Tapasztaltatok olyat, hogy Paleolit diéta szigorú tartása mellett vércukor ingadozásotok volt? Ami "agyi fáradtsággal" járt? Mintha "leesne" a cukor szint?
Már 3 hónapja csinálom és nagyon jó!
Viszont ez az egy pont, ami fura...hogy be vagyok agyilag tompulva...előtte is az voltam, csak még testileg is gyenge voltam. Most nagyon fitt vagyok testileg, de agyilag nem. Mostanra elvileg az inzulin rezisztenciának javulnia kellett. Viszont most is érzem azt az érzést, amit eddig a cukor leesésnek tulajdonítottam...de az MÁR nem lehet ok. Tudtok segíteni?
Igen és amit az egyik emebr írt: mi is eszünk szénhidrátot gyümölcsből és zöldségből...
Ez nem szénhidrát MENTES diéta!
Egy dologot biztos nem javít a paleo: a rossz helyesírást
halucinálok = hallucinálok
:-)
Egyébként engem is "meggyógyított" a paleó. Nem olyan súlyos problémám volt mondjuk, mint a Kérdezőnek, viszont a bőrömet helyrehozta, a kiütéseim megszűntek, az allergiám megszűnt, és frontérzékenységem is lecsökkent, pedig már évek óta minden héten olyan szinte frontfájdalmaim voltak, hogy két napig hánytam.
Ezt tényleg nem lehet mással magyarázni, és ezt nem lehet elvenni, bármit beszélnek a szénhidrát-függők.
Igen kedves 13. /milyen szép szám :-D/.
Én is iszonyú frontérzékeny voltam, mindig fájt a fejem. Bármi volt az idővel nekem tuti fájt a fejem.
Most nem :-), sosem fáj ilyenkor és máskor sem a fejem :-). Annyira hihetetlen. Egyébként a gondjaim felét fel sem soroltam :-), de szinte kivétel nélkül mindenhol javult a helyzet :-). Sosem hittem semmiben ennyire :-)!
Nagyon örülök, hogy neked is segített :-) és sok sok emberen segítene.
És ezt "mi" csináljuk, úgy értem nem az van, hogy "csodatablettákat" adnak el reménytelenül beteg embereknek...életelixírt egy vagyonért és hátradőlünk, hogy akkor "múúúúkodj te tabletta". Ezért mi teszünk, mi főzünk, szerezzük be a jó ételt...persze hála a kitalálójának :-), vagy inkább újra felfedezőjének :-D!!!
És még valami :-D, bár ezzel nincs mit hősködni...de régebben baromira rosszul viseltem az alkoholt. Nagyon kevéstől berúgtam, másnap iszonyú fejfájás stb.
Nem mintha ez lett volna a célja a diétának, de kellemes mellékhatása, hogy nem amortizálódom le annyira gyorsan 2dl bortól :-D!
Most csak azért írtad ki a kérdést, hogy szidd azokat akik máshogy látják a dolgot?Komolyan mondom a paleosok a legnagyobb puffancsok.
Minden válaszlónak egy közhellyel válaszoltál és teljesen elutasítasz minden tanácsot.Áh, a szénhidrát nem fontos mert... ezt olvastam.Persze, és a diesel motorba pedig gáz való.Az agyad véletlenül úgy találja hogy könnyebb a glucose-t felhasználni energiaként.Ne talán emiatt lenne a fáradékonyság?Vagy rendesen eszel szénhidrátot vagy stimulánsokon futsz egész nap.
Meg szeretném kérdezni hogy mennyit kávézol a "paleo" étrendeden.Mert ha sokat akkor ideje lenne átgondolni az egészséges étrend fogalmát.
Az alkohol még egy aranyos stimuláns, büszke lehetsz arra hogy jobban bírod, tényleg egy fontos dolog az életben.
Nem akarlak megbántani, de ennyire elvakultan védeni valamit ami csak nemrég jelent meg és nincs elég tudományos bizonyíték arra, hogy komolyan lehessen venni...nem éppen egészséges dolog.
Persze ahhoz hogy igazold magad húzd le mások étrendjét és istenítsd a sajátod már az első napon ahogy ráálltál.Gyönyörű emberi természet.
A paleo mellett szedsz vitaminokat?
Omega3, B vitaminok?
És az életmódod milyen? Kiegyensúlyozott, vagy kiszámíthatatlan? Alszol-e eleget?
-----------------
Kedves utolsó, nem tudom másnál hogy van, de nekem a koffein az agyi teljesítményemre nem hat. A sportteljesítményemre már sokkal inkább.
Én nem kávézom ch szegény táplálkozás mellett, baj? :O
:D
Nem mások leszólásáról szól a kérdés, csak járulékosan ide kapcsolódik a világ egyik legnagyobb problémája: Hogy komolyan hiszik, és tudományosan igazolni akarják, hogy szénhidrátot kell enni mint fő energiaforrás.
Ennek a dogmának az erőltetése a cukorbetegség, szívbetegség, daganatos betegségek számáért simán felelős! Mert ennyire jó hatással van ránk a szénhidrát alapú életmód, egyszerűen veszélyes. Pláne egy elhízott, cukorbeteg világban.. már nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!