Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mondanátok olyan főtt, saját...

Mondanátok olyan főtt, saját készítésű ételeket amiből 9 hónapos babám is ehet?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:
hát elég sok van.Pl krumplis tészta,én nem töltött paprikát csinálok hanem paradicsomos gombócot,bolognai,házi készítésű nem bolti,leves tésztával,főtt husival,zöldségekkel,tegnap pl a káposztás tésztát kóstoltattam vele,krumpli főzelék ha gyengén habarod be liszttel és tejföllel,nekem mondta a védőnő hogy kipróbálhatom a borsót is hogy nem paszírozom ki a héjából hanem jól megfőzőm és ha nincs baj akkor mehet az is.paprikás krumplit is evett már,akkor virslivel csináltam és kevés piros paprikával.most hirtelen ennyi jutott eszembe az én kislányom 8.5 hónapos.ja azt még hozzá teszem hogy ő úgy van vele,eszik belőle,de ezzel sose lakik jól,inkább csak kóstolgatja kevés tápi mindig kell rá.
2010. nov. 5. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Húslevesből borsó karfiol levesből zöldségek villával összetörve vagy turmixolva.

Töltött paprika, paradicsomos gombóc, spenót tök kelkáposzta karfiol burgonya borsó főzelék tejföllel habarva.

Burgonyapüré, fasirtot is kapott már.

Túrógombóc!

Spagetti, apróra vágom a tésztát, teszek rá szószt,ugyan így tejfölös hús tésztával.

2010. nov. 5. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A hagyományos főzelékek többségét már kaphatja, de rántás helyett burgonyával keverd. Pl. hagyományos kelkáposzta, tök, bab, lencse, borsó, spenót, finomfőzelék (lehetőleg minimális sóval). Lehet neki csirkemáj is a vastartalma miatt (heti 1x). Ezeket mi is ehetjük, így nem kell magunknak külön főzni. Írok néhány receptet is:


Sárgaborsó leves: előző este beáztatott sárgaborsót jól szétfőzzük, majd kevés sóval ízesítjük. Vízzel felöntjük és összeturmixoljuk. Kevés csirkemellet tehetünk hozzá és petrezselyemzölddel is ízesíthetjük.


Sajtos cukkini: egy közepes cukkinit megmosunk, héjával együtt karikára szelünk, minden karikára egy szeletke sajtot teszünk. A sütőt 200 fokra melegítjük, a tepsibe alufóliát teszünk, erre helyezzük a karikákat. Kb. 15-20 percig sütjük őket. Jól csipegethető étel, például uzsonnára, vagy husihoz köretként is adható.


Rakott karfiol: 1 fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát olajban megpirítunk, hozzáadunk fél kiló darált húst és kevés sót. Amikor már megpuhult a hús, 2 pohár tejföllel elkeverjük. 1 fej karfiolt puhára főzünk vízben. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal vagy olajjal, lefektetünk egy réteg rózsáira szedett karfiolt, majd rá egy réteg husit és így tovább rétegenként haladva. A tetejére tejfölt és sajtot tehetünk, megsütjük.

2010. nov. 5. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket, nagyon sokat segítettetek!
2010. nov. 5. 09:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is elmentettem.Egész jó kis receptek!
2010. nov. 5. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!