. 1 órán át alufóliával lefedve pároltam, locsolgattam a húsokat a saját levével 10-15 percenként, a végét húgom tudja de ha minden igaz még durván egy órán át alacsonyabb hőfokon pirult.Nem szárad ki a hús, mert a hagymás mártás adja a folyadékot plusz jó ideig lefedve párolódik. Akik rutinosabbak azok jobban eltalálják meddig kell sütni pontosan, mikor kell levenni a takarást.Egy félbevágott almát és pár szem szőlőt még beraktam a tepsibe, húgom pedig éppen csinált almapürét, ami szerintem nagyon jól ment a sült ízéhez. Ez is egy variáció, komoly egytálétel, jó étvágyat kívánok hozzá és köszönöm a recepteket! Nélkülük nem igazán sütögetnék, ráadásul közel sem ilyen finomságokat.Profik írnak hozzávalókat is, illenék példát vennem és tanulnom:Volt úgy 1,5 kiló hús, 3 nagy fej vörös hagyma (ebből is ment egy fél fej a mártáshoz) 3-4 lila hagyma, 2 fej fokhagyma de az egyik kicsi volt :( , só-bors, curry, méz, bazsalikom, csípős paprika ha szeretitek, zöldségek - a zöldségek közé is került csípőspaprika.
Szakacskent azert hadd ajanljak meg valamit:
A halat ne feletsd el es a rizst!
A gyumolcsokkel az a baj, hogy marha sok a cukor bennuk es ez nem eppen fog segiteni a fogyasban.
Valts zoldsegekre es az edd merhetetlen mennyisegben.
A csirke, pulyka jo, este mar csak feherjet vigyel be az utso ket etkezeskor.
Legalabb egyel otszor egy nap, de ne sokat!
Valamit meg elfelejtettem:
Paprika, paradicsom, uborka... ezekkel ovatosan, mert az epe nem birja a boruket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!