Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriabázison saját receptnél...

Kalóriabázison saját receptnél a száraztésztát vagy a már főtt tésztát kell felvenni a hozzávalókhoz? Ha a káposztát lepírítom, akkor honnan tudom hogy mennyi az elpárolgás?

Figyelt kérdés
2017. jún. 12. 10:36
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

Teljesen mindegy, csak ha nyersen viszed fel, a nyersben lévő kalóriát szorozd a nyers súllyal, ha pedig a főttet viszed fel, akkor a főtt súlyt a főtt tészta kalóriával.

Szerintem a nyers egyszerűbb egyébként.

2017. jún. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A legokosabb, ha a nyers tésztával számolsz, mert a fött esetében sok függ attól, hogy mennyi vizet vett fel fözés közben, mert 100 g nyers tészából lehet 250 g fött is meg 400 is - attól függöen mennyire fözöd puhára. Pontosan csak a nyerset tudod mérni.


A káposzta esetében is vagy a nyers (megtisztított, lereszelt) súlyt számolod és elosztod az adagok számával, vagy megméred a káposztát nyersen, utána megpirítod és újra leméred, akkor az elpárolgás utáni súlyt kapod meg.


Amit még tudsz tenni, hoyg az összes hozzávalót leméred nyersen, ezek összes kalóriaértékét kiszámolod és a kész káposztástészta súlyát leméred, majd ebböl kiszámolod, hogy mennyi 100 g-ra vonatkoztatva a kalóriatartalom - és egy-egy adagot elmérve vissza tudod szorozni.

2017. jún. 12. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2017. jún. 13. 11:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!