Kalóriabázison saját receptnél a száraztésztát vagy a már főtt tésztát kell felvenni a hozzávalókhoz? Ha a káposztát lepírítom, akkor honnan tudom hogy mennyi az elpárolgás?
Teljesen mindegy, csak ha nyersen viszed fel, a nyersben lévő kalóriát szorozd a nyers súllyal, ha pedig a főttet viszed fel, akkor a főtt súlyt a főtt tészta kalóriával.
Szerintem a nyers egyszerűbb egyébként.
A legokosabb, ha a nyers tésztával számolsz, mert a fött esetében sok függ attól, hogy mennyi vizet vett fel fözés közben, mert 100 g nyers tészából lehet 250 g fött is meg 400 is - attól függöen mennyire fözöd puhára. Pontosan csak a nyerset tudod mérni.
A káposzta esetében is vagy a nyers (megtisztított, lereszelt) súlyt számolod és elosztod az adagok számával, vagy megméred a káposztát nyersen, utána megpirítod és újra leméred, akkor az elpárolgás utáni súlyt kapod meg.
Amit még tudsz tenni, hoyg az összes hozzávalót leméred nyersen, ezek összes kalóriaértékét kiszámolod és a kész káposztástészta súlyát leméred, majd ebböl kiszámolod, hogy mennyi 100 g-ra vonatkoztatva a kalóriatartalom - és egy-egy adagot elmérve vissza tudod szorozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!