Epekimélő ételek a paleoba? A zsíros ételek, húsok nem annyira kedveznek .!
Ennek jobban utánanéznék..
'Szerintem' a zsírszegény ételek nem tesznek jót az epének, ugyanis az epe kiválasztását, az epehólyag ürülését a zsírfogyasztás váltja ki. Na most ha véletlen valaki nem eszik elég zsírt (ugye, zsírszegény táplálkozás, vannak így néhányan) akkor epe pangás jön létre, ami epekő, gyulladások kialakulásával járhat. Illetve a koleszterin anyagcserénkben is szerepe van az epének, ürülnie kell az epehólyagnak, ez alapfeltétele az egészséges működésének. Na most én nem vagyok különösen képzett a témában, ez nagyon alapismeret amit leírtam.
Ha olyan probléma van ami miatt MÁR nem tudunk elég zsírt fogyasztani, mert az fájdalommal, emésztési gondokkal jár, akkor el kell menni orvoshoz. Az orvos, aki ilyenen segíteni tud, valószínűleg érteni fog a hagyományos kínai orvosláshoz, ugyanis nyugaton legfeljebb zsírszegény táplálkozást ajánlanak az egészségét érintően oly türelmes páciensnek. De jobban utána kell nézni, lehet tudnak itthon is más megoldást, bár még nem találkoztam vele..
Budapesten rendel Shao professzor, a fővárosban őt ismerem..
Hú :S
Mondom én, hogy zöldségek, gyümölcsök.
Úgy hogy a zöldségek és a gyümölcsök gluténmentesek.
Továbbá ha nem eszel sok gyümölcsöt, akkor a szénhidrát beviteled is alacsony marad.
Száraz húsokat (pl. csirkemell) be kell iktatni, azt tudod enni, igaz? Hetente többször, az jót tenne.
-
Igazából vannak csak gyümölcsöt evő emberek is, ki lehet bírni. Valamennyi húsfogyasztással, sok gyümölcs helyett sok zöldséggel szépen lehet élni, csak tényleg rá kell állni, meg kell szokni.
Na de ugyan így meg kell szoknunk a gabona-cukor elhagyást, egyik sem könnyű szerintem.
Köszönöm szépen !
Azt a karamellás izét szívesen megkóstolnám D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!