Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo étrenddel mennyire...

Paleo étrenddel mennyire lehet valaki izmos?

Figyelt kérdés

Most ilyen vagyok: [link]

(vagyis már ennél jobb, mert ez már több mint 2 hetes kép és mostanában edzettem:) )

Az a fura, hogy kg-ban semmi változás, de mégis látom magamon, hogy erősödöm. Van valakinek tapasztalata, aki paleózik és szép, izmos? Bármilyen ötletnek örülök :) amúgy paleon kívül szoktam enni zabpelyhet pl reggelire.

és még egy kérdés, hátha valaki tudna segíteni: valami ötlet, hogy ne csak a mellem külső része izmosodjon és a tricepszem(az nagyon elkezdett és nem akarom) ne? Vagy lassan a belső rész is hozzánő? a belső, felső rész nem tetszik nekem, és nem akarok ennél nagyobb tricepszet mert szerintem az csúnya. Milyen gyakorlatot tudnátok nekem? köszönöm szépen :)

2012. aug. 31. 03:27
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
nem szoktam májat enni :D
2012. szept. 1. 16:12
 32/45 anonim ***** válasza:
De húst eszel, annyi méreganyag van benne, hogy össze sem lehetne számolni. Maga a paleo diéta nem tiltakozik a máj ellen, az egy dolog, hogy te mit eszel és mit nem, annyi mérget kajálsz állandóan, hogy bármennyire is próbálsz tudatos maradni, nem fog menni, mindenben van olyan anyag, ami méreg. Ha nem lenne, nem lenne szükségünk a májunkra és a vesénkre. Pusztán a víz fogyasztásával mérget hozol létre a testedben, ammóniát. Bármit eszel vagy iszol, mindenből lesz méreg, vagy van benne.
2012. szept. 1. 16:47
 33/45 poiu ***** válasza:

Étrend annak való, aki túlsúlyos, tehát a magyar lakosság közel felének. És ha így megy tovább, akkor mindenkinek! Olyan kórosan kövér gyerek, akikből naponta tucatnyit látok, egyszerűen nem létezett 50 évvel ezelőtt (és ehhez jönnek az anorexiások javítani az "átlagot").

A paleo egyik nagy előnye, hogy nem kell vele kalóriát számolgatni. A másik előny, hogy a rejtett glutén- és tejérzékenyek rendbe jönnek tőle. A többin nyilván lehet vitatkozni (miben van több méreg, a húsban vagy a répában).

2012. szept. 2. 10:37
 34/45 anonim ***** válasza:

Nagy mennyiségben minden méreg, még a C-vitamin is.

A tápanyagok ismeretének és számolásának azért lenne nagyobb előnye talán gyermekkorban, mert tudatosságra nevel, tervezni tanít. Azt mondod egy gyereknek, ebből annyit ehetsz, amennyit akarsz, az sem megoldás.

2012. szept. 2. 10:40
 35/45 poiu ***** válasza:

Azt látom és olvasom, hogy a gyerekek a szemét kajától híznak meg (csipsz TV nézés közben). Ha nem kapnának szemetet és kihajtanák őket játszani, talán nem lenne gond. (Ez persze off)

Kérdező: Mark Sisson a kicsit fellazított paleoját "primal"-nek nevezi. Elit hosszútávfutó volt, most 58 éves, súlyzózik hetente kétszer és egész jól néz ki.

[link]

Honlapja: [link]

2012. szept. 2. 11:57
 36/45 anonim ***** válasza:

Itt lassan kezd offba fulladni a társalgás. A kérdés nem az volt hogy jó e a Paleó, arra van jópár kérdés az oldalon, arra vonatkozott, hogy aki már paleózik lehet e jó izmos :)

Mivel a paleó a közhiedelemmel ellentétben nem az ősember étkezését másolja, hanem a ma is élő természeti népekét, egy ideillő szösszenet:

Xy kutató ellátogatott yz természeti néphez, magával vitte nagy darab, izmos barátját. Az ott töltött idő alatt őt szívesen fogadták, "nagydarab" barátját megvetéssel. Mielőtt távoztak volna, azért megkérdezték ennek az okát. A válasz lényege, hogy barátját szolgának nézték, mert a sok csomag cipeléstől lett olyan nagy darab. A vadászok vékonyak és szálkásak.

Bocs, de lusta voltam megkeresni a konkrét neveket és idézeteket. Csak azt akartam ezzel mondani, hogy sajna a paleót kicsit meg kell erőszakolni a nagy izomtömeghez.

A fehér rizs valóban jobb, de mivel még abban is vannak kitinhez kötődő lektinek, az ízületekben gondot okozhatnak. Hacsak nem japánban élsz és eszel mellé rengeteg tengeri herkentyűt. Van aki ez okból porcerősítőt is szed mellé.

2012. szept. 3. 12:50
 37/45 poiu ***** válasza:
Utánanéztem pár dolognak, és bár nem értek még mindent, pár dolog világos. A szigorú paleóval és paleo edzéssel (pl. Mark Sisson, keress rá) egészen biztos eléred az ősember képességeit: nagyon erős, nagyon szálkás izomzat, állóképesség, 17 alatti teszsírszázalék. A paleo egyik atyja Loren Cordain gyűjtögető-vadászó törzseket tanulmányozott, és azt találta, hogy a törzs bármelyik 50-60 éves férfia versenyben lenne egy átlag amerikaival - de olimpián egyik sem rúgna labdába. A profi testépítés sport, amihez extrém edzés és extrém étrend szükséges. Nincs Arnold a Hadzák között. Ha a közben küldött fotó (húzódzkodó) izomzata a cél, akkor az menni fog paleon. Arnold? Egyelőre nem tudom (mondjuk azt tudom, hogy Arnold rendesen koxolt is:-)
2012. szept. 6. 12:58
 38/45 anonim ***** válasza:
Azt azért ne felejtsük el, hogy a képen látható úriember már módosított a szigorúan vett paleo diétán, a primal már nem teljesen paleo, sokkal inkább hasonlít egy nem profi testépítő étrendjére.
2012. szept. 6. 13:56
 39/45 poiu ***** válasza:

Kérdezőnek: Mark annyiban lazított, hogy

1) cukorral issza a kávét

2) időnként étcsokoládét eszik

3) esténként 1-2 pohár bort fogyaszt.

Gabonát, gyors szénhidrátot nem eszik. Tehát ha ez kell a fejlődéshez, akkor paleo + naponta 2 kiskanál cukor, fél falat étcsoki és 3 dl. bor.

Egészségedre :-)

Amúgy versenysportolóknak ő is javasol valamennyi gyors ch-t. Csak nem javasolja a versenyszerű sportolást.

2012. szept. 14. 13:56
 40/45 anonim válasza:
Nos... Nyugodtan csináld tovább, és akkora lesz a csöcsöd, mint egy hülye.
2012. szept. 14. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!