Miskolcon van paleolit ételeket, hozzávalókat árusító bolt?
A gyógynövény-szaküzletek mindegyikében találsz valami olyan kaját, amely beleillik a paleo-étkezésbe. Ha tudod, hogy mit akarsz venni, akkor csak meg kell találnod azt az üzletet, ahol a legolcsóbban juthatsz hozzá (már ha számít az ár)
Külön olyan üzletet, amely csak kizárólag paleo-kajákat árul, nem hiszem, hogy bárhol az országban találnál.
ha itt tartunk, minden piac paleó.
csak nem a pék részleget kell keresni, hanem a hentest és a zöldségest. a gombászt, savanyúságost..
Paleo olaj? Ha paleo-s vagy, és veszel paleo olajat, nem érted a lényegét. Az a diéta lényege, hogy visszatérünk a kőkorszaki étel alapanyagokhoz. Nyugodtan használj zsírt. Az igazi ha veszel zsírnakvalót, kisütöd, és még töpörtyű is lesz :) Ez a paleo olaj csak lehúzás lehet.
Hozzátenném, én nem vagyok paleós.
A paleo lényege szerintem is az: azt enni, amit az őseink is ettek. Magvakat, bogyókat, gyümölcsöket, zöldféléket, lehetőleg eredeti állapotukban, állagukban, és nem a mai korban szokásos feldolgozott formákban (befőtt, meg konzerv, meg készrefőzve stb.)
Azonkívül a húsféleség ha nem is nyersen, de lehetőleg azt is minél kevesebb hő-hatásnak, feldolgozottsági szintnek alávetve. Tehát símán főzd, süsd, párold meg minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb zsíron, minél kevesebb fűszerrel, tejszínnel és egyéb kitalált finomsággal átitatva.
A paleo olaj(lenmag olaj) lényege a megemelt omega 3 zsírsav tartalom.
Agyunk szárazanyagtartalmának 30 %-a omega 3 zsírsav.....és sok mindenhez kell az emberi élethez.
Persze a sima zsírokat és bizonyos természetes olajokat ajánl a paleo étrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!