Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Paleo étrenddel mennyire...

Paleo étrenddel mennyire lehet valaki izmos?

Figyelt kérdés

Most ilyen vagyok: [link]

(vagyis már ennél jobb, mert ez már több mint 2 hetes kép és mostanában edzettem:) )

Az a fura, hogy kg-ban semmi változás, de mégis látom magamon, hogy erősödöm. Van valakinek tapasztalata, aki paleózik és szép, izmos? Bármilyen ötletnek örülök :) amúgy paleon kívül szoktam enni zabpelyhet pl reggelire.

és még egy kérdés, hátha valaki tudna segíteni: valami ötlet, hogy ne csak a mellem külső része izmosodjon és a tricepszem(az nagyon elkezdett és nem akarom) ne? Vagy lassan a belső rész is hozzánő? a belső, felső rész nem tetszik nekem, és nem akarok ennél nagyobb tricepszet mert szerintem az csúnya. Milyen gyakorlatot tudnátok nekem? köszönöm szépen :)

2012. aug. 31. 03:27
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
Pontosan így van és a barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér is egészséges nyugodtan fogyaszthatod.
2012. aug. 31. 17:12
 22/45 anonim ***** válasza:

Szia! Ez egy olyan kérdés, ami engem is foglalkoztat, bár nő vagyok :) Rendszeresen edzem, és 2 éve paleo módon élek. Mostanában kezdtem el én is azon gondolkodni, hogy jobban örülnék, ha több lenne rajtam az izom, de nem akarok zsírt magamra... csak jobb lenne ha kerekebbek lennének a formák. A paleo életmódot azonban én sem akarom lazítani.

Így megkérdeztem egy edzőt, aki a következőket javasolta, ezeket leírom neked:

1. reggel, edzés előtt 2 órával és közvetlenül edzés után legyen meg a nagyobb mennyiségű szénhidrát, ezek csak "feltöltenek", felesleget nem eredményeznek.

2. reggel lehet bármilyen gyümölcs, edzés előtt lassabb felszívódású dolgok, itt nagyon jó a zabephely is gyümölccsel, edzés után pedig szőlő, banán, natúr gesztenye. Érdemes tanulmányozni GI táblázatokat, reggel bármi mehet, edzés előtt lassú felszívódású, edzés után gyors felszívódású szh.

3. ezt a cikket ajánlom figyelmedbe:

[link]

[link]

Remélem, segítettem kicsit!

2012. szept. 1. 13:01
 23/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) én amúgy most is érzem, hogy nőtt a mellem :) szóval ha edzek rendesen, akkor izmosodom egyenlőre :) ja meg sokat kell enni :D neked meg egy tipp, szoktál olyan nagy súlyokkal is edzeni amikkel csak 6-8x tudod végrehajtani a gyakorlatokat? meg saját testsúllyal? amúgy biztos nagyon jó alakod lehet :$ 2 éve paleo és még edzel is:)
2012. szept. 1. 13:20
 24/45 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mehet a rizs és krumpli, nem fogtok meghízni, ha ki vannak számolva a mennyiségek. Gyümölcs nem jó edzés után, mert a fruktóz nem tölti fel az izmokat, csak a májba megy és ha az tele van (50g), akkor bizony lerakódik zsírban.

Nem vagyok egy nagy izomállat, mert nem koxolok, de így nézek ki a nem paleos étrendemmel 42 évesen:

[link]

2012. szept. 1. 13:32
 25/45 A kérdező kommentje:

Ott a hasadon van egy kis zsír, de amúgy izmos vagy. Az én hasam ilyen: [link]

de rizs meg a krumpli nem jó étel, max az édesburgonya de az iszonyatosan drága. De utánanézek a rizsnek. Olvastam olyat is, hogy a fehér rizs jobb. Mind2-nek utána fogok nézni és ha nem találom őket egészségtelennek annyira, akkor kis mértékben fogyasztom. Pl a zab se paleo, de szerintem egészséges, hisz lisztérzékenyeknél sem okoz áteresztő bélfalat és sok vitmin meg ásványi anyag van benne.

2012. szept. 1. 13:41
 26/45 anonim ***** válasza:
Nekem ez nem a legszálkásabb forma, és amint írtam nem 20 éves vagyok, úgy nézd. A barna rizs jobb, mert benne vannak a hasznos rostok.
2012. szept. 1. 13:45
 27/45 anonim ***** válasza:

Hosszú távon egy végtelenségig leszálkásított forma nem egészséges, a szervezetnek szüksége van bizonyos zsír%-ra az egészséges működéshez. Másrészt az sem mind1, hogy az a zsír hol helyezkedik el, szemmel láthatóan nem a kötőszövetek között, annak nagyobb veszélye van.

Így végigolvasva az egészet, micsoda csodás eredmények a táplálkozástudományban, hogy már van, aki a rizst és a burgonyát a veszélyes élelmiszerek közé sorolja, hát mi lesz még itt...

2012. szept. 1. 15:39
 28/45 A kérdező kommentje:
A fehér rizs jó, megnéztem, edzés után elvileg nem rossz, a barna rizsben viszont sok olyan dolog van ami nem jó a szervezetnek, a növény ezzel védekezik az állatok ellen és ezek nekünk se jók(Phytates, trypsin inhibitors, haemagglutinin). Ezek a fehér rizsben már nincsenek benne.
2012. szept. 1. 15:44
 29/45 anonim ***** válasza:
Ezért mondtam én is azt, hogy nekem fura dolog ez, hogy a kolbász mehet, a krumpli meg a rizs nem? :) Nem kell ahhoz egy "paleo-köntöst" ráhúzni egy étrendre, hogy egészséges legyen, elég csak odafigyelni, utánanézni dolgoknak. Persze így könnyebben eladható egy étrend, ahogy Norbi is el tudja adni a sima low-carb étrendet "Norbi update" néven, holott ugyan arra épül mint az összes szénhidrátmentes, alacsony GI-s diéta. Plusz egyszerűbb is egy kész rendszert átvenni, mint táblázatokat bújni.
2012. szept. 1. 15:46
 30/45 anonim ***** válasza:

Ha tudnád, hogy mennyi olyan anyagot eszel meg akár a színtiszta hússal is, amiben kimutatható a méreg. Ha eszel májat, 1 kg májban annyi méreganyag van, mint amennyit 100 kg barna rizzsel sem tudnál bevinni. Azok a magvak, amiket a paleo étrend enged, rendkívül érzékenyek minden betegségre, hiába veszed bioboltban vagy bárhol, permetezés nélkül nem termelhető, nem lenne az egészből semmi vegyszeres védelem nélkül. Kész agyrémek már ezek az újkori diéták, elképesztő, miket húznak rá élelmiszerekre, legyen az paleo, norbi update vagy bármi...

Mérgek között élünk, a levegővétel is mérgező, a testünk ezt jól tolerálja, az alapvető táplálkozási normákat betartva biztosítható az egészséges élet.

2012. szept. 1. 15:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!