Ezeket ettem ma. Jól állítottam össze?
20 éves, irodában dolgozó nő vagyok. Tegnap kezdtem el mozogni is (egyelőre csak talajgyakorlatok otthon, kis szobabiciklizés, hosszú séta hazafele) ma igyekezni fogok intenzívebben csinálni. (bár olyan fél kilenc körül érek haza)
170 cm magas vagyok, 80 kiló.
1 hónapig tervezem nagyon szigorúan tartani a fogyókúrát - 1200 napi kalória, több mozgás (akár edzőterembe is ellátogatnék, ha időm engedi) nuku "csalónap", és naponta 2 liter vizet meginni (ezt tartani akarom)
Emellett kipróbáltam a Herbária Elhízás elleni teát kiegészítésként.
Én azt mondom, okés a dolog, de a helyedben biztos hozzácsapnék a reggelihez és a vacsihoz egy jó adag zöldséget, paradicsom, paprika, uborka, saláta, spenót stb kcal-ja mind 30 alatt van 100 grammonként. Telítenek, kap egy kis vitamint a szervezeted, de a napi limitet nem sokban befolyásolják. Illetve esetleg az ebédhez egy egyszerű húsleves/zöldségleves? Folyadék, szintén telít de nem kalóriadús.
Csak azért mondom, mert én tuti nem laknék jól ennyitől :/ (de ha te úgy érzed, elég neked ez a kajamennyiség, akkor persze nem szóltam)
EZ kezdetnek jó, de a reggeli adagod egy normál nem diétés reggelihez is sok...
Ha még nem diétéztál, akkor inkább tüz ki célul egy hosszabb idöszakot.
Pl Szeptemberig lefogyok 5 kg-t. Ebböl most a Katika szülinapi partiájig ami 4 hét múlva lesz addig lefogyok 2 kg-t. Aztán a szülinapi partin eszek normálisan de nem zabálok, vagy is megkostolom a tortát is és eszek a majonézes salátából is...
Aztán lesz még a nyáron egy nyaralás, addig a Katika szülinapjától 6 hét lesz. Ez alatt diétázok szigoruan, de a nyaralás alatt, eszek mint egy normál ember, nem zabálok, 2000kalória alatt maradok.
Ès így tovább. Legyen egy végcél, és legyen közben kicsi célok.
Én annyit tanácsolnék,hogy magamból kiindulva persze.
1. a fehérjét magasabban tartanám a szénhidrátot egy picit alacsonyabban és talán a zsír sem baj ha magasabb. Tudom,hogy nem sportolsz komolyabban még de a meglévő izmaid nem lenne jó elveszíteni nagyon jó formát ad az izom én se hittem el ezt korábban amíg csak a kalóriákat számoltam,de kipróbáltam magasabb fehérjével és szebb az eredmény.
2. Én a kalóriát is feljebb vinném 1200 kcal már nagyon kevés és ahogy telik az idő hozzászokik a szervezeted és később már nem tudod hova csökkenteni és abból csak önkínzás lesz. Kiszámoltam neked 1400 kalóriás bevitellel akkor is le tudsz adni heti 0.5 kilót ha annyi a napi mozgásod hogy elsétálsz a buszig meg vissza. ,,ELvileg" nyilván ki kell tapasztalni . Aztán idővel csökkenteni vagy növelni ha túl gyors.
3. Több zöldséget ennék, és a jó reggelt kekszeket kihagynám.
4. Ha már kalóriát számol az ember érdemes nagyon pontosan mindent lemérni,mert ha nem nagy csalódás lehet a vége ezt is megtapasztaltam már.
5. Minél több sport és mozgás akármi ami eszedbe jut nagyon sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!