1500-as kalóriakeretet állítottam be a kalóriabázison. A makrók szerintetek jók igy?
Fehérje: 15%
Szénhidrát :55%
Zsír:30%
Ezt nem én állítottam be,hanem a kalóriabázis dobta.
Méreteim: 166/60.
28 éves nő vagyok.
Sokallom a szénhidrátot,206 g.
A zsír viszont néha kevés nekem.
Hozzáteszem hogy kb 2 hét alatt le is ment 2 kiló.
Bár én még nagyon nem látom magamon.
Igy néznek ki számokban a makrók:
F:56g
Sz:206g
Zs:50g
Amikor fogyóztam nekem is 1500 volt a keretem.
50% ch
30% fehérje
20% zsír
A te arányaid nekem annyira nem szimpik,de attól még lehet,hogy neked beválik, főleg ha kevesled a zsírt.
Kicsit sokallom a ch-t és a zsírt is,a fehérje meg kevés.
A fehérjét mindig túllépem.
Meg is fogom emelni, mert szerintem is kevés.
A szénhidrátot nagyon soknak találom,kb 180-ra gondoltam.
A zsírt pedig tényleg keveslem,van hogy túl is lépem.
Sajnos még egyenlőre nem sportolok, mert 1 hónapja dúrván fáj a gerincem és amikor egy nap edzettem kb fél órát,utána két napig szenvedtem a hátammal.
Hétfőre van időpontom a reumatológushoz,majd ő segít kitalálunk,hogy milyen mozgást szabad most csinálnom.
.
Kedves #7-es válaszoló.
Köszönöm. :)
Nem szeretnék beleesni egy jó kis jójó effektusba, ahogyan az sokakkal megtörténik.
Tartósan szeretnék fogyni és közben pedig nem éhezni,mert imádok jókat enni. :D
Igen,a zsír tuti kevés viszont a szénhidrát elég sok,bár így is megy a fogyás.
Ch elég lesz 180 gramm, ha stagnálsz vele, később csökkentheted még. Ez így is 3g/tkg, ennél több nem kell. Fehérjét vigyél be helyette, tényleg kevés lesz ez a sportoláshoz. A zsír szerintem ok, párszor túlléped, nem számít, ha mellette deficitben vagy. Inkább ez legyen több, mint a szénhidrát.
Egyébként kalóriabázison be tudod állítani egyénileg is a makróidat. Csak így tovább, jó úton haladsz! Még pár hét, és látni fogod a változást. Addig pedig kitartást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!