Ha valaki nem haladja meg a kaloriakeretet de egeszsegtelent es szenhidratot eszik hizni fog?
Pl. reggelire csokis zabpelyhet ettem (300kcal) ebedre rantott hus sultkrumplival (700kcal) delutan narancs (180kcal)
Tegyuk fel ez mind egeszsegtelen kiveve a narit, nem haladtam meg a kaloriakeretem sot el sem ertem! Azt olvastam itt egyik valaszban hogy ha csak egeszsegtelent eszek es abbol sokat de nem haladom meg a keretet akkor hizni fogok,de szerintem ez hulyeseg,mert csak akkor hizok ha meghaladom,nem? Vagy rosszul tudom?
Csak akkor hízol, ha jelentősen túlléped a kalóriakeretedet, hosszú ideig. Tehát 1 nap nem fogsz 1kg-t hízni, akkor sem, ha megeszel 10.000 kalóriát. A szervezeted max 0.1-0.2kg zsírt tud elraktározni ilyen rövid idő alatt.
De ha napi 50 kalóriával léped túl a súlytartáshoz szükséges kalóriamennyiséget, akkor sem fosz hízni, mert olyan jelentéktelen az a + energiabevitel, hogy a szervezeted felgyorsítja az alapanyagcseréjét, így "hozzászokik" ahhoz a pár + kalóriához.
Igen "lényegtelen" ilyen szempontból , hogy mit eszel.
Lásd növényevő állatok...ők se mekis kaját zabálnak mégis van rajtuk zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!